ontspannen

Diep ontspannen door traditionele Japanse kunst

Me-time! Een vrij nieuwe term, maar dat je goed voor jezelf moet zorgen, weet je natuurlijk allang. De vraag is of je ook echt regelmatig een moment van ontspanning inlast. Vaak komt het er niet van, maar het is toch erg belangrijk om die tijd voor jezelf te pakken. Want als jij lekker in je vel zit, kun je ook goed zorgen voor je dierbaren.

Ontspannen

In deze tijd doen we veel met ons hoofd. Jouw levensenergie kan hierdoor ook uit balans raken. Je krijgt niet alleen last van hoofdpijn, maar ook een gespannen gezicht, nek en schouders. Het is daarom belangrijk dat je die kunt ontspannen in je drukke bestaan. Een ontspannen hoofd is vaak ook een ontspannen lichaam! Er zijn veel manieren om je hoofd helemaal leeg te maken. Je kruipt op de bank met een goed boek, gaat uitwaaien aan het strand of een middag de stad in, maar heb je weleens gedacht aan een Japanse Kobidogezichtsmassage? Kobido is een Japanse techniek voor een gezichtsmassage. De letterlijke betekenis van het woord is ‘het traditionele pad van de schoonheid’. De techniek wordt al eeuwen van meester op leerling doorgegeven en heeft als doel je gezichtshuid te verjongen en stress te verminderen.

Een massage werkt enorm ontspannen en verlichtend!

Afvalstoffen worden afgevoerd

Door gebruik te maken van meridianen, acupunctuurpunten en lymfedrainage stimuleert de gezichtsmassage je bloedcirculatie en wordt de ontwikkeling van collageen bevorderd. Hierdoor krijg je een jeugdige uitstraling. Kobido zorgt daarnaast voor stressvermindering. Heb je last van hoofdpijn of migraine? Ook dan kan de Kobidomassage verlichtend werken. Hiermee is de Japanse techniek uniek in zijn soort en niet te vergelijken met andere massagetechnieken. Doordat je hele lichaam een goede doorbloeding krijgt en afvalstoffen worden afgevoerd, verhoog je jouw immuniteit en verlaag je het stressgehalte. Door de jeugdigere uitstraling die het je geeft, heeft de Kobidobehandeling terecht de bijnaam ‘faceliftmassage’ gekregen.

Traditionele Japanse kunst

Sita van Beautysalon Sita del Carmen werkt al ruim 18 jaar als onder andere holistisch schoonheidsspecialiste en massagetherapeute. Ze noemt de Kobidotechniek traditionele Japanse kunst. ‘Honderden generaties hebben deze unieke massagevorm verfijnd en uitgebreid. Naast de behandeling van het gelaat, behandel ik ook de Qi-energie van het hele lichaam. Daardoor gebeurt er niet alleen iets met je huid, maar met je complete welzijn.’ Sita legt uit dat de massage daarnaast ook erg ontspannend werkt. ‘Je ligt heerlijk warm toegedekt en veel mensen doezelen even lekker weg!’

Kobido

De verschillende fases van Kobido:

  1. De nek- en schoudermassage zorgt voor totale, diepe ontspanning.
  2. De gezichtsmassage stimuleert de doorbloeding en zorgt voor een natuurlijke facelift.
  3. De energetische fase stimuleert drukpunten en meridianen. Het lichaam komt beter in evenwicht door balans tussen lichamelijke en geestelijke energie.
  4. Stimuleren van lymfebanen voor de afvoer van gifstoffen.
  5. Massage van hoofd en hoofdhuid.
Datum: 11 juni 2019