Help! Je eerste rimpeltjes en lijntjes
Bij het grondig inspecteren van je spiegelbeeld schrik jij je een hoedje. Natuurlijk wist je dat het er een keer aan zat te komen. Daarom nam je al voorzorgsmaatregelen, zoals niet te lang in de zon zitten en het smeren van lagen antirimpelcrème. Maar dat dat moment waarop de eerste rimpeltjes en lijntjes tevoorschijn kwamen, toch al zó snel naderde… Nee, dat had je niet verwacht. Stop met treuren, tijd voor actie. Zó krijg je weer een mooie, gladde en strakke huid!
Rimpeltjes en lijntjes: waarom?
Helaas: na je vijfentwintigste maakt je lichaam minder collageen en elastine aan. Het gevolg hiervan is meteen merkbaar. Je huid wordt slapper, en langzaam verschijnen de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering. In welke mate jij last hebt van die rimpels, lijntjes en een slapper wordende huid, is trouwens ook genetisch bepaald. Dus bedankt mam, voor die kraaienpootjes… Verder beïnvloeden factoren als levensstijl, voeding, roken en zonnestraling het ontstaan van rimpels.
De locatie van je rimpeltjes en lijntjes
Op verschillende plekken in je gezicht kunnen lijntjes en rimpels verschijnen. Een bekende locatie is je voorhoofd, waar rimpels als horizontale lijnen zichtbaar worden. Deze worden ook wel ‘fronsrimpels’ genoemd. In de loop der tijd zullen deze lijnen breder en dieper worden. Ook op je wangen kunnen fijne lijntjes ontstaan, die extra goed te zien zijn als je praat of lacht. De kleine, fijne lijntjes die bij je ogen te zien zijn, ken je ook wel als ‘kraaienpootjes’. Andere bekende locaties voor lijntjes zijn tussen je wenkbrauwen, en tussen je neus en mond.
Tijd voor actie!
Nu je weet waar die lijntjes en rimpeltjes vandaan komen en op welke plekken je ze kunt verwachten, wil je natuurlijk óók weten hoe je ze kunt bestrijden! Een geschikte manier hiervoor is microdermabrasie. Huidspecialiste Marjan van Gemerden van Vital Huidinstituut vertelt: ‘Microdermabrasie is een dieptepeeling, waarbij er op verschillende niveaus wordt gewerkt aan het proces van huidverbetering en huidverjonging. Hoe de behandeling precies in zijn werk gaat? Een fijne straal van microkristallen wordt door middel van een vacuüm langs je huid gezogen. Hierdoor laat de bovenste huidlaag los. Je huid wordt zo gestimuleerd tot het vormen van nieuwe, jonge cellen. De zuigwerking van de vacuüm geeft de doorbloeding van je huid een boost, evenals de aanmaak van nieuw collageen en elastine.’
Vital Huidinstituut Ridderkerk vertelt over de mogelijkheden en toepassingen van microdermabrasie
Pijnlijk?
Marjan: ‘Of de behandeling pijnlijk is? Nee hoor, het voelt gewoon alsof je een intense scrub ondergaat, die in plaats van met de hand met een apparaatje wordt uitgevoerd. Na de behandeling zie je al meteen dat je huid er zichtbaar gezonder en stralender uitziet, en dat eventuele oneffenheden als pukkeltjes en puistjes ook minder geworden zijn. Voor het beste resultaat onderga je de behandelingen in kuurverband, eens in de twee weken. Je zult zien dat na een aantal herhalingen van de behandeling je gehele huidstructuur gladder en steviger is. Ook is je teint egaler. En het belangrijkste: je hebt weer een frissere en jeugdige uitstraling!’
Mooie aanvulling: dermo-elektroporatie
Marjan vertelt tot slot: ‘Als aanvulling op de microdermabrasie adviseer ik je een behandeling met dermo-elektroporatie. Tijdens deze behandeling maken speciale elektronische pulsen een soort kanaaltjes in de huid, waardoor werkzame stoffen beter worden opgenomen door de huid en in de cellen. Bij deze veilige techniek maken we gebruik van hoogwaardige werkstoffen, waaronder vitamine A, collageen en hyaluronzuur. Hierdoor zul je nog sneller genieten van een prachtige, jeugdige en frisse huid!’
Wist je dat…
… microdermabrasie naast het bestrijden van lijntjes, rimpels en de verouderde huid ook goed is voor het behandelen van:
- pigmentvlekken
- acne
- littekens
- een zonbeschadigde huid
- rokershuid
- grove huidstructuur en poriën
- een droge, vette, matte, verstopte en vlekkerige huid
Voor jou!
Huidspecialiste Marjan van Gemerden van Vital Huidinstituut is gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen, zoals microdermabrasie en dermo-elektroporatie. Bij haar huidinstituut vind je alles wat er nodig is om jouw huid weer in balans te brengen of een extra boost te geven. Dit gebeurt altijd met een persoonlijke aanpak en benadering, in een omgeving waar ontspanning het belangrijkst is. Wil jij meer weten over wat de huidspecialisten voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact op voor een uitgebreid kosteloos intakegesprek!
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
We willen allemaal graag ouder worden, maar dan het liefst wel zonder er ouder uit te zien! Huidveroudering is een natuurlijk proces dat niet is tegen te houden. Maar toch zou je de klok af en toe even willen terugdraaien naar de tijd dat je huid nog stevig was, er geen sprake was van lijntjes en rimpels en je kaaklijn nog strak was.
-
Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren.
-
Uv-straling, slechte verzorging, genen en hormonen: deze factoren zijn geen vrienden wanneer je kampt met huidveroudering, een fenomeen waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Rimpels of hangende huid kunnen overal op je lichaam tevoorschijn komen.
-
Je ziet je huid naarmate de tijd verstrijkt veranderen. In dat mondhoekje is een nieuwe rimpel verschenen, je kraaienpootjes breiden zich uit, je wangen hangen meer. Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies.