focus-houden

Kun jij structuur en focus houden?

Voor iemand met hoogsensitiviteit is de wereld soms een chaotische boel. Je hebt een drukke baan en thuis is de rust ook ver te zoeken bij je gezin. Ieder heeft zijn eigen drukke agenda en jij moet, naast je baan en het huishouden draaiende houden, ook de kinderen van en naar zwemles, hockey, voetbal en andere clubjes brengen. Als je met hoogsensitiviteit kampt, is de kans groot dat je dat op een gegeven moment niet meer kunt volhouden. Je breekt en een burn-out ligt op de loer. Focus houden in een leven met hoogsensitiviteit is daarom essentieel.

Te veel prikkels

Wanneer je hoogsensitief bent, ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels in je omgeving. Emoties pik je gemakkelijker op en neem je over als je niet oppast. Dit maakt het lastiger om moeilijke situaties los te laten, zoals bijvoorbeeld een ruzie met een collega. Waar diezelfde collega allang verder is gegaan met haar werk, is het voor jou lastig om de draad weer op te pakken.

Structuur en focus houden

Terwijl sommige mensen prima lijken te functioneren in al die hectiek en zelfs zeggen gek te worden als ze moeten stilzitten, is het voor iemand met HSP juist van groot belang om structuur te hebben. Een bomvolle agenda werkt benauwend en zorgt ervoor dat je je niet meer goed focus kunt houden. Elke prikkel komt dan extra hard binnen en te veel prikkels op een dag zijn voor jou uitputtend. Je wilt zelf weer grip krijgen op de invulling van je dag.

Energie voor leuke dingen

Als ervaringsdeskundige en coach bij Praktijk Heart & Mind help ik jou om weer structuur en focus te vinden in je dagelijks leven. Ik heb hetzelfde gehad als jij. Ik kwam in een burn-out terecht en heb toen heel veel over mezelf geleerd. Ik ben toen gaan leren hoe je om moet gaan met hoogsensitiviteit. Structuur en focus houden zijn enorm belangrijk: je wordt er krachtiger door en hebt weer genoeg energie om leuke dingen te doen.

Coaching biedt hulp om de regie weer in handen te nemen

Alles in je agenda zetten

Het is dus van belang om een gestructureerde agenda te hebben. Noteer daarin de meest vanzelfsprekende dingen als hoe laat je op wilt staan, gaat ontbijten, lunchpauze neemt, hoe laat je naar huis gaat en ‘s avonds tijd voor jezelf neemt om bijvoorbeeld te gaan sporten. Houd je hier ook echt aan, want structuur is de eerste stap. Let er wel op dat je niet alsnog je agenda te vol plant natuurlijk.

Word de beste versie van jezelf!

Wil jij de regie over je leven ook weer terug? Bij Praktijk Heart & Mind zijn daar verschillende manieren voor. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van een coachingstraject of het doen van een e-cursus. Hierbij kunnen we ook Reiki en yoga inzetten. Dat is niet standaard, maar dat doen we alleen als jij daarvoor kiest. Ik heb ook een gratis e-book gemaakt vol tips. Je kunt hem via mijn website downloaden. Er is zelfs een e-cursus die je kunt volgen. Het is makkelijk te lezen en te begrijpen. Iedereen kan het doen. Gun jezelf die verbeterde versie van jezelf!

Datum: 14 februari 2019