lichamelijke-klachten

Lichamelijke klachten? Hart-breincoherentie helpt.

Steeds vaker heb je last van die vervelende hoofdpijn, aanhoudende obstipatie of misselijkheid. Je hebt al van alles geprobeerd, maar niets lijkt een echte oplossing te bieden. En ook vind je het moeilijk om een directe aanleiding aan te wijzen. Maar hoe het ook zij, van die klachten wil je af. Logisch, want je lichaam geeft een signaal dat er iets is dat opgelost moet worden. Hoogste tijd om jezelf de aandacht te geven die je verdient en je snel weer beter te voelen.

Klachten als signaal

Gezondheidsklachten zijn een signaal dat je lichaam door een bepaalde oorzaak uit balans is. Wanneer reguliere behandelingsmethoden niet effectief zijn gebleken bij het structureel oplossen van je klachten, is het nuttig eens kritisch te reflecteren. Want misschien moet je dieper kijken dan het symptoom alleen. Een lichaam dat uit balans is, kan namelijk een uiting zijn van een ongebalanceerd systeem. Met andere woorden, je kunt klachten ervaren wanneer hart (lichaam) en brein niet coherent samenwerken.

Natuurlijke herstelprocessen

Wanneer je hartritme regelmatiger is, worden er harmonieuze signalen naar het brein gestuurd. Hierdoor vermindert stress, wordt het centrale zenuwstelsel versterkt en verbeteren de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. Simona Linskens, coach HeartMath en emotionele intelligentie, vertelt dat ze middels masterclasses mensen helpt de hartcoherentie te verbeteren door hen verschillende technieken aan te leren.

Sterker, vitaler, gebalanceerder

Simona: ‘Graag bied ik je hiermee inzicht in de manier waarop je lichaam reageert op spanning en leer ik je om daar controle over te krijgen zodat je effectief kunt ontspannen. Dat is nuttig bij onder andere spanningsgerelateerde klachten zoals angst, hoofdpijn, hoge bloeddruk of bij stressklachten als slaapproblemen. Waar eerdere behandelingen misschien nauwelijks tot geen effect hadden, zul je je door een betere hart-breincoherentie zeer waarschijnlijk sterker, vitaler en gebalanceerder voelen.’

Simona helpt mensen mooie resultaten te bereiken en tot nieuwe inzichten te komen

Bewustwording

Om erachter te komen hoe het staat met jouw balans, werkt Simona met HeartMath-software. ‘Hiermee brengen we in kaart welke factoren de hart-breincoherentie beïnvloeden. Misschien ontdek je dat je in rust veel te gestrest bent en snel ademt. Of misschien ontstaat er juist veel lichamelijke druk wanneer je je over een denktaak buigt. Op deze manier kunnen we de oorzaak van jouw disbalans duidelijk krijgen. Deze bewustwording helpt je, want zo weet je goed waar het probleem schuilt.’

Benieuwd?

Mocht je meer willen weten over hart-breincoherentie en hoe het precies werkt, ontvangt Simona je graag bij een introductie-avond of -sessie. Simona is coach HeartMath en emotionele intelligentie. Zowel in groepsverband als bij haar masterclasses én in privésessies helpt zij mensen mooie resultaten te bereiken en tot nieuwe inzichten te komen. Simona’s doel is mensen zelf laten ervaren dat je succes kunt boeken op alle gebieden van je leven: gezondheid, werk, relaties. Zolang je je gedachten en emoties onder jouw innerlijke leiding laat samenwerken. Ben je benieuwd geworden naar een sessie of workshop? Simona helpt je graag de beste versie van jezelf te worden. En de beste versie van jezelf, is de versie die ervoor zorgt dat je elke ochtend wakker wordt met een glimlach op je gezicht.

Datum: 29 november 2019