trauma

Verwerk je trauma met behulp van hypnotherapie

Flashbacks, nachtmerries en het ervaren heftige geluiden, geuren en beelden… Een psychisch trauma is niet altijd zichtbaar. De herinneringen aan een trauma en de symptomen zijn daarmee niet minder pijnlijk of emotioneel. Gelukkig is er een manier om eraf te komen.

Wat is een trauma?

Elke gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt aangeduid als ‘trauma’. Je kunt denken aan acute trauma’s, zoals het meemaken van een ongeval of overval of een orkaan of aardbeving. Je kan ook denken aan een chronisch trauma, zoals het (herhaaldelijk) meemaken van incest en geestelijke of lichamelijke mishandeling.

Gevolgen van trauma

Heftige emoties zijn typisch voor een traumatische herinnering. Het herbeleven van een trauma kan leiden tot depressie, fobie, angst, isolatie en vereenzaming. Je kunt ook last krijgen van lichaamsklachten als hoofdpijn, duizeligheid, maagproblemen, rillingen en pijn op de borst. Deze symptomen verschillen van persoon tot persoon en worden telkens geactiveerd in situaties die lijken op die traumatische gebeurtenis.

Hypnotherapie

Soms zitten je problemen zó diep geworteld, dat praten niet alleen helpt. Je kunt ervoor kiezen om op onbewust niveau aan je klachten te werken en te kiezen voor hypnotherapie. In deze therapie kan het gaan om het herbeleven, het verkennen en het verwerken van situaties in het verleden. In de therapie wordt gebruik gemaakt van hypnose en trance. Je aandacht wordt hierbij naar binnen gericht, zodat je in een andere bewustzijnstoestand wordt gebracht.

Inzicht in onderbewustzijn

Onder begeleiding krijg jij inzicht in je onbewuste reacties. De oorzaken en oplossingen voor jouw problemen vind je dus in je eigen onderbewustzijn. Zo worden genezende processen in je lichaam gestimuleerd. Zet de eerste belangrijke stap op weg naar heling en sta jezelf toe om hulp te zoeken bij wat jouw leven lastig maakt.

Inzicht in je onbewuste reacties

Behandeling

In de behandeling werkt hypnotherapeut Thea Dijkstra de Boer met trance en het onderbewustzijn. De methode klinkt heftig, maar Thea creëert een aangename, veilige plek. Samen met jou worden de klachten en de gebeurtenis doorgenomen die samenhangen met de gedachten, beelden en gevoelens.

Word toeschouwer

Met jouw instemming wordt toegang gezocht tot je onderbewustzijn. Vanuit deze plek kun je het trauma opnieuw ervaren en herbeleven. Op deze manier word je toeschouwer van de traumatische gebeurtenis en kun je deze beter overzien.

Hulpbronnen vinden

Zo kun jij ontdekken welke hulpbronnen je nodig hebt. Uit deze hulpbronnen ontvang je steun tijdens de heftige emotionele momenten. Door het herhaaldelijk terugkijken naar de gebeurtenis en het weer terugkeren naar de veilige plek, zullen de emotionele piekmomenten uiteindelijk afnemen en kun je het trauma verwerken. Wil jij weten of hypnotherapie iets voor jou is? Neem dan contact op met Movementz voor een intakegesprek.

Datum: 07 december 2017