Met osteopathie krijg je je geluk terug!
Jij vermoedt dat je een winterdipje te pakken hebt. Niet alleen kom je ’s ochtends pas na 10 keer ‘snoozen’ je bed uit. Ook word je al moe als je alleen al denkt aan de dingen die je normaal wél leuk vindt, zoals met je vriendinnen afspreken of sporten. Omdat jezelf in je bed verstoppen en een lange winterslaap houden natuurlijk geen optie is, is het tijd voor een andere oplossing!
Gelukshormoon
En die heeft osteopaat Saskia voor je! Saskia: ‘Meer mensen voelen zich in het najaar en in de winter melancholisch en somber. De grote boosdoener hiervoor is een gebrek aan daglicht en vitamine D. Deze twee zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van serotine, ofwel het gelukshormoon. Ook heeft je lichaam moeite om zich aan te passen aan de veranderende weersomstandigheden. In de osteopathiebehandeling zal ik je lichaam op verschillende manieren herstellen, waardoor jij weer meer energie ervaart. Je weerstand krijgt een boost en je gaat je snel weer gelukkig voelen!’
Met osteopathie vind je je geluk weer terug!
Osteopathie: wat is dat nou precies?
Saskia: ‘Als osteopaat heb ik een duidelijk uitgangspunt. Om goed te kunnen functioneren, moeten alle weefsels in je lichaam goed kunnen bewegen. Van de spieren, botten en organen tot het bindweefsel en de bloedvaten. Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te genezen bij schade, zoals bij een verkoudheid of een verwonding. Maar is de balans in je lichaam een lange tijd verstoord, dan kun je klachten gaan ervaren. Denk bijvoorbeeld aan ‘bekende’ klachten als hoofdpijn, of hevige kramp in je nek of rug. Maar het kan óók gaan om somberte, vermoeidheid en andere lastig verklaarbare klachten. Vaak is het niet een afzonderlijke factor (zoals een ziekte, intolerantie of allergie) verantwoordelijk voor de problemen. Eerder gaat het om een optelsom van verschillende factoren of gebeurtenissen.
Onbrekend stukje puzzel
Omdat mijn collega en ik uitgebreide kennis van het lichaam en het functioneren hebben, weten wij altijd het ontbrekende stukje van de puzzel te vinden. Na een uitgebreide anamnese wordt er in overleg met jou overgegaan tot behandeling. Deze vindt uitsluitend met manuele technieken plaats, oftewel met de handen. In een aantal sessies is het mogelijk om weer in balans te komen, en zal je merken dat de klachten verdwijnen.’
Wist je dat…?
….Osteopathie toepasbaar is bij een breed scala aan lichamelijke en mentale klachten? Enkele voorbeelden hiervan zijn depressie, vermoeidheid, stress, nek- en schouderklachten, migraine en spanningshoofdpijn, RSI en maag- en darmproblemen.
…..‘Osteo’ voor ‘bot’ staat en ‘pathos’ voor ‘ziekte’? Desondanks zijn de botten dus lang niet alles wat de osteopaat behandelt!
-
In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.
-
Wanneer je een trauma ervaart, lijkt het alsof je brein op tilt slaat. Spanning en stress hopen zich op tot het punt waarop je niet meer normaal lijkt te functioneren.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
Eigenlijk zijn we allemaal een radertje in het grote geheel. Onderdeel van een systeem. Van je gezin, je werk, je vriendengroep. Als er één radertje stagneert, heeft dat invloed op de rest.
-
Je bent zó moe. Dagelijks ben je in de weer met vroege wekkers, je gezin, je baan, je sociale contacten, je werk. Je staat continu onder druk.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Brigitte (43) is door meer inzicht in deelpersoonlijkheden rustiger en meer in balans. Maar dat was een tijd geleden wel anders. Ze heeft een erg drukke baan en daarnaast heeft ze een gezin draaiende te houden.
-
Wist je dat hypnotherapie een goede methode is om allerlei mentale en fysieke klachten aan te pakken? Iedereen loopt in het leven bepaalde littekens op. Sommige klein, anderen juist groot.
-
Tamar (37) merkte vlak voor de feestdagen dat ze steeds meer fysieke klachten kreeg: hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar en slecht kunnen slapen omdat ze alleen maar lag te piekeren. En dan die huilbuien steeds op de meest onverwachte momenten. Jeetjemina, zo kende ze zichzelf helemaal niet.