Jezelf ontdekken met paardencoaching
Je vindt het lastig om nee te zeggen, je plek in te nemen, relaties aan te gaan of je emoties te uiten. Herken jij je in één van deze dingen?
Onbewust geheugen
Jouw levenservaringen maken je tot wie jij bent op dit moment. Een groot gedeelte van je gedrag is onbewust en wordt gestuurd door je gedachten en overtuigingen. Tot je zevende jaar neem je overtuigingen, vooroordelen en emoties zonder filter over uit je omgeving waarin je bent geboren en opgegroeid. Heb je bijvoorbeeld vaak gehoord ‘je doet het niet goed’ of ‘dat kun je toch niet’, dan sla je zo’n uitspraak op in je onbewuste geheugen en kan het een hardnekkige overtuiging van je blijven. Het onbewuste geheugen bevat positieve en negatieve overtuigingen. De positieve overtuigingen maken je krachtig, negatieve werken tegen je en kunnen belemmerend zijn. Het kan invloed hebben op je zelfvertrouwen en daarmee op je relaties, je werk en je gezondheid. Het goede nieuws is dat je een overtuiging kunt veranderen: je kunt kiezen voor het maken van een nieuwe positieve overtuiging. Dat leidt tot een verandering in je gemoedstoestand en je gedrag. Deze verandering is niet binnen een uurtje te realiseren, alleen als jij bereid bent om trainer te worden van je ego, kun je gaan van wie je denkt te zijn naar wie je in werkelijkheid bent.
Balans creëren met paarden
Een paard is een kuddedier en zodra jij het veld instapt, word je direct onderdeel van de kudde. Het paard scant je onmiddellijk en voelt wat het aan jou heeft. Bied jij veiligheid of kan hij beter de leiding nemen en jou beschermen? Op deze manier houdt het paard je een spiegel voor en laat hij zien hoe jij je voelt, hoe jij je gedraagt en hoe jij omgaat met jezelf en anderen uit de ‘kudde’.
Paarden
Paarden zijn zeer sensitief, hebben geen waardeoordeel en vertonen ook geen sociaal wenselijk gedrag. Ze geven je daardoor feedback in de meest pure vorm. Je onbewuste gedrag wordt zichtbaar en kan inzicht geven in de onderliggende oorzaak van je gedrag. Zo zet je een eerste stap om een verstoorde balans te herstellen. Een ontmoeting met een paard is een ontmoeting met jezelf. Zweverig? Nee, absoluut niet.
Kwetsbaarheid begint met moed; moed om er te zijn en jezelf te laten zien…
Teambuilding
Teambuilding met de hulp van paarden is een effectief en krachtig instrument om inzicht te krijgen in het functioneren van een team. De teamsessies zijn oplossings- en ervaringsgericht en zullen het team helpen zich verder te ontwikkelen.
BeKind
Wees aardig voor jezelf, wees aardig voor de ander. Als je te ‘BeKind’ bent voor de ander, is de kans groot dat je moeite hebt met het stellen van grenzen. Je kunt alleen een goede verbinding met ‘de ander’ aangaan, als je een goede verbinding hebt met jezelf. Als je beschadigd bent door gebeurtenissen uit het verleden, kun je uit balans raken. Dus kom uit je comfortzone en Let’s BeKind!
-
Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan?
-
Veel liep dit jaar anders dan je had verwacht. Plannen zijn geannuleerd, aangepast of uitgesteld. Misschien ben je door alle onrust minder productief geweest en is er weinig terechtgekomen van je goede voornemens. Dat is allemaal oké.
-
Een kind wordt geboren als een onbeschreven blad. Deze heeft later nog veel lessen te leren, ervaringen door te maken en ook tijd nodig om zich te ontwikkelen.
-
Je niet gehoord of gezien voelen maakt diepe indruk. We maken dit overal mee, in relaties en/of op het werk.
-
Je draait de kalender om naar de volgende maand. Om de naam van je zus staat een grote, rode cirkel. Nu alweer?! Juist voor één van de belangrijkste personen in jouw leven, weet je nooit een goed cadeau uit te kiezen
-
We vetten onze huid in na het douchen. We vijlen, knippen en lakken onze nagels. We gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden.
-
Weet je stiekem wel dat je beter voor jezelf zal moeten zorgen, maar weet je niet hoe je dat moet doen? We leven tegenwoordig zo op de automatische piloot, dat we nauwelijks nog kijken naar wat wij zelf nodig hebben.
-
Een vraag aan alle moeders: hoe vaak heb je écht alleen aandacht voor jezelf? Je kan bijna niet geloven hoe weinig dat is. De hele dag door loop je namelijk op je tenen, ben je aan het rennen, vliegen en dat alles zorgt voor zoveel stress.
-
Lieve hardwerkende vrouw, ik schrijf aan jou.
-
Toen mijn moeder de diagnose ‘terminale kanker’ kreeg, was het alsof de hele bodem onder ons bestaan werd weggeslagen. Na de schok kom je als vanzelf in een rouwproces en verkeer je in standje ‘overleven’.