Fitness kort maar krachtig!
Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons toch op zijn minst een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. Maar het kan anders!
20 minuten
fit20 is een innovatieve en unieke fitnessmethode, waarbij je maar 20 minuten per week traint. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Omkleden is daarom niet nodig. Je hoeft geen cardio te doen. En je hebt snel en frequent ongelooflijk goed resultaat.
Concentreren
Iedereen die één fit20 oefening doet, voelt meteen dat het wat met je doet. Het is intensief… Bij fit20 werk je 20 minuten op de top van je kunnen. Om dat veilig te doen, train je één op één met een personal trainer en op topapparatuur. Je hoeft zelf niets in te stellen of te bepalen welke oefening je doet. Je hoeft je alleen maar te concentreren op de oefening en je inspanning. Daarom vind je bij fit20 geen muziek of andere afleiding, maar een rustige, mooie en prettige ruimte waar met focus wordt getraind.
Prikkels
De fit20 methode is verankerd in onderzoek en praktijkervaring, en gevalideerd door resultaat. Het uitgangspunt van fit20 is dat spieren voldoende prikkels nodig hebben om sterker te worden. Daar is een uitgekiend aantal herhalingen voor nodig, een goede techniek en voldoende weerstand. Het gewicht waarmee je traint, is hierdoor zwaarder en er zijn een stuk minder herhalingen.
Intensiviteit
De training is intensiever dan je gewend bent, maar de duur is veel korter. De personal trainer zorgt ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert en helpt je door de lastige trainingsmomenten heen. De vaste afspraak werkt als een positieve stok achter de deur.
De training is intensiever dan je gewend bent, maar de duur is veel korter
Eénmaal per week
Na de sterke trainingsprikkel worden je spieren en je hele lichaam tijdens de rustperiode sterker. De optimale frequentie van deze stevige trainingsprikkel en herstel is één keer per week trainen, en de rest van de week rust. Zo wordt 20 minuten trainen per week eigenlijk heel gewoon. Dat geeft tijd, ruimte en energie om aan je werk, gezin of plezier te besteden!
‘Ik kan het heel goed volhouden’
Irene: ‘Ik ben in juni 2015 begonnen met fit20. Het grote voordeel van maar één keer per week 20 minuten trainen geldt voor mij zeker: ik heb een drukke baan en een dochtertje, met een tweede op komst… Dan is fit20 onder werktijd ideaal. Krachttraining vind ik niet het leukste om te doen, maar omdat het maar 20 minuten duurt, kan ik het heel goed volhouden. Dat merk ik zeker nu ik voor de tweede keer zwanger ben.
Fit!
‘Het verschil met mijn eerste zwangerschap, toen ik geen fit20 deed, is heel groot. Ik sport 3 of 4 keer per week, hardlopen heb ik vervangen door Mom in Balance, maar ik train nog steeds op hetzelfde stabiele niveau bij fit20! Dat verrast me wel… en dat terwijl ik nu 40 weken en 3 dagen en dus hoogzwanger ben. Ik voel me dan ook 100 keer lekkerder dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Tijdens mijn zwangerschap zijn ze extra alert. Ik blijf dan ook zeker fit20 doen, ook na mijn zwangerschap!’
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Honing is al eeuwenlang een geliefd natuurproduct dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook talloze gezondheidsvoordelen biedt. Dit gouden elixer, geproduceerd door bijen, is meer dan alleen een zoetmiddel. Van culinaire toepassingen tot medicinale gebruiken, honing heeft een unieke plaats in ons dagelijks leven.
-
Naast reguliere behandelingen tegen kanker zijn er ook andere methoden die je gevecht tegen deze ziekte kunnen ondersteunen. Zelf heb je misschien ook al wel op internet rondgeneusd naar deze verschillende methodes.
-
Je hormonen hebben een groot effect op je lichamelijke én mentale gesteldheid. Niet alleen sturen de hormonen je stofwisseling, spijsvertering en orgaanfuncties aan, maar ook je emoties en gedrag. Wanneer je hormonen uit balans raken, kan het hele kaartenhuis dus omvergeblazen worden.
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.
-
Bijna iedereen herkent het. Momenten waarop het je even allemaal te veel wordt. De werkdruk die je maar niet kunt loslaten, kinderen die ruziën en een partner die zijn of haar verhaal bij je kwijt moet… Plotseling overstroomt het je.
-
Na een intensieve sportsessie voel jij je weer voldaan. Tijdens je sessie heb je al aardig wat calorieën verbrand, echter weet jij wat de volgende ochtend gaat komen. Eén stap uit bed en je voelt de stramheid en pijn weer opkomen.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.