Hervind je zelfvertrouwen met medische pigmentatie!
Inmiddels ken je het begrip ‘permanente make-up’ vást al wel: de techniek waarmee je door middel van pigmenten dé perfecte lipcontour, oogomlijning of wenkbrauwen krijgt. Maar wist je dat PMU ook in te zetten is om medische redenen? Bijvoorbeeld als je als gevolg van chemotherapie, een ziekte als alopecia of door teveel epileren (bijna) geen wenkbrauwhaar meer hebt.
Medische pigmentatie: wat is het precies?
Om verschillende redenen kun je kiezen voor medische pigmentatie. Medische pigmentatie is een techniek die erg effectief is bij het camoufleren van bijvoorbeeld littekens, brandwonden of een ander medisch probleem. Dankzij medische pigmentatie kun je plaatselijke oneffenheden en problemen camoufleren, waardoor je je gevoel van zelfvertrouwen weer terugkrijgt!
Voor wie en wanneer?
Medische pigmentatie is zowel toe te passen bij mannen als vrouwen. De techniek is erg geschikt als je bijvoorbeeld:
- Een hazenlip hebt, en mooiere lipcontouren wilt
- Littekens of brandwonden hebt, en deze wilt camoufleren
- Geen wenkbrauwen meer hebt, bijvoorbeeld als gevolg van een haaraandoening of chemotherapie
- Na een haartransplantatie; als je je litteken wilt camoufleren
Met zelfvertrouwen de spiegel inkijken
Specialist in PMU en medische pigmentatie Laura Bruessing vertelt: ‘Wat mij als pigmentatiespecialist ontzettend blij maakt? Dat moment waarop jij na afloop van de behandeling tevreden de spiegel inkijkt, met een grote glimlach op je gezicht. ‘Je hebt me zóveel zelfvertrouwen teruggeven’, is iets wat ik regelmatig hoor. En dát is het belangrijkste wat ik nastreef, bij iedereen die in mijn behandelstoel komt te zitten. Of je nu iets wilt accentueren, of juist iets als een haaraandoening of hazenlip wilt camoufleren: ik help je graag verder!’
Medische pigmentatie vs. ‘normale’ PMU
Laura: ‘Hoewel beide vormen op elkaar lijken, zijn er toch verschillen. Waar permanente make-up vaak meer een cosmetische aard heeft, heeft medische pigmentatie vooral een camouflerende en medische insteek. Ook verschillen de technieken. Bij littekens waarbij de huid verhard is en geen doorbloeding meer heeft, zoals bij brandwonden, gebruik ik bijvoorbeeld ter aanvulling de techniek ‘Scar Relaxtion’. Hiermee worden de littekens zachter en soepeler gemaakt.’
‘Je hebt me zóveel zelfvertrouwen teruggeven’
Voorbeelden van behandelingen
Laura: ‘Een hazenlip ofwel ‘schisis’ is een aangeboren afwijking aan de vorm van lippen. Deze ‘afwijkende vorm’ van de lippen kan worden gecamoufleerd door middel van een ‘full-lips’-behandeling. Ik herstel de symmetrie van je lippen. Ook worden je lippen in het geheel voorzien van de door jou gewenste kleur. Dit kan een naturel kleur zijn, maar je kunt ook voor iets gaan dat meer opvalt. Een mooie wenkbrauwpigmentatie zet ik als je geen of heel weinig wenkbrauwhaar meer hebt, uiteraard in de kleur en in het model die helemaal bij jou passen.’
Mooi en natuurlijk resultaat
‘Hoe ik te werk ga?,’ vervolgt Laura. ‘Voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat breng ik de pigmentatie in twee laagjes bij je aan. Per keer wordt er een deel van de kleuren ingebracht. Ook zijn er meerdere behandelingen nodig: meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te krijgen, steeds met 6 weken ertussen. Voordat de behandeling van start gaat, begin ik eerst met een uitgebreide intake. Hierin bespreken we jouw wensen en doelen, en kijken we welke kleuren het best bij jou passen.’
De voordelen
De voordelen van medische pigmentatie op een rijtje:
- Het vakkundig camoufleren van een hazenlip of littekens
- Het stimuleren van de haargroei bij bijvoorbeeld alopecia
- Het niet meer opvallen van kale plekken tussen je wenkbrauwen
- Een altijd mooi en natuurlijk opgemaakte uitstraling
- Langdurig genieten van het resultaat
Secret of Beauty
Er zijn ook andere behandelingen mogelijk om huidveroudering tegen te gaan. Het is belangrijk dat je je huid laat beoordelen door een specialist, die weet welke behandelingen het beste bij jouw huid passen. Je zult zien dat er veel mogelijk is! Om jouw look helemaal af te maken kun je kiezen voor permanente make-up op je lippen, wenkbrauwen of ogen.
Voor jou!
Ben je benieuwd geworden naar medische pigmentatie? Bij Bruessing Secret of Beauty kun je terecht voor al jouw wensen op het gebied van schoonheid. Laura helpt je graag om jouw schoonheid extra te benadrukken. ‘Kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek!’, aldus Laura.
-
Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na.
-
Puistjes, een slechte haardag of ongelijke wenkbrauwen: we maken ons er allemaal weleens druk om. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. We verzorgen onze huid, bundelen ons haar in een paardenstaart of epileren onze wenkbrauwen. Maar wat als je een hazenlip hebt?
-
Littekens vallen soms best op, zeker als ze in het gezicht zitten. Het is dan vaak het eerste wat mensen zien. Dit kan best vervelend zijn.
-
Je huid heeft een goed vermogen om zichzelf te herstellen, maar sommige plekjes blijven toch zichtbaar. Littekens zijn hier een voorbeeld van. Wanneer je last hebt van littekens, kan je huid wel wat hulp gebruiken.
-
Acne is een vervelende aandoening waar vooral pubers en jongvolwassenen last van hebben. Bij de één doet het zich heftiger voor dan bij de ander. Als je een zware vorm van acne hebt of hebt gehad, kunnen er ontsierende littekens in het gezicht achterblijven.
-
Vooral tijdens de puberteit hebben veel jongeren last van acne. Dit is ontzettend vervelend, want het is vaak erg lastig om er vanaf te komen. Voor velen is de oplossing dan ook gewoon afwachten.
-
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij littekens hebt. Bijna niemand gaat immers geheel ongeschonden door het leven.
-
Die buikoperatie was natuurlijk zeker geen pretje. Sterker nog, zo’n operatie is behoorlijk ingrijpend. Nu, een paar jaar later, wordt Saskia (43) nog steeds herinnerd aan die periode waarin ze de strijd aanging met baarmoederhalskanker.
-
Jaarlijks lopen ongeveer 900 mensen ernstige brandwonden op na een ongeval, en rond de 9000 mensen komen ieder jaar op de Spoedeisende Hulp terecht met brandwonden, variërend in ernst, meldt de Nederlandse Brandwonden Stichting. Wanneer er sprake is van een brandwond, is de huid gedeeltelijk of volledig beschadigd. Wanneer alleen de opperhuid is aangedaan, kan het lichaam dit weer netjes herstellen.
-
Vrouwen met borstkanker kunnen na de behandelingen te maken krijgen met ongewenste vochtophopingen, ook wel ‘oedeem’ genoemd.