energie

Zo krijg je meer energie!

Zou het niet heerlijk zijn om iedere dag vol energie te zitten? Elke dag optimaal benutten, zonder continu te verlangen naar je bed of een powernap op de bank. Maar in werkelijkheid gaat het er heel anders aan toe. Je voelt je vaak moe en lusteloos, en hebt het gevoel dat je niet alles uit je dag haalt. Door een gezonde leefstijl te ontwikkelen kun jij je energie weer terugvinden.

Herkenbaar?

De wekker gaat ‘s ochtends vroeg, maar je hebt totaal niet het gevoel dat je bent uitgerust. Je springt snel even onder de douche, want dat helpt vaak wel om een wat opgewekter gevoel te krijgen. Maar vandaag werkt het niet. Op je werk vallen je ogen dicht achter de computer, en eenmaal thuis heb je geen puf meer om een gezonde maaltijd op tafel te toveren dus laat je een maaltijd thuisbezorgen. Na het eten kak je meteen in op de bank, en zo begint het de volgende dag weer opnieuw.

Gezond of ziek?

Je weet ergens ook wel dat zo’n leefstijl niet gezond is. Maar de scheidingslijn tussen gezond en ziek is af en toe lastig te definiëren. Je bent niet ziek, dan gaat het toch gewoon goed met je? Misschien hoort het bij de leeftijd, of is het gewoon een fase waar je even doorheen moet Maar er zit juist heel veel tussen ziek en gezond. Ons lichaam kan veel aan. Maar wanneer we klachten beginnen te krijgen, hoe licht ook, krijgen we ook veel minder energie. Het is dan belangrijk dat je goed voor je lichaam gaat én blijft zorgen.

Wist je dat 50% van de Nederlanders bij het opstaan nog steeds moe is?

Gezondheid bevorderen

Zorgen voor je lichaam is eigenlijk het allerbelangrijkste wanneer je geen klachten hebt. Preventie is het sleutelwoord. Probeer zo goed mogelijk je lichaam te onderhouden. Verzorg en voed je lichaam. Zorg dat je genoeg slaapt, ontspant en beweegt. En, hoe moeilijk het af en toe ook lijkt, probeer stress te vermijden. Als je goed voor jezelf zorgt en gezond bent, voel je je meteen een stuk fitter. Niemand kan jou iets kan maken!

Je staat er niet alleen voor!

Het kan lastig zijn om die stap te zetten. Om te weten wanneer en hoe je in moet grijpen. Stiekem weet je al een tijdje dat het niet langer zo door kan gaan, maar vind je het misschien moeilijk om te accepteren. Wees dan niet bang om hulp te zoeken. A Love 4 Health kan je stap voor stap helpen om weer energie voor tien te krijgen!

Datum: 12 mei 2022