Hoe ziet een workshop eruit? Kijk mee door de ogen van een leefstijlcoach
Denk jij er weleens over na om aan leefstijlcoaching te doen? Iedereen die gemotiveerd is om zijn leven te verbeteren, kan hier voordeel uit halen. Tijdens een workshop kun je dan alvast proeven en je laten inspireren. Als je na afloop toch meer ondersteuning kan gebruiken, kan een persoonlijke coach jou op weg helpen. Benieuwd hoe leefstijlcoaching eruitziet? Een leefstijlcoach zet het voor jou op een rijtje.
Themaworkshop
Tijdens de workshop wordt ingezoomd op een specifiek thema om jou aan te zetten tot nadenken. Dit kan jij gebruiken als leidraad om te werken aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. In 2,5 uur tijd leer jij hoe je persoonlijke doelstellingen kunt bepalen voor jezelf, in kaart kunt brengen wat jouw struikelblokken zijn en vervolgens structureel veranderingen aan kunt brengen. Je kunt dan na afloop kiezen om een vervolgworkshop of om een persoonlijk coachingstraject te volgen.
Coachingstraject
Om veranderingen te kunnen maken, dien je eerst jouw huidige levensstijl te onderzoeken. Je gaat op zoek naar de kern van het probleem en vormt een beeld van hoe jij in het leven staat. Dat doe je door jezelf vragen te stellen. Door bewust te worden van jouw gedachten, keuzes en gedrag die jou beperken, kan je deze oude levenspatronen makkelijker afleren en gezondere gewoonten ontwikkelen.
Balanstest
Je vult daarvoor eerst een balanstest in. Om de balans op te maken, wordt er gekeken naar vier levenskrachtgebieden: fysieke kracht, mentale kracht, sociaal-emotionele kracht en innerlijke kracht. Eet je gezond, beweeg je voldoende, kom je aan een goede nachtrust toe en maak je genoeg tijd voor ontspanning? Dit legt een goede basis van een gezonde levensstijl. Maar ook jouw denkwijze en het gedrag die daaruit volgt is van invloed op jouw functioneren. Zo is de manier waarop jij omgaat met jouw emoties en die van anderen bepalend voor het onderhouden van gezonde relaties. Vervolgens ga je de diepte in en beantwoord je de grotere vragen. Wie ben je, wat kan je, wat wil je, wat is belangrijk voor je en waar word je blij van? Door deze informatie te verzamelen en zichtbaar te maken met een balansmodel, krijg je een makkelijk overzicht voor jezelf.
Wie ben je, wat kan je, wat wil je, wat is belangrijk voor je?
Hulpvraag bepalen
Wanneer je zicht hebt op de problematische gebieden in jouw leven, kun je aan de slag gaan met jouw hulpvraag. Die is voor elk persoon anders. Is er een specifiek doel waar jij naartoe wilt werken? Wil je bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen opbouwen, proactiever worden, of kun je wel wat meer richting in jouw leven gebruiken? Misschien worstel je met een hoge prestatiedruk op het werk, maar het kan ook zijn dat je juist tekort schiet in jouw persoonlijke leven. Zodra je dan begint te ontspannen en je thuissituatie onder ogen moet komen, gaat het mis en wil je liever weer ontsnappen in jouw werk. Leefstijlcoaching kan dan helpen om weer tevreden te zijn met alle facetten van jouw leven en de relatie met jezelf en anderen te versterken.
Structuur en veranderingen
Het doel van leefstijlcoaching is om de levenskwaliteit gestructureerd te verbeteren, door het verwezenlijken van jouw doelen hanteerbaar te maken. De coach geeft je handvatten om op te leunen, zodat jij dit niet alleen hoeft te doen. We doorlopen het stappenplan samen met jou en wijzen je de juiste kant op. Je krijgt zo de nodige structuur, kennis en vaardigheden om gedragsveranderingen door te voeren. Zodat jij sterk genoeg in jouw schoenen staat om het leven weer zelfstandig te bewandelen, met de touwtjes in eigen handen.
Over HOEZO?
Kun je wel wat ondersteuning gebruiken in jouw leven? Bij HOEZO? Leefstijlcoaching & training helpen we je graag om weer gebalanceerd en krachtiger in het leven te staan. Met een workshop, coachingstraject of trainingsprogramma werken we gericht aan jouw probleemgebieden. Ook kun je nu veilig op afstand een online coachingstraject volgen via beeld en geluid, vanaf de plek die voor jou vertrouwd is. Wil je ervaren of leefstijlcoaching wat voor jou is? Neem dan contact op en meld je gauw aan!
-
Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan?
-
Veel liep dit jaar anders dan je had verwacht. Plannen zijn geannuleerd, aangepast of uitgesteld. Misschien ben je door alle onrust minder productief geweest en is er weinig terechtgekomen van je goede voornemens. Dat is allemaal oké.
-
Een kind wordt geboren als een onbeschreven blad. Deze heeft later nog veel lessen te leren, ervaringen door te maken en ook tijd nodig om zich te ontwikkelen.
-
Je niet gehoord of gezien voelen maakt diepe indruk. We maken dit overal mee, in relaties en/of op het werk.
-
Je draait de kalender om naar de volgende maand. Om de naam van je zus staat een grote, rode cirkel. Nu alweer?! Juist voor één van de belangrijkste personen in jouw leven, weet je nooit een goed cadeau uit te kiezen
-
We vetten onze huid in na het douchen. We vijlen, knippen en lakken onze nagels. We gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden.
-
Weet je stiekem wel dat je beter voor jezelf zal moeten zorgen, maar weet je niet hoe je dat moet doen? We leven tegenwoordig zo op de automatische piloot, dat we nauwelijks nog kijken naar wat wij zelf nodig hebben.
-
Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
-
Lieve hardwerkende vrouw, ik schrijf aan jou.
-
Toen mijn moeder de diagnose ‘terminale kanker’ kreeg, was het alsof de hele bodem onder ons bestaan werd weggeslagen. Na de schok kom je als vanzelf in een rouwproces en verkeer je in standje ‘overleven’.