buikwandcorrectie

Buikwandcorrectie: eindelijk die platte buik!

Na anderhalf jaar hard werken heb jij je streefgewicht behaald. Wat een ongelooflijke prestatie! Het vinden van dé perfecte spijkerbroek kost je geen enkele moeite meer. Ook je conditie is enorm vooruit gegaan. Je zit zo lekker in je vel, maar dat vel hangt inmiddels wel behoorlijk los om je heen.

Buik

Met name je buikwand is erg verslapt, waardoor het overtollige vel als een te groot pak om je heen zit. Het zit je behoorlijk in de weg en het te veel aan huid brengt ook allerlei klachten met zich mee zoals irritaties en huidplooien. Daarnaast voel je je er behoorlijk onzeker door. Nu durf je alsnog die nieuwe strakke T-shirts niet aan!

Buikwandcorrectie

Wanneer jij last hebt van overtollig vet door bijvoorbeeld gewichtsverlies, een zwangerschap, operaties of simpelweg omdat je ouder wordt, kan een buikwandcorrectie uitkomst bieden. Tijdens de ingreep wordt overtollige huid verwijderd. Ook kunnen indien nodig de buikspieren worden verstevigd en gecorrigeerd, waardoor je alsnog (weer) een mooie, platte buik krijgt. In sommige gevallen hoeft alleen de onderbuik gecorrigeerd te worden, dan volstaat een mini-buikwandcorrectie. Soms wordt de ingreep gecombineerd met liposuctie: het opzuigen van vetcellen.

Het consult

Welke methode voor jou het beste geschikt is, wordt tijdens een uitgebreid eerste consult besproken met een plastisch chirurg. Tijdens dit consult leg jij jouw klachten en wensen op tafel. De plastisch chirurg bekijkt vervolgens jouw probleemgebied en zal op basis daarvan een goed én passend advies geven. Niet in alle gevallen zal het mogelijk zijn om jouw wensen exact werkelijkheid te laten worden. Hierover zal de plastisch chirurg altijd eerlijk informeren. Ook krijg je informatie over de risico’s die aan de ingreep verbonden zijn. Wist je bijvoorbeeld dat het risico op infecties enorm vergroot is, als je rookt?

De ingreep

Hoe jouw behandeltraject eruit ziet, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke omstandigheden, maar over het algemeen geldt dat een buikwandcorrectie altijd plaatsvindt onder algehele narcose. Er wordt tijdens de ingreep een snede gemaakt onder de bikinilijn, vlak boven de schaamstreek. Het litteken dat hierdoor ontstaat is breed, van heup tot heup, maar deze zal over het algemeen wegvallen onder je ondergoed of zwemkleding. Ook ontstaat er een klein littekentje rondom de navel. In zijn geheel duurt de behandeling ongeveer twee uur en als alles goed verloopt hoef je geen nachtje te blijven. De avond na de operatie lig je dus gewoon weer in je eigen bed.

Welke methode voor jou het beste geschikt is, wordt uitgebreid besproken

Het herstel

De meeste mensen die een buikwandcorrectie hebben ondergaan, ervoeren de ingreep niet als erg pijnlijk. Wel voelt de buik na de ingreep eerst strak aan. Vervolgens draag je gedurende 6 weken een buikband, om de buikwand te ondersteunen. Het is belangrijk dat je tijdens deze periode niet te zwaar tilt, sport, op je buik ligt, fietst of autorijdt. Over het algemeen kun je na die periode alles weer doen.

Wordt een buikwandcorrectie vergoed?

Cosmetische ingrepen worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. In uitzonderlijke gevallen is een vergoeding wel mogelijk. Informeer voor de voorwaarden en mogelijkheden bij je eigen zorgverzekering.

Maak de juiste keuze!

Een plastisch chirurg heeft zich na zijn 6-jarige artsenstudie nog 6 jaar lang onder begeleiding verdiept in plastische chirurgie. Iedere arts die zijn artsendiploma heeft afgelegd, mag zich echter al cosmetisch arts noemen. Wanneer je voor een plastisch chirurg kiest, ben je altijd aan het juiste adres. Kies je voor een cosmetisch arts, probeer dan te achterhalen hoeveel ervaring hij of zij heeft.

Datum: 26 september 2019