
Lasertherapie: ook effectief bij ‘long covid’
Binnen de grote groep mensen die te maken hebben gehad met corona, is er een groep die gedurende langere tijd klachten blijft houden: ‘long covid’. Het is mogelijk om met behulp van lasertherapie de klachten hiervan succesvol aan te pakken.
Fysiotherapeut Corné Tuitman van DreamFit Fysiotherapie: ‘Wij hebben hier een laser voor die we al langere tijd gebruiken als aanvulling op ons reguliere aanbod. Die wordt bijvoorbeeld ingezet bij pijnklachten of bij de aanpak van ontstekingen in het lichaam, en bij de behandeling van klachten aan pezen en banden. We hebben een jaar geleden, tijdens de pandemie, vernomen dat de laser ook goede resultaten biedt bij patiënten met long covid, en sindsdien zetten we die in bij patiënten die maar niet van hun klachten afkomen.’
Energieproces
Corné vervolgt: ‘Hoe werkt het? We richten de laser op een bepaald lichaamsdeel dat gerelateerd is aan de klachten die de patiënt heeft. Het licht van de laser dringt door tot in de cellen, waardoor er een energieproces plaatsvindt, met als gevolg dat het lichaam zichzelf herstelt. Als iemand bijvoorbeeld benauwdheidsklachten ervaart, richten wij de laser op de thoracale wervelkolom. Hierdoor worden de zenuwen die naar de longen lopen gestimuleerd, zodat de patiënt weer vrij kan ademhalen. Zo zijn ook klachten als een energietekort en spierklachten te behandelen.’
Met enkele behandelingen vaak al veel resultaat
Vergoeding
Herstelzorg tegen long covid wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering, tot maximaal 50 behandelingen. Voorwaarde is wel een verwijzing door de huisarts.
Over DreamFit Fysiotherapie
Dreamfit Fysiotherapie is gevestigd in de fitnessstudio van Dreamfit. Naast lasertherapie kun je hier ook terecht voor reguliere fysiotherapie bij schouder- of rugklachten. Ook voor de revalidatie na een nieuwe knie of heup ben je bij Dreamfit Fysiotherapie aan het juiste adres. Meer informatie of een afspraak maken? Neem een kijkje op de website.
-
Mineralen: de aarde zit er vol mee. Wij ook.
-
Je wilt je natuurlijk fit, energiek en lekker in je vel voelen. Je lichaam doet er ook alles aan om zo gezond mogelijk te blijven. Maar je moet je lichaam daarin wel ondersteunen, anders kun je klachten krijgen.
-
Sinds begin oktober 2020 zijn mijn man en ik regelmatig in de Oosterschelde te vinden voor een kort zwem-moment. We noemen dit ‘onze winterdip’. We zijn al jaren elke winter aan het peddelen in een kajak op zee, maar dan gekleed in onze winter-kajak-uitrusting. We meenden koud water wel te kennen. Niets is minder waar. Want in zee met direct contact aan je huid?
-
Hoe heb jij de afgelopen tijd ervaren? Luister eens naar je ademhaling. Ziekte, stress en trauma hebben allemaal een invloed op je adem. Zelfs nadat je genezen bent of de stressvolle periode voorbij is.
-
Een gezonde levensstijl begint bij evenwichtige en gevarieerde voeding. Maar hoe bewust je ook eet, het kan soms best lastig zijn om elke dag aan alle nodige voedingsstoffen toe te komen.
-
Soms voel je je niet helemaal naar behoren, maar weet je niet waarom. Pogingen om gezond te eten en te sporten hebben niet het gewenste effect. Je leefstijl past niet bij de behoeften van je lichaam.
-
We kunnen er niet omheen draaien: de dagen worden korter en de zon laat zich steeds minder lang zien. Voor jouw gevoel lijkt het net alsof die koude winterdagen in je lichaam ‘vastzitten’. Je voelt je moe, en als je ’s ochtends wakker wordt zou je úren langer willen blijven liggen en je bent vatbaarder voor griepjes en verkoudheden.
-
Het mineraal waar we in Nederland massaal te weinig van nemen is magnesium. Terwijl magnesium zeker niet mag ontbreken in het rijtje onmisbare stoffen! Magnesium is een alleskunner en is goed voor lichaam én geest.
-
Als je op het dashboard in je auto ziet dat de benzine bijna op is, ga je naar een pompstation om te tanken, om te voorkomen dat je stil komt te staan.
-
Winterhanden en -voeten zijn geen pretje. Roodheid, jeuk dan weer een blauwe kleur die gepaard gaat met wisselingen in temperatuur. Vooral wintertenen komen vaak voor.