paardencoaching

Laat je leiden door paardencoaching!

Het valt niet altijd mee om als jonge vrouw alle rollen, die mensen van je verwachten, te vervullen. Je bent moeder, dochter, zus, werknemer en vriendin. Alles moeten bijhouden voelt niet goed, maar hoe moet het anders? Een coach kan je helpen om te leren leven vanuit je gevoel en niet vanuit je hoofd. Er ís een coach die precies spiegelt wat er in jou omgaat. Een coach van wie je veel kunt leren, namelijk… een paard!

‘Moeten’

Vandaag moet jij werken, koken, voor de kinderen zorgen en nog veel meer. Je hebt het gevoel dat alles op jouw bordje ligt. Ben jij nog wel jezelf? Durf je grenzen aan te geven? Al dat ‘moeten’ zorgt ervoor dat vrouwen zichzelf (onbewust) uit het oog verliezen. Het startsein voor een protesterend lichaam is dan gelost, een burn-out ligt al snel op de loer.

Gevoelens

‘Hoe voel je je daarbij?’ Een veelgestelde vraag, die niet altijd makkelijk te beantwoorden is. Mensen zijn gewend om na te denken over hun gevoelens, en vervolgens een gepast antwoord te geven. Probeer bij jezelf eens na te gaan hoe je je écht voelt, zonder na te denken. Leer luisteren naar je lichaam en sta stil bij wat je lijf je te vertellen heeft. Pas dan kan je komen tot de ‘kern’ en zul je ontdekken dat de energiestromen in je lichaam allemaal aan elkaar verbonden zijn.

Paardencoaching

Eigenlijk heb je een onafhankelijk iemand nodig, die jou kan coachen om jezelf zelfverzekerder te laten voelen en je helpt daar de juiste keuzes in te maken. Het klinkt misschien gek, maar met een paard als coach kun je grote stappen maken. Paarden worden niet voor niets de spiegel van de ziel genoemd. Ze voelen je feilloos aan, reageren op je en geven je helende energie. En dat alles zonder oordeel: open en eerlijk.

Het paard reageert in het hier en nu op wat het dier bij jou ervaart

Naar de kern

Michelle Kuiper is paardencoach. Ze heeft verschillende paarden die ze kan inzetten bij het coachingstraject en kan voor jou als het ware ‘vertalen’ wat het paard haar vertelt. ‘Paarden zijn meesters in non-verbale communicatie’, legt Michelle uit. ‘De eigenschappen die paarden vanuit de natuur hebben meegekregen, worden gedurende de coaching ingezet om inzichten op te doen over jezelf op het gebied van jouw gedrag, gedachten en gevoel. Het paard reageert in het hier en nu op wat het dier bij jou ervaart. Dat noem je ‘spiegelen’. Het paard helpt je hierdoor om dichter bij de kern van jouw vraag op probleem te komen en laat zien wat er bij jou speelt.’

Ervaring met paarden is niet vereist

Als coach interpreteert Michelle het gedrag van het paard en legt uit wat dit betekent. ‘Door middel van het stellen van vragen begeleid ik je in het nadenken over de betekenis van het gedrag voor jou en mogelijke inzichten of oplossingen. Het maakt niet uit of je ervaring met paarden hebt en we kunnen dit traject zelfs ingaan wanneer je bang bent voor deze dieren. Dat bespreken we allemaal vooraf tijdens een intakegesprek. Gemiddeld zijn er drie tot vijf sessies nodig om jou op weg te helpen.’

Datum: 31 oktober 2018