long-covid

Lasertherapie: ook effectief bij ‘long covid’

Binnen de grote groep mensen die te maken hebben gehad met corona, is er een groep die gedurende langere tijd klachten blijft houden: ‘long covid’. Het is mogelijk om met behulp van lasertherapie de klachten hiervan succesvol aan te pakken.

Fysiotherapeut Corné Tuitman van DreamFit Fysiotherapie: ‘Wij hebben hier een laser voor die we al langere tijd gebruiken als aanvulling op ons reguliere aanbod. Die wordt bijvoorbeeld ingezet bij pijnklachten of bij de aanpak van ontstekingen in het lichaam, en bij de behandeling van klachten aan pezen en banden. We hebben een jaar geleden, tijdens de pandemie, vernomen dat de laser ook goede resultaten biedt bij patiënten met long covid, en sindsdien zetten we die in bij patiënten die maar niet van hun klachten afkomen.’

Energieproces

Corné vervolgt: ‘Hoe werkt het? We richten de laser op een bepaald lichaamsdeel dat gerelateerd is aan de klachten die de patiënt heeft. Het licht van de laser dringt door tot in de cellen, waardoor er een energieproces plaatsvindt, met als gevolg dat het lichaam zichzelf herstelt. Als iemand bijvoorbeeld benauwdheidsklachten ervaart, richten wij de laser op de thoracale wervelkolom. Hierdoor worden de zenuwen die naar de longen lopen gestimuleerd, zodat de patiënt weer vrij kan ademhalen. Zo zijn ook klachten als een energietekort en spierklachten te behandelen.’

Met enkele behandelingen vaak al veel resultaat

Vergoeding

Herstelzorg tegen long covid wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering, tot maximaal 50 behandelingen. Voorwaarde is wel een verwijzing door de huisarts.

Over DreamFit Fysiotherapie

Dreamfit Fysiotherapie is gevestigd in de fitnessstudio van Dreamfit. Naast lasertherapie kun je hier ook terecht voor reguliere fysiotherapie bij schouder- of rugklachten. Ook voor de revalidatie na een nieuwe knie of heup ben je bij Dreamfit Fysiotherapie aan het juiste adres. Meer informatie of een afspraak maken? Neem een kijkje op de website.

Datum: 19 juli 2022