
Nu stop ik écht!
Stoppen met roken: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je belooft jezelf dat dit écht de laatste sigaret is, maar een week later koop je toch weer een nieuw pakje. Je hebt alles geprobeerd, van nicotinepleisters tot kauwgom, maar niets helpt. Waarom is stoppen met roken toch zo moeilijk?
Twintig procent
Bijna twintig procent van de Nederlanders rookt. Bijna een derde daarvan heeft weleens geprobeerd te stoppen, maar slechts tien procent slaagt erin te stoppen.
Emoties onderdrukken
Natuurlijk, je weet ook wel dat roken niet goed voor je is. Het brengt je gezondheid in gevaar, het is duur, het heeft een slechte invloed op je conditie en de geur is ook niet bepaald prettig. Maar er daadwerkelijk mee stoppen is lastig. Een sigaret staat voor jou misschien zelfs gelijk aan een moment van gezelligheid of rust. Denk aan samen een sigaretje roken op een borrel, of simpelweg even ontstressen na een drukke dag. Zonder dat je het doorhebt, associeer je een sigaret met een middel om tijdelijk een emotie te onderdrukken.
Je verdient het om te stoppen
Het ‘waarom’ achter het rookgedrag
Dit is waar hypnotherapie een oplossing kan bieden. De hypnotherapeut biedt een psychologisch perspectief en gaat op zoek naar het ‘waarom’ achter je rookgedrag. Wat is de reden dat je rookt, wat is je doel? Zijn er bepaalde triggers en gewoontes die hieraan bijdragen, en aan welke emoties is dit gelinkt?
Positieve invulling
Met hypnotherapie kijken we waar de verslaving vandaan komt en pakken we de dieper liggende oorzaken van je nicotinebehoefte aan. We achterhalen de onbewuste triggers waardoor je naar een sigaret grijpt en geven de behoefte een andere, positieve invulling. Doordat de emotie verandert, wordt het gemakkelijker om het oude gedrag te doorbreken, waardoor de behoefte aan een sigaret verdwijnt. Het gevolg hiervan is dat je voortaan rookvrij door het leven kunt. En dat verdien je!
-
Stress op het werk is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Het kan leiden tot burn-out, depressie en andere mentale gezondheidsproblemen.
-
Na een intensieve training of een zware wedstrijd heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Spierpijn, vermoeidheid en kleine blessures kunnen je prestaties belemmeren en je trainingstraject verstoren.
-
Veel mensen vinden het lastig om van zichzelf te houden. Dat komt vaak doordat ze zich laten leiden door de verwachtingen van hun omgeving of de eisen van de maatschappij. Dat gold in ieder geval voor Susan (39). Ze had het gevoel de perfecte werknemer, partner en ouder te moeten zijn.
-
Ondergoed is niet meer alleen functioneel, het is uitgegroeid tot een fashion statement. Waar we vroeger simpelweg keken naar praktische oplossingen, zien we nu een duidelijke trend: comfort én stijl gaan hand in hand. De nieuwste collecties combineren zachte, ademende stoffen met trendy designs.
-
Heb je last van pijnklachten in je rug, nek of schouders, of ben je vaak vermoeid en/of misselijk? De oorzaak zou een gewrichtsblokkade kunnen zijn in je wervelkolom. Dit is met verschillende technieken goed te behandelen.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
Voetreflextherapeut Krista: ‘Ik kreeg een telefoontje van Anna en zij vertelde me dat ze al tijden last van haar buik had. Een opgeblazen gevoel en daarbij pijn tot in haar onderrug. Naar het toilet gaan was lastig. Ze zat niet lekker in haar vel en wilde hiervan af.
-
Een bad nemen is een ontspannend moment voor je lichaam en geest. Daarnaast verbetert het ook je doorbloeding omdat je vaten door de warmte uitzetten.
-
Het nieuwe jaar staat voor deur en de goede voornemens worden weer uit de kast gehaald. In een wereld waarin fastfood en bewerkte producten de norm lijken te zijn, zijn bewuste keuzes in voeding belangrijker dan ooit. Wij helpen je daarom een eindje op weg met die goede voornemens over gezonder leven.
-
Heb je voetklachten, zoals pijn aan de bal van je voet of aan je hiel? Of heb je misschien te maken met een voetafwijking, zoals platvoeten, hielspoor, hallux valgus of holvoeten? Ook in het geval van diabetes of reuma kun je pijnlijke voeten krijgen.