Voel je weer compleet met medische pigmentatie
Als jij in de spiegel kijkt, staat je spiegelbeeld onzeker en ontevreden terug. Elke dag word je weer herinnerend aan die operatie of aan dat ongeluk, waar de onvolkomenheden van je huid het gevolg van zijn. Met cosmetische make-up probeer je het een en ander te verbloemen, maar dit is na een fikse regenbui of dag werken al snel verdwenen. Gelukkig bestaan er ook oplossingen voor de lange termijn. De pigmenten die bij medische pigmentatie in je huid worden gebracht, dienen namelijk om onvolkomenheden als littekens te camoufleren. Zo kun jij weer met zelfvertrouwen door het leven!
Medische pigmentatie
Jij bent lang niet de enige: veel vrouwen en mannen ervaren hun littekens als storend. Dit kan bijvoorbeeld gaan om littekens als gevolg van een ongeluk of een operatie. Medische pigmentatie kan plaatselijke oneffenheden en onvolkomenheden camoufleren, waardoor je weer met een zelfverzekerde blik de spiegel in kijkt. Het pigment wordt oppervlakkig in je huid aangebracht, door middel van een minuscuul naaldje. Hierdoor wordt er een realistisch 3D-effect gecreëerd. Hiermee is het niet alleen mogelijk om littekens te camoufleren, maar bijvoorbeeld ook om (wenkbrauw)haartjes te suggereren.
Ook bij schisis
Medische pigmentatie kan ook worden toegepast bij een hazenlip (schisis). Bij schisis is er sprake van een aangeboren afwijking, die zich kenmerkt door een spleet of groef in bovenlip, kaak of gehemelte. Schisis wordt bij voorkeur gecamoufleerd met een full-lipsbehandeling. Hierdoor wordt de symmetrie hersteld en worden de lippen in het geheel voorzien van een natuurlijke of juist meer opvallende lipkleur. In bepaalde gevallen is het mogelijk om een vergoeding van je zorgverzekeraar te krijgen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.
Langere behandeltijd
Om een mooi en natuurlijk resultaat te creëren, is er een langere behandeltijd nodig dan bij cosmetische PMU. De pigmenten worden laagje voor laagje gezet. Per keer wordt steeds een deel van de pigmenten ingebracht, om zo langzaam tot een natuurlijk eindresultaat te komen. Hier zijn in totaal drie behandelingen voor nodig, met een tussenperiode van zes weken. Op deze manier kan je huid goed genezen, en loop je geen littekens op als gevolg van de behandeling.
Medische pigmentatie camoufleer oneffenheden en onvolkomenheden
Ook na een borstoperatie
Veel mensen weten niet dat na een borstoperatie de tepelhof heel realistisch gereconstrueerd kan worden met medische pigmentatie. Ik vind het geweldig om vrouwen weer zelfvertrouwen geven door middel van (medische) pigmentatie. De reacties die ik krijg, doen mij erg goed. Sommigen vallen me zelfs huilend in de armen; zó blij zijn ze met het resultaat. Iemand die een moeilijke tijd achter de rug heeft weer helemaal compleet maken met pigmentatie, geeft mij veel voldoening.
Weer een prachtige oogopslag!
Naast het medische aspect zijn er natuurlijk ook cosmetische toepassingen met permanente make-up mogelijk. Zijn jouw wenkbrauwen dunner geworden, zijn er gaatjes te zien of zijn ze misschien zelfs wel helemaal weg? Of wil jij een meer sprekende oogopslag door het aanzetten van een mooie eyeliner of door het subtiel benadrukken van de rand tussen je wimperhaartjes? Ook dan staan wij natuurlijk voor je klaar! Voordat we van start gaan met de behandeling, zal je een uitgebreid advies krijgen over de vorm en de kleur van de permanente make-up. Zo krijg jij het meest mooie en natuurlijke resultaat, dat helemaal past bij jou.
Wist je dat…
de behandeling met medische pigmentatie geschikt is voor mannen en voor vrouwen?
Medische pigmentatie: wanneer?
De techniek wordt onder andere toegepast bij:
- Haarverlies door ziekte (het suggereren van wimpers en wenkbrauwen en het camoufleren van kale plekken op het hoofd)
- Na een hechting of bij een diepe schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
- Bij brandwonden (bijvoorbeeld het vormen van een nieuwe lip)
- Bij littekens of aangeboren afwijkingen als een hazenlip of wijnvlek
- Reconstructie van het tepelhof na een borstoperatie
Benieuwd geworden?
Ben je nieuwsgierig naar wat medische pigmentatie voor jou kan betekenen? Neem eens de tijd voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Hierin zal ik je alles vertellen over de behandelingen en de tarieven. Tijdens de intake wordt er uiteraard uitgebreid stilgestaan bij jouw wensen. De te behandelen plek wordt bekeken, en je kunt meteen zien welke kleuren pigment het beste bij je passen. Natuurlijk kun je ook voor al je andere vragen en wensen omtrent schoonheid en je huid bij ons terecht.
-
Ons lichaam zit ingenieus in elkaar. Dankzij het zelfhelend vermogen worden ziektes overwonnen, groeien botbreuken weer aan elkaar en geneest een wond. Maar soms laat dat wel zichtbare sporen na.
-
Puistjes, een slechte haardag of ongelijke wenkbrauwen: we maken ons er allemaal weleens druk om. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. We verzorgen onze huid, bundelen ons haar in een paardenstaart of epileren onze wenkbrauwen. Maar wat als je een hazenlip hebt?
-
Littekens vallen soms best op, zeker als ze in het gezicht zitten. Het is dan vaak het eerste wat mensen zien. Dit kan best vervelend zijn.
-
Je huid heeft een goed vermogen om zichzelf te herstellen, maar sommige plekjes blijven toch zichtbaar. Littekens zijn hier een voorbeeld van. Wanneer je last hebt van littekens, kan je huid wel wat hulp gebruiken.
-
Acne is een vervelende aandoening waar vooral pubers en jongvolwassenen last van hebben. Bij de één doet het zich heftiger voor dan bij de ander. Als je een zware vorm van acne hebt of hebt gehad, kunnen er ontsierende littekens in het gezicht achterblijven.
-
Vooral tijdens de puberteit hebben veel jongeren last van acne. Dit is ontzettend vervelend, want het is vaak erg lastig om er vanaf te komen. Voor velen is de oplossing dan ook gewoon afwachten.
-
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jij littekens hebt. Bijna niemand gaat immers geheel ongeschonden door het leven.
-
Die buikoperatie was natuurlijk zeker geen pretje. Sterker nog, zo’n operatie is behoorlijk ingrijpend. Nu, een paar jaar later, wordt Saskia (43) nog steeds herinnerd aan die periode waarin ze de strijd aanging met baarmoederhalskanker.
-
Jaarlijks lopen ongeveer 900 mensen ernstige brandwonden op na een ongeval, en rond de 9000 mensen komen ieder jaar op de Spoedeisende Hulp terecht met brandwonden, variërend in ernst, meldt de Nederlandse Brandwonden Stichting. Wanneer er sprake is van een brandwond, is de huid gedeeltelijk of volledig beschadigd. Wanneer alleen de opperhuid is aangedaan, kan het lichaam dit weer netjes herstellen.
-
Vrouwen met borstkanker kunnen na de behandelingen te maken krijgen met ongewenste vochtophopingen, ook wel ‘oedeem’ genoemd.