Leef jij wél echt gezond? Zó val je blijvend af!
Je hebt weinig tijd maar wél honger, dus kook je uit een pakje of haal je een snelle kant-en-klare salade. Je neemt extra veel van een als gezond aangeprezen product: wat extra minder vette chipjes of hapjes light-ijs maken toch niet zoveel uit? Tijdens het eten snack je een handje nootjes (en nóg een handje en nóg een handje), waardoor je toch ongemerkt meer binnenkrijgt dan je eigenlijk zou willen.
Gezond voor de geest (toch?)
Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je gezond eet, kan het zijn dat je bewust of onbewust kiest voor producten die jouw lichaam uit balans halen, in plaats van dat deze je voeden. Natuurlijk is af en toe genieten van een vette hap helemaal niet erg. Als je er maar van kunt genieten! Maar als jouw motto áltijd ‘Gezond voor de geest is’ luidt, dan is het waarschijnlijk tijd voor verandering.
Begin bij de basis
Is je voeding niet optimaal, dan kunnen er namelijk gezondheidsproblemen ontstaan. Omgekeerd kan een aanpassing in je voedingspatroon tot een verbetering van je gezondheid leiden. Wist je dat lichamelijke of geestelijke klachten (zoals angsten of depressies) ook te maken kunnen hebben met voeding? Kleine aanpassingen in je eetpatroon kunnen er al voor zorgen dat jij je beter gaat voelen. Daarom kan een voedingsadvies ook een uitkomst zijn als je last hebt van lichamelijke of geestelijke klachten.
Een betere weerstand
Wil jij weten hoe het is gesteld met jouw voedingspatroon? En wil je graag handvatten hoe je op een gemakkelijke manier verbeteringen kunt aanbrengen, zodat je ook wat kilootjes kwijtraakt? Dan ben je aan het juiste adres bij Balans2you! Eigenaresse Margreet Bol is specialist op het gebied van orthomoleculaire voeding en heeft de kennis in pacht om jou te begeleiden naar een gezonder leven. Margreet: ‘De basis van een gezond voedingspatroon is natuurlijke voeding, eventueel aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen. Hiermee is het mogelijk om mogelijke tekorten aan te vullen en op die manier je gezondheid en je weerstand te verbeteren.’
Handvatten om gemakkelijk verbeteringen aan te brengen
Persoonlijk intakegesprek
Margreet vervolgt: ‘In een persoonlijk intakegesprek worden jouw wensen omtrent je nieuwe voedingspatroon in kaart gebracht. Is het jouw doel om een bepaald aantal kilo’s kwijt te raken? Of wil je vooral tips hoe je je een gezond eetpatroon kunt inpassen in een druk leven? En is voedingsadvies alleen voldoende of heb je ook een bewegingsprogramma nodig? Om een advies te kunnen uitbrengen, maak ik een analyse van je gezondheid. Een goede behandeling begint namelijk bij de juiste gegevens, zeker als het om bijvoorbeeld overgewicht gaat. In de sessies die na het intakegesprek volgen, word je stapsgewijs naar jouw doel begeleid.’
Kom in beweging
Naast een gezond voedingspatroon is voldoende beweging natuurlijk ook belangrijk. Margeet: ‘Het kan zijn dat jij minder goed in staat bent om naar de sportschool te gaan, omdat je moeite hebt met beweging door bepaalde lichamelijke of geestelijke klachten. In dat geval kun je ook bij Balans2you terecht. Op de 9 verschillende bewegingsbanken in de sportstudio kun je verschillende oefeningen doen. Hiermee kun je in 8 minuten alle grote spiergroepen in je lichaam trainen, zodat je soepel en fit wordt. Raak je vermoeid, dan kun je even de tijd nemen om uit te blazen en de bewegingsbank het werk te laten doen.’
Tip voor thuis: recept!
Trek in een gezonde, groene en verse saus? Dit heb je nodig: basilicum (het liefst zelf geteeld of biologisch), knoflook, zonnebloempitten, een snuf keltisch zeezout en extra vergine olijfolie. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze even draaien. Binnen een paar tellen kun je genieten van je zelfgemaakte smeuïge en geurige pesto. Tip: verwerk je creatie in een gezonde ‘pasta pesto’ en vervang de deegpasta door courgetti (pasta van courgettelinten).
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.