
De kracht van klei
Het gebruik van klei heeft een lange geschiedenis. Bijna iedere bevolking heeft wel kleibehandelingen in hun (therapeutische) tradities. Maar wat is klei eigenlijk precies? Welke eigenschappen heeft het, en hoe kun je het gebruiken in je huidverzorging? In dit blog leggen we het uit!.
Een veelzijdige goedje
Klei is een levende, intelligente stof waarvan de werking nog nooit in het laboratorium is nagebootst. Echte klei is 100% door de natuur samengesteld, onbewerkt en bevat veel gezonde mineralen, zoals silicium, aluminium, ijzer, calcium, zwavel, fosfor, mangaan, calcium, zink, magnesium, natrium en kalium. Het is rijk aan enzymen, die de opname van vitaminen en mineralen bevorderen. Het hoge gehalte aan kiezelzuur is goed voor onder andere het bindweefsel, haren en de nagels. Door het unieke absorberende vermogen van klei kan het de huid en het lichaam reinigen. Klei is in de vorm van masker, pakking of in bad daarom een goede natuurlijke ondersteuning bij alledaagse (huid)problemen.
Soorten klei
Er zijn diverse soorten geneeskrachtige klei, welke te herkennen zijn aan hun kleur. Deze is afhankelijk van de soort en hoeveelheid mineralen die de klei bevat. In Europa wordt veelal gebruikgemaakt van klei uit Frankrijk, maar ook in de rest van de wereld treffen we vindplaatsen aan van geneeskrachtige klei, leem, zand, veen en vulkanische modder. Iedere soort klei heeft unieke eigenschappen:
- Groene klei is geweldig voor alle huidtypes, maar in het bijzonder voor de vette huid. Bij regelmatig gebruik levert het een krachtig corrigerend effect op
- Witte klei is helemaal neutraal en geschikt voor alle huidtypes. Zelfs de meest gevoelige huid, rode huid en de babyhuid kunnen witte klei hebben als verzorging.
- Rode klei is een zachte klei die bekend staat om zijn verstevigende eigenschappen en die ideaal is voor een droge huid. Het en zorgt voor een stralende huid die zijdezacht aanvoelt. Bovendien laat rode klei het haar weer glanzen.
- Gele klei is zeer vergelijkbaar met groene klei, maar bevat meer zwavel. Gele klei bevordert de zuurstofopname en neemt toxinen op. Het zuivert en verzacht de huid.
- Roze klei is een mix van twee hele zachte kleisoorten en is hierdoor geschikt voor de meeste gevoelige huidtypes. Het verfijnt op subtiele wijze de huidstructuur om zeldzame zachtheid te creëren.
- Ghassoul klei wordt aangeraden om het lichaam uitwendig te ontgiften en helpt tegen onder andere spiervermoeidheid. Daarnaast wordt ghassoul klei gebruikt bij het reinigen van het haar. Het haar wordt vol en mooi en gaat glanzen.
Er zijn diverse soorten geneeskrachtige klei
Zelf aan de slag
Welke klei je ook kiest, het is een effectief middel voor het zuiveren van de huid. Van de vele eigenschappen van klei maken schoonheidsspecialisten maar ook natuurgeneeskundigen dankbaar gebruik. Het is niet moeilijk om zelf een reinigend masker van klei te maken. Het enige wat je nodig hebt is 1 eetlepel klei en 2 eetlepels hydrolaat of water. Voeg daar (een combinatie van) etherische oliën aan toe, bijvoorbeeld tea tree olie gemend in een theelepel vette plant-olie (bijvoorbeeld jojoba-olie). Laat je gerust informeren in één van onze salons en ontdek wat klei voor jouw huid kan doen!
-
Ontsierende en jeukende scheerbultjes bij je bikinilijn. Kleine stoppeltjes die veel te snel weer op je benen te zien zijn. Of gevoelens van schaamte omdat je vergeten bent je oksels te ontharen voordat je dat topje aantrok.
-
We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
-
Gladde benen zonder te scheren, dat willen we allemaal wel. Zo ook Yvette (32).
-
Altijd mooi, die strak gelakte nagels. Nagellak zorgt voor een verzorgde en vrouwelijke uitstraling. Het nadeel aan ‘gewone’ nagellak? Je stoot het er zo makkelijk af en met afgeknapte randjes ziet het geheel er toch een stukje minder verzorgd uit. Zo blijf je aan de gang met nagels lakken, en laten we eerlijk wezen: het is best een tijdrovende klus.
-
Schaamlipcorrecties zijn een cosmetische procedure die gericht zijn op het verkleinen of herstellen van de vorm van de schaamlippen. Hoewel deze procedure al enige tijd beschikbaar is, is het de laatste jaren steeds populairder geworden. De vraag blijft echter of schaamlipcorrecties nog steeds zo trending zijn en zullen blijven als een aantal jaar geleden.
-
We kennen ze maar al te goed: onze ‘probleemzones’. Het buikje dat maar niet weg te trainen is. Een woord als ‘lovehandles’ klinkt dan wel heel lief en romantisch, maar die zwembandjes rond je taille ben je liever kwijt dan rijk.
-
Een labiacorrectie is een verkleining van de binnenste schaamlippen. Deze kunnen bijvoorbeeld rekken of veranderen door een zwangerschap. ‘In principe is het een vrij standaard behandeling. Wat we altijd doen is een eerste beoordeling tijdens het intakeconsult. Ik vraag dan naar de klachten.
-
Een zwangerschap van negen maanden, een bevalling en een kraambed: een kind op de wereld zetten heeft een flinke impact op je lichaam. Dat merkte Kim (39) ook.
-
‘In mijn jeugd zwom ik graag en veel. En ’s zomers lag ik na het zwemmen ook graag eindeloos in de zon. Ik denk dat ik zo rond mijn 16de de eerste kuiltjes in mijn bovenbenen en billen ontdekte: cellulite’, vertelt Sterre. ‘Op mijn 25ste was die cellulite zó verergerd dat ik me niet meer in bikini durfde te vertonen.
-
Irritaties, bultjes en jeuk na het scheren: het was dagelijkse kost voor Kayleigh (23). Ze had van alles geprobeerd, maar niets hielp.