loslaten

De weerstand loslaten en jezelf opnieuw vinden

En ja, het is weer zover: heerlijk een week op wintersportvakantie naar Oostenrijk. Ik heb mij er erg op verheugd. Samen met mijn man en hond even een weekje opladen. We hebben heerlijke kerstdagen gehad, maar het is nu even tijd voor ons- en mijzelf.

Tot rust komen

We komen bij ons appartement aan. Wauw, zó mooi hebben we het nog niet gehad! Genieten dus als het buiten koud is en het sneeuwt. Heerlijk om je dan op een fijne plek op te warmen en heerlijk tot rust te komen. Vast van plan om ook ieder volgens zijn eigen plan een dagdeel zelf in te vullen beginnen we aan onze week, omdat ik graag wil skiën en mijn man met de hond graag wandelt. Maar het liep een beetje anders.

Heb ik hier vrede mee?

Mijn man komt de eerste dag te vallen, wat als resultaat heeft dat hij wel kan lopen maar heel voorzichtig doet bang om opnieuw te vallen. Hij wil echt zijn knie ontzien. Okee, dat betekent dat ik onze hond, die nog jong is en heel speels (een boxer), uitlaat en zij soms mij. Het skiën heb ik maar even laten zitten. Daar komt bij dat ik aan mijn lijf voel even rustig aan te moeten doen: uitslapen, broodjes halen en dan naar buiten. We zijn gemiddeld 4 uur op pad met elkaar. Ja, en dan nog skiën… Een volgende keer maar weer. ‘Heb ik hier vrede mee?’ vraag ik mij af. Mijn man snapt het niet goed: ‘Je kan zó goed skiën…’ Inderdaad, en dat verleer ik ook niet meer hoor. Dus ja, ik heb hier helemaal vrede mee.

Boos op iedereen

’s Avonds bij de open haard lees ik over weerstand voelen en die proberen los te laten en over in het ‘nu’ te staan. Als je bereid bent het allemaal in het nu te vinden, staat het leven altijd klaar om je te helpen. Hmmm… Mooie zinnen. De volgende dagen zingen deze zinnen door mijn hoofd. Af en toe ben ik boos op iedereen die ik tegenkom. ‘Waarom is dat?’ vraag ik mijzelf af. Ik weet zó goed dat, als je mensen vriendelijk en met een lach tegemoet treedt, de communicatie vanzelf positief is.

Bezig zijn in het ‘nu’, genieten van wat er nu is en wat er nu kan: het brengt je zoveel

Stomme social media

Heb ik er dan toch geen vrede mee dat ik niet kan skiën? Nee, ik heb er moeite mee dat ik het moet uitleggen, dat het negatief klinkt voor mijn man, want als hij niet gevallen was… Stomme social media. De volgende keer pak ik dit anders aan. Dan maar weer een fototoestel en de mobiel blijft thuis.

In het nu

Bezig zijn in het ‘nu’, genieten van wat er nu is en wat er nu kan: het brengt je zoveel. Door heerlijk samen in ons eigen kroegje lekker wat te drinken en samen te genieten. In het ‘nu’ staan, geeft innerlijke rust en je weet precies wat nodig is. Dus ja, toen ForYou aangaf dat het thema deze keer gaat over op zoek naar je nieuwe ‘ik’, ontstressen en jezelf opnieuw uitvinden, moest ik wel vertellen over deze week…

Datum: 07 februari 2018