fbpx
Oncologie
Nieuw binnen
 • borstkankerProtonentherapie bij borstkanker
  Protonentherapie bij borstkanker
  Wanneer borstkanker wordt vastgesteld, staat je wereld op zijn kop. Er komt enorm veel op je af en je krijgt veel informatie.
 • borstkanker
  ‘Samen met de patiënt maak je de beste keuze’
  De Franciscus Borstkliniek heeft in 2021 een topklinische erkenning gekregen van de vereniging van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ).
 • oncologische-behandeling
  Voetklachten bij een oncologische behandeling
  Wanneer je behandeld wordt omdat je kanker hebt, kunnen daarbij ook hand- en voetproblemen ontstaan. De chemotherapie bestrijdt namelijk niet alleen de kwade cellen, maar ook de goede cellen krijgen een behoorlijke opdoffer.
 • oncologische-voetverzorging
  Oncologische voetverzorging: wat is dat eigenlijk?
  Een kankerbehandeling heeft vaak gevolgen voor je hele lichaam. Er zijn daarom allerlei specialisten die zich bezig houden met alle aspecten van jouw gezondheid. Wat alleen vaak vergeten wordt, is het belang van een goede voetverzorging.
 • kanker
  Weer contact met je lichaam tijdens kanker
  Wanneer je ziek bent, is je lichaam opeens van heel veel mensen. Medici raken het aan, onderzoeken het en opereren het wanneer nodig.
 • immunotherapie
  Immunotherapie aan huis
  Voor de laatste keer immunotherapie aan huis. Een mijlpaal om even bij stil te staan, want daarmee sluit Jenita van der Sluis haar behandeltraject voor borstkanker af. Dat bestond uit meer dan immunotherapie.
 • borstkanker
  In beweging na borstkanker
  Het kan nog een hele opgave zijn om na het hele traject van behandelingen na borstkanker weer je ‘oude ik’ terug te vinden. Vooral wanneer je chemokuren hebt ondergaan, zul je daar nog lang de gevolgen van ondervinden. De heftige behandelingen hebben niet alleen je hele lichaam aangetast, ook mentaal hebben ze de nodige invloed gehad.
 • bijwerkingen
  Samen de bijwerkingen van kanker bestrijden!
  Schokkend maar waar: in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer goede behandelingen om deze ziekte te bestrijden.
 • oncologiefysiotherapie
  Oncologiefysiotherapie: extra aandacht bij kanker
  Wie kanker heeft, krijgt in of na het behandeltraject vaak te maken met allerlei vervelende bijeffecten: vermoeidheid, pijn, stijve spieren en gewrichten, een gevoelige huid, spanning en stress. Dit nodigt niet uit om intensief te bewegen en misschien durf je het niet eens.
 • voedingsadviezen
  Voedingsadviezen bij kanker
  Kanker vraagt veel van je lichaam. Vaak kun je wel wat extra energie en voedingsstoffen gebruiken om in goede conditie te blijven. Ook kan het zijn dat je je voeding moet aanpassen, omdat je voedingsgerelateerde klachten hebt als gevolg van de kanker of de behandeling.
 • Oncologiefysiotherapie
  Optimaal herstellen van kanker dankzij oncologiefysiotherapie
  Vermoeidheid: het is één van de klachten die vaak voorkomt bij borstkankerbehandelingen. Vermoeidheid zorgt voor een lagere kwaliteit van leven en bemoeilijkt activiteiten uit het dagelijks leven. Traplopen, boodschappen doen, het huishouden doen: dit zijn voorbeelden van activiteiten die een stuk zwaarder zijn.
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl Banners-ForYou.nl
Meest gelezen
Toon meer >
Toon minder >
Banners-ForYou.nl