Waarom je jezelf mag verwennen met badolie
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën. Maar welke badolie kies je en welke combinatie kun je maken met andere toevoegingen? In dit artikel helpen we je graag verder door een ‘kijkje’ te nemen in het assortiment van De Rode Pilaren.
Schap 1: Ylang Ylangolie
We gaan verder met de volgende olie, namelijk: Ylang Ylangolie. Dit is de perfecte olie om even tot rust te komen wanneer je je gestrest voelt. Het is een zoete bloemenolie en wordt ook vaak gebruikt om beter te kunnen inslapen. Ook Ylang Ylang heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking en is erg geschikt om de huidkwaliteit te verbeteren.
Daarnaast remt Ylang Ylangolie overmatig talg, stimuleert het de huidregeneratie en werkt het verzachtend op huidirritaties. Het werkt bij elk type huid en verkleint je poriën. Bij huidproblemen kun je Ylang Ylang badolie combineren met een kopje MSM poeder. Dit is een opneembare vorm van zwavel wat versterkend en ontgiftend werkt voor je huid.
Schap 2: lavendelolie
Dan is er ook nog lavendelolie. Lavendelolie heeft een normaliserend effect op ons gemoedstoestand. Het kalmeert bij angst en onrust en wekt op tijdens een depressie. Ook bij emotionele spanningen en migraine (deze hebben veel met elkaar te maken) wordt lavendel vaak toegepast. Bovendien is lavendel wondgenezend zoals bij brandwonden, operaties en schaafwonden. En net zoals Ylang Ylang heeft lavendel een normaliserend effect op de talgproductie van de huid.
Dit is de perfecte olie om even tot rust te komen wanneer je je gestrest voelt
Verschil oliën
Het verschil in toepassing tussen Ylang en Ylang en lavendel is dat je Ylang Ylang meer gebruikt om te kunnen genieten en ontspannen. Lavendel is er om weer in evenwicht te komen in een zeer stressvolle periode. Wat de huid betreft hebben ze vergelijkende eigenschappen. Ylang Ylang gaat meer richting ondersteuning en normalisering van de huid neigt. Lavendel daarentegen meer richting ondersteunen en genezen. Bij een betere wondgenezing kan lavendel met een kopje dode zeezout worden gecombineerd.
Schap 3: rozenhoutolie
Als laatste olie hebben we de Rozenhoutolie. Deze is net als Ylang Ylang en lavendel zeer weldadig voor je huid. Het wordt vaak toegepast bij zwangerschapsstriemen waarbij je huid is uitgerekt, vermoeid, rimpels, eczeem en huidschilfers zoals roos. Door het ontspannende en opwekkende effect op je gemoed, wordt het vaak gebruikt voorafgaand aan een meditatie waarbij een kalme helderheid gewenst is. De geur is een heerlijk evenwicht tussen zoetig en bloemig als kruidig met houttonen. Ook rozenhoutolie kan gecombineerd worden met magnesiumvlokken, dode zeezout of MSM poeder.
Ben je benieuwd geworden naar de oliën of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Moe zijn we allemaal weleens. Maar wat als een middagdutje of kopje koffie niet meer helpt en je chronisch moe blijkt te zijn? Jessica (34) stond altijd bekend als iemand die energie voor tien had. ‘Ik had plezier in mijn werk, deed leuke dingen met mijn gezin en sportte vier keer in de week. Dat vond ik heerlijk, omdat ik daar weer nieuwe energie uithaalde.
-
Ben je vaak duizelig of heb je continu rugpijn? Dan ga je waarschijnlijk naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is. Je verwacht een medische verklaring, maar die komt er niet altijd. Soms hebben lichamelijke klachten namelijk geen lichamelijke oorzaak.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Het lijkt wel alsof stress tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld is. En een beetje stress is ook gezond. Dat klinkt misschien gek, maar tot op zekere hoogte is stress echt niet erg.
-
Wat doen feestdagen met jou? Heb je er een bloedhekel aan of vind je het juist leuk? Of je de kerstdagen nu geweldig vindt of juist niet, in beide situaties kun je tegen stress of spanning aanlopen. Als je niks met de feestdagen hebt, kijk je er misschien tegenop.
-
Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van stress. Soms een beetje, vaker wat meer. We denken doorgaans ten onrechte dat stress een psychisch fenomeen is. Dat is deels wel zo, maar de effecten zijn vooral lichamelijk.
-
Martha gaf aan dat ze zich niet meer lekker voelde tijdens haar dagelijkse werkzaamheden. Op het werk voelde ze zich moe, futloos en het was moeilijk om haar bed uit te komen. Daardoor gingen de resultaten op haar werk achteruit, waardoor haar leidinggevende ook steeds minder tevreden werd.
-
Julian was dolgelukkig toen hij van zijn passie zijn werk kon maken. Na een intensieve opleiding afgerond te hebben, werd hij aangenomen bij een bekend restaurant in zijn stad als chef-kok. Met een bak vol aan energie, gedrevenheid en enthousiasme begon zijn nieuwe carrière.