Fit met het totaalpakket
Iedereen weet dat regelmatig bewegen belangrijk is, net als dat je voldoende groente en fruit moet eten. Maar hoe zit het eigenlijk met de combinatie van bewegen en voeding?
Sport en voeding zijn nauw met elkaar verbonden. ‘Abs are made in the kitchen’ zegt men altijd. Maar ook wanneer je andere doelen voor ogen hebt dan een sixpack, is het belangrijk dat je je voeding en training op elkaar afstemt.
Voeding
Je resultaten worden grotendeels bepaald door wat je tot je neemt. Welk voedingspatroon het beste voor jou werkt, is afhankelijk van je doel. Wil je spieren opbouwen? Dan zul je meer eiwit binnen moeten krijgen. Ligt je focus meer bij conditietraining en duursport? Dan heb je ook voldoende koolhydraten nodig. Maar een teveel hiervan wordt opgeslagen in de vorm van vet. Een optimaal voedingspatroon is dan ook maatwerk en afhankelijk van hoeveel én wanneer je beweegt! Diëtist Nicole Beelen van Vel Fysio kan je hierin prima begeleiden.
Personal training en groepstraining
Wil jij jouw conditie verbeteren, maar is het jou tot nu toe niet gelukt om resultaat te behalen? Een personal trainer zorgt ervoor dat jij eindelijk het gewenste resultaat gaat behalen! Celine Brochard biedt uitdagende en ¬gevarieerde trainingen, die helemaal op jou zijn afgestemd.
Celine geeft ook ‘small group’-trainingen, waaronder de High Intensity Interval Training (HIIT), een van de meest effectieve manieren om aan je conditie en gezondheid te werken. Na zo’n training blijft je lichaam vet verbranden, en bovendien versnelt je stofwisseling en worden voedingsstoffen omgezet in energie. Zo haal je het meeste uit je workout!
(Bedrijfs)fysiotherapie
Mocht je onverhoopt bij het sporten, of door een andere oorzaak, een blessure hebben opgelopen, dan ben je ook Vel Fysion aan het juiste adres. De praktijk biedt onder andere (sport)fysiotherapie, manuele therapie en shockwave-therapie. Die laatste vorm kan een uitkomst zijn bij bijvoorbeeld pees- of slijmbeursontstekingen.
Een optimaal voedingspatroon is maatwerk
Even voorstellen: Celine Brochard
‘Ik ben al een tijd personal trainer. Ik ben afgestudeerd aan de Perfect Performance Academy, heb mijn diploma Fitnesstrainer A behaald en ben nu bezig met Fitnesstrainer B. Daarnaast geef ik les bij twee sportscholen. Toen ik een blessure kreeg aan mijn been, ben ik naar mijn fysiotherapeut gegaan. Die gaf aan dat de praktijk graag iets met personal training wilde gaan doen. Eén plus één is twee, dus sindsdien ben ik betrokken bij de praktijk, samen met diëtist Nicole Beelen.’
Even voorstellen: Nicole Beelen
‘Ik wil mensen graag op persoonlijk vlak begeleiden. Bij gezondheidsklachten, bijvoorbeeld bij maag- en darmproblemen, diabetes en verhoogd cholesterol, maar ook wanneer je simpelweg interesse hebt in gezonde voeding. Het doel? Op lange termijn een leefstijl creëren die goed vol te houden is, met behulp van kleine aanpassingen. Diëten moet leuk blijven!’
Totaalpakket
Celine en Nicole bieden vanaf 2023 een ‘totaalpakket’ rond een gezonde leefstijl. Hou voor nieuws hierover de Instagrampagina in de gaten!
-
Ineens realiseer je je dat karweitjes die je voorheen moeiteloos deed ineens meer moeite kosten. Iets zwaars optillen of verplaatsen bijvoorbeeld. Dat komt omdat je spierkracht afneemt naarmate je ouder wordt.
-
Een van de moeilijkste dingen om te veranderen is je gedragspatroon. Op een gegeven moment zit je zo vastgeroest in je keuzes dat het een automatisme wordt. Dit geldt ook voor voeding. Als je moe bent of het druk hebt, heb je geen zin om uren in de keuken te staan.
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
We drinken allemaal weleens een kopje thee. Het is een drank van de theeplant, genaamd de ‘Camellia Sinensis’. Door de blaadjes te trekken in heet water komt de smaak vrij die ons zo bekend is.
-
Vezels zijn een vorm van koolhydraten (suikerkettingen) en onmisbaar voor het functioneren van onze darmen. Daarnaast houdt het je microbioom tevreden: je interne huisdieren die uit bacteriën, schimmels en gisten bestaan. Voedsel voor je darmbewoners dus.
-
Bijna iedereen is gek op zoet. Logisch, want een zoete smaak activeert het beloningscentrum in de hersenen. Dat heeft vervolgens een pijnstillend en stressverlagend effect. In de oertijd was zoet voedsel veilig om te eten.
-
Na een lange werkdag kom je thuis met een enorm hongergevoel. Het idee dat je nu nog een hele maaltijd moet bereiden voordat je eindelijk aan tafel kunt is niet erg aantrekkelijk. Bovendien heb je bijna niets in huis én lukt het je niet om iets gezonds te bedenken. Het enige waar je op kunt komen, is een diepvriespizza of een patatje van de snackbar om de hoek.
-
Cholesterol blijft een verwarrend onderwerp. Wat doet het en waar komt het vandaan? Als we het internet afspeuren voor een antwoord, worden we overladen met reclames voor margarines waar we niets wijzer van worden. Eenmaal bij de huisarts krijgen we – goedbedoelde – medicatie. Deze worden ook wel statines genoemd.
-
Bij de koffie een gevulde koek en tijdens de lunch op je werk een frikadel speciaal, want het is snackdag. Na het avondeten een bakje roomijs en voor het slapengaan een stuk chocolade. Als je het allemaal bij elkaar optelt, snack je eigenlijk best veel.
-
Aan het einde van de dag moet je jezelf over de drempel van je voordeur slepen. Je bent kapót. Het liefst zak je onderuit op de bank en blijf je daar de komende paar uur liggen. Maar je moet nog eten.