Zeurende, pijnlijke elleboog? Op zoek naar de oorzaak!
Een zeurende, pijnlijke elleboog kan veel invloed hebben op je dagelijks leven. Dat merkte Hanne (33) maar al te goed. Bij alles wat ze wilde tillen, voelde ze het weer: het stekende en zeurende gevoel. Eigenlijk merk je pas hoe vaak je je elleboog gebruikt wanneer je er last van hebt. Gelukkig konden we hier samen iets aan doen, sprak Wemeltje.
Waar begon de pijn?
Hoe was de pijn begonnen? Hanne kon het zich niet exact mee herinneren. In gedachten zei ze: ‘Drie, vier maanden geleden? Ik heb er eigenlijk te lang mee rondgelopen. Ik had allang aan de bel moeten trekken. Tja, maar goed, het gaat ondertussen allemaal door en je denkt dat de pijn vanzelf wel wegzakt.’ Ze keek even om zich heen. ‘Alleen dat bleek niet het geval.’
Pijn aan de buitenkant van de elleboog
Bij dit type klacht is dan ook niet één oorzaak aan te wijzen. Een veelvoorkomende klacht in je elleboog is een tenniselleboog. Hierbij heb je pijn aan de buitenkant van je elleboog, die uitstraalt naar de onderarm, pols, hand en soms naar je schouder. Deze pijn ontstaat mede door overbelasting. Het kan voorkomen dat je gedurende consequent een dag, consequent een herhaalde beweging maakt waardoor de spieren in je elleboog overbelast raken.
Andere oorzaken van een zeurende en pijnlijke elleboog
Een pijnlijke elleboog kan ook een andere oorzaak hebben. Het kan een ontsteking of andere vorm van overbelasting zijn. Overbelasting kan leiden tot scheurtjes in de pezen van je elleboog. Dit leidt tot minder bewegingsvrijheid en pijn. Hanne had lang gezocht waar de pijn vandaan zou kunnen komen, maar ze kon geen goede oplossing vinden. Tijdens het behandeltraject lag om die reden de focus op de aansturing van de elleboog zelf.
Pijn in de elleboog: pas wanneer je er last van hebt, merk je wat voor invloed dit heeft.
Hoe is de pijn te verhelpen?
Misschien wel belangrijker dan waar de pijn vandaan komt, is hoe je hier weer vanaf komt. Doorbloeding is dan het sleutelwoord. Je lichaam is in staat veel problemen uit zichzelf op te lossen. Daarbij is het belangrijk dat je immuunsysteem de mogelijkheid heeft haar werk te kunnen verrichten. Wanneer er een blokkade ontstaat bij je hals- en eerste borstwervels zorgt dit ervoor dat de aansturing naar je elleboog en de werking van het immuunsysteem niet optimaal zijn.
Vanaf het bekken, via je hals naar je elleboog
Het klinkt misschien raar, maar wanneer je last hebt van je elleboog, kijken we eerst naar de stand van je wervelkolom. De zenuwen die je elleboog aansturen, lopen via je halswervels. De stand van deze wervels zijn essentieel voor de optimale beweeglijkheid van je elleboog. Qua stand worden deze wervels mede bepaald door de stand van je bekken. Indien je bekkengordel geheel blokkadevrij is, is het alleen mogelijk voor een langere tijd de stand van je hals- en eerste (je bovenste) borstwervels te herstellen. Hier zijn we dan ook tijdens de behandeling van Hannes elleboogproblemen begonnen. De focus van de behandeling lag eerst bij haar bekkengordel, later bij haar hals- en borstwervels. En tenslotte bij haar elleboog zelf.
De oorzaak van haar pijnlijke elleboog aangepakt
Als eerste zijn we begonnen met homeopathie haar immuunsysteem te ondersteunen wat enige correctie gaf rond haar achtste borstwervel en ontspanning in haar spieren rond haar nek. Dit effect ontstond mede na de homeopathische ondersteuning van haar longen en schildklier. Daarna werd haar onderrug met elektro-acupunctuur in balans gebracht zodat de spierspanning langs haar ruggengraat, die extra spanning in haar nek opleverde, wegviel. Om ervoor te zorgen dat haar arm qua beweeglijkheid helemaal vrij werd, hebben we tenslotte met de elektro-acupuntuur de spieren langs haar halswervels extra in ontspanning gebracht.
Haar elleboog weer kunnen gebruiken
Hanne werd gedurende het behandeltraject zelf ook meer bewust van haar blokkades. Mede door de speciaal voor haar uitgezochte homeopathische middelen en de behandeling zelf is het gelukt haar elleboog te genezen. Door middel van homeopathische middelen is het gelukt deze blokkades te herstellen. Het duurde even voordat ze merkte dat haar elleboog opknapte. Als eerste viel het haar op dat haar onderrug soepeler en ze zelf fitter werd. Later merkte ze dat de pijn in haar elleboog verdween en ze deze meer en meer kon gebruiken. Zelfs na zo’n anderhalf jaar viel het haar op dat haar elleboog goed bleef functioneren. Al met al voor Hanne een hele verademing.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Midden in de nacht word je badend in het zweet wakker. Tijdens een vergadering probeer je achteloos de druppels van je voorhoofd te vegen, maar je weet dat dat slechts een tijdelijke oplossing is.
-
Het verhaal van Mirthe (54): ‘Toen ik relatief jong was, heb ik mijn moeder verloren. Met haar heb ik dan ook nooit kunnen praten over de overgang. Dat was echt een gemis, want ik had nooit verwacht dat het me zo moeilijk zou vallen.