scheiden

‘Het was niet leuk, maar het ging zonder tranen’

Verliefdheid maakt blind’ zeggen ze. Maar wat als dan de liefde verdwijnt? Alle spullen in huis zijn zo goed als samen gekocht. Mijn vrienden zijn die van hem geworden en die van hem zijn mijn vrienden geworden. Er waren zoveel redenen om samen te blijven. En nu… Nu wil ik het echt niet meer. De liefde is voorbij, maar het ergste, hoe wij nu met elkaar omgaan: dat kan gewoon niet langer.

Onstuimig

Wij hebben elkaar ontmoet op een feestje bij vrienden. De vonk sloeg over en na een paar dagen woonden we al samen. Het was een onstuimige relatie en we waren dolgelukkig met elkaar. De trouwerij volgde binnen een jaar. Ik begon steeds meer naar een kind te verlangen, maar Patrick zei dat hij er nog niet aan toe was. Hij wilde genieten van z’n vrijheid, dus gaf ik hem de tijd.

Egoïstisch

Inmiddels was er weer een jaar voorbij en mijn kinderwens werd alleen maar sterker. Elke keer als ik het onderwerp ‘kinderen’ aan de orde stelde, raakte hij geïrriteerd. Hij wilde het nog niet, punt uit. Als ik hem vroeg ‘Wanneer dan wel?’, gaf hij daar geen duidelijk antwoord op. Hij zag zichzelf geen poepluiers verschonen, achter de kinderwagen lopen en bij nacht en ontij z’n bed uitgaan omdat het kind lag te krijsen. Hij wilde genieten van het leven en dat kon volgens hem niet met een kind. Voor mij werd het steeds moeilijker om begrip voor hem op te brengen. Ik vond hem egoïstisch, want hij ontnam mij het moederschap.

Hij wilde genieten van het leven en dat kon volgens hem niet met een kind

Alles of niets

Mijn kinderwens begon een soort obsessie te worden en ik overwoog om stiekem met de pil te stoppen. Mijn beste vriendin heeft me daarvan weten te weerhouden en dat is maar goed ook. Achteraf zie ik dat wel in. Wél heb ik hem op een gegeven moment voor het blok gezet: of je wilt met mij samen kinderen krijgen, óf ik vertrek. Het was snel duidelijk: hij koos voor het laatste.

Scheiden

De scheiding is inmiddels achter de rug en we zien elkaar niet meer. Ik heb geen spijt van mijn beslissing. We hadden allebei andere verwachtingen van het leven en die kwamen niet met elkaar overeen. Misschien dat ik nog een man ontmoet die wél graag kinderen met mij wil hebben. Ik heb nog een jaar of tien de tijd, dus mijn kinderwens heb ik voorlopig maar voor me uitgeschoven. Sommige dingen in het leven laten zich nu eenmaal niet plannen. Dat heb ik wel geleerd en daar heb ik vrede mee.

Uit elkaar?

Wanneer er geen liefde meer is tussen jou en je partner dan is het soms beter om te scheiden. Ron Teiwes van FlevoScheiden kan jullie helpen de deur goed te sluiten. Ron Teiwes: ‘Het is van groot belang dat je een mediator goed en zorgvuldig uitkiest. Let op de kwaliteiten en speerpunten die de mediator aanbiedt. Beide partijen moeten een solide basis voor hun nieuwe toekomst hebben.’

Datum: 20 december 2017