Leef jij wél echt gezond? Zó val je blijvend af!
Je hebt weinig tijd maar wél honger, dus kook je uit een pakje of haal je een snelle kant-en-klare salade. Je neemt extra veel van een als gezond aangeprezen product: wat extra minder vette chipjes of hapjes light-ijs maken toch niet zoveel uit? Tijdens het eten snack je een handje nootjes (en nóg een handje en nóg een handje), waardoor je toch ongemerkt meer binnenkrijgt dan je eigenlijk zou willen.
Gezond voor de geest (toch?)
Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je gezond eet, kan het zijn dat je bewust of onbewust kiest voor producten die jouw lichaam uit balans halen, in plaats van dat deze je voeden. Natuurlijk is af en toe genieten van een vette hap helemaal niet erg. Als je er maar van kunt genieten! Maar als jouw motto áltijd ‘Gezond voor de geest is’ luidt, dan is het waarschijnlijk tijd voor verandering.
Begin bij de basis
Is je voeding niet optimaal, dan kunnen er namelijk gezondheidsproblemen ontstaan. Omgekeerd kan een aanpassing in je voedingspatroon tot een verbetering van je gezondheid leiden. Wist je dat lichamelijke of geestelijke klachten (zoals angsten of depressies) ook te maken kunnen hebben met voeding? Kleine aanpassingen in je eetpatroon kunnen er al voor zorgen dat jij je beter gaat voelen. Daarom kan een voedingsadvies ook een uitkomst zijn als je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten.
Een betere weerstand
Wil jij weten hoe het is gesteld met jouw voedingspatroon? En wil je graag handvatten hoe je op een gemakkelijke manier verbeteringen kunt aanbrengen, zodat je ook wat kilootjes kwijtraakt? Dan ben je aan het juiste adres bij Balans2you! Eigenaresse Margreet Bol is specialist op het gebied van orthomoleculaire voeding en heeft de kennis in pacht om jou te begeleiden naar een gezonder leven. Margreet: ‘De basis van een gezond voedingspatroon is natuurlijke voeding, eventueel aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen. Hiermee is het mogelijk om mogelijke tekorten aan te vullen en op die manier je gezondheid en je weerstand te verbeteren.’
Handvatten om gemakkelijk verbeteringen aan te brengen
Persoonlijk intakegesprek
Margreet vervolgt: ‘In een persoonlijk intakegesprek worden jouw wensen omtrent je nieuwe voedingspatroon in kaart gebracht. Is het jouw doel om een bepaald aantal kilo’s kwijt te raken? Of wil je vooral tips hoe je je een gezond eetpatroon kunt inpassen in een druk leven? En is voedingsadvies alleen voldoende of heb je ook een bewegingsprogramma nodig? Om een advies te kunnen uitbrengen, maak ik een analyse van je gezondheid. Een goede behandeling begint namelijk bij de juiste gegevens, zeker als het om bijvoorbeeld overgewicht gaat. In de sessies die na het intakegesprek volgen, word je stapsgewijs naar jouw doel begeleid.’
Kom in beweging
Naast een gezond voedingspatroon is voldoende beweging natuurlijk ook belangrijk. Margeet: ‘Het kan zijn dat jij minder goed in staat bent om naar de sportschool te gaan, omdat je moeite hebt met beweging door bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten. In dat geval kun je ook bij Balans2you terecht. Op de 9 verschillende bewegingsbanken in de sportstudio kun je verschillende oefeningen doen. Hiermee kun je in 8 minuten alle grote spiergroepen in je lichaam trainen, zodat je soepel en fit wordt. Raak je vermoeid, dan kun je even de tijd nemen om uit te blazen en de bewegingsbank het werk te laten doen.’
Tip voor thuis: recept!
Trek in een gezonde, groene en verse saus? Dit heb je nodig: basilicum (het liefst zelf geteeld of biologisch), knoflook, zonnebloempitten, een snuf keltisch zeezout en extra vergine olijfolie. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze even draaien. Binnen een paar tellen kun je genieten van je zelfgemaakte smeuïge en geurige pesto. Tip: verwerk je creatie in een gezonde ‘pasta pesto’ en vervang de deegpasta door courgetti (pasta van courgettelinten).
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Personal training klinkt misschien vooral relevant voor mensen in revalidatie, of met overgewicht. Maar een personal trainer kan iedereen die een fitter leven wil leiden een voordeel opleveren!
-
Wil je graag een gezonde leefstijl omarmen, maar vind je het moeilijk om dit vol te houden, of weet je niet waar je moet beginnen? Logisch, iedereen wil zich fit voelen en lekker in hun vel zitten.
-
Hoofdpijn die wel drie dagen kan duren. Misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor felle kleuren. Migraine is een vorm van hoofdpijn en komt voor bij zo’n 2,5% van de vrouwen, voornamelijk in de vruchtbare leeftijd.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Zit je niet lekker in je vel? Ben je het zat om steeds te horen dat je ermee moet leren leven?