Op goede voet door reflexzonetherapie
Ze zijn misschien wel de meest ondergewaardeerd delen van je lichaam: je voeten. En toch dragen ze je overal naar toe. Ze zijn letterlijk je basis. Een basis die in contact staat met de rest van je lijf en je lichaam, bij klachten van zowel fysieke als mentale aard, weer in balans kan brengen. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Lees maar snel verder, dan zul je ontdekken dat het waar is!
Voeten
Op je voeten bevinden zich namelijk punten die corresponderen met organen, zenuwen en weefsels, zoals je spieren. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is deze vaak te voelen in de voet als spanning, die pijn kan doen of zelfs via verkleuring op de voeten kan uiten.
Reflexzonetherapie
Door de reflexpunten te masseren, kan een reflexzonetherapeut energieblokkades opheffen, waardoor energie vrijer kan stromen en het lichaam de kans krijgt om zichzelf te herstellen. De doorbloeding verbetert, waardoor weefsels meer zuurstof krijgen, afvalstoffen sneller afgevoerd worden en voedingsstoffen de cellen beter bereiken. Bovendien zorgt een behandeling voor ontspanning. Je ervaart weer hoe het is om je lichaam te voelen en: een ontspannen geest maakt verstandigere keuzes voor jouw gezondheid!
Ik behandel volgens de holistische zienswijze: niet alleen aandacht voor de ziekte of klacht, maar vooral ook de fysieke, mentale en emotionele kant
Klachten
Reflexzonetherapie wordt onder andere toegepast bij de volgende klachten:
- spijsverterings- en darmklachten
- rug-, nek- en schouderklachten
- burn-out
- stress
- klachten van neurologische aard
- hormonale klachten
- menstruatieklachten
- hoofdpijn
- spier- en gewrichtsklachten
- zwangerschapsklachten
Afvalstoffen
‘Tijdens de behandeling ga ik samen met jouw stap voor stap kijken waar jij behoefte aan hebt om de balans in jouw leven terug te vinden’, legt Esther van der Landen haar manier van werken uit. ‘Van behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten door middel van voetreflexologie, naar inzicht in de achterliggende patronen. Een behandeling duurt ongeveer een uur en daarna kun je je extra moe voelen, vaker naar het toilet moeten of zelfs even een verergering van je klacht ervaren. Dat neemt na korte tijd echter weer af. Het wordt veroorzaakt door de afvalstoffen die vrijkomen. Deze moeten worden afgevoerd, zodat je energie weer vrijer kan stromen.’
Holistisch
‘Ik behandel volgens de holistische zienswijze: niet alleen aandacht voor de ziekte of klacht, maar vooral ook de fysieke, mentale en emotionele kant van elke mens betrekken in het proces van behandelen. Vertrouwen, rust, ontspanning en oprechte interesse daarbij zijn, naast uiteraard de benodigde kennis en kunde, voor mij heel belangrijk. Ik hoop dat ik wat voor je kan betekenen.’
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.