Word weer blij met je lijf
Het klinkt zo gemakkelijk: ‘Word weer blij met je lijf!’ Maar hoe dan? Veel mensen hebben een veeleisende baan, maken een emotioneel zware tijd door, zijn net geopereerd of hebben een ongeluk gehad. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door spierspanning vast te zetten. Helaas is het lichaam niet altijd in staat om deze spierspanning, ‘body stress’, weer los te laten. Denk dan eens aan Body Stress Release.
Effectieve techniek
Body Stress Release (BSR) is een zachte maar effectieve techniek die het lichaam helpt om de vastgezette spierspanning los te laten. Je hoeft geen genoegen te nemen met pijn en ongemakken en te leven met spanning in je lichaam. Gun jezelf een ontspannen lichaam!
Body Stress Release
Dit was ook de wens van Karen (45): ‘Door een ongelukkige relatie en pesten op het werk was mijn eigenwaarde gedaald tot een dieptepunt. Ik werd onzeker en raakte steeds meer in de put. Sociale contacten meed ik en zelfs het sporten, waar ik zo van hield, deed ik niet meer. Daarbij ontwikkelde ik hoofdpijnen en nekklachten en sliep ik heel slecht. Uiteindelijk wees mijn huisarts me op Body Stress Release. Sinds ik onder behandeling ben, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen. Daarnaast heb ik psychische hulp gezocht, en nu kan ik oprecht zeggen dat ik het geluk weer omarm. Ik geniet weer met volle teugen van het leven en ben ik weer blij met m’n lijf!’
‘Sinds ik onder behandeling ben, zijn mijn klachten zo goed als verdwenen’
Hoe werkt een behandeling?
BSR is een behandeltechniek waarbij gekeken wordt naar de gehele mens. De voorgeschiedenis is net zo belangrijk als de klachten. De release bestaat uit het geven van kleine, lichte pulsen met de vingers, op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan hierdoor de spanning weer laag voor laag loslaten en herstellen.
Vergoeding
Goed om te weten: Body Stress Release wordt vergoed door diverse zorgverzekeraars. Laura en Suzanne zijn aangesloten bij de VBAG en BSRAN.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.