
Nu stop ik écht!
Stoppen met roken: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Je belooft jezelf dat dit écht de laatste sigaret is, maar een week later koop je toch weer een nieuw pakje. Je hebt alles geprobeerd, van nicotinepleisters tot kauwgom, maar niets helpt. Waarom is stoppen met roken toch zo moeilijk?
Twintig procent
Bijna twintig procent van de Nederlanders rookt. Bijna een derde daarvan heeft weleens geprobeerd te stoppen, maar slechts tien procent slaagt erin te stoppen.
Emoties onderdrukken
Natuurlijk, je weet ook wel dat roken niet goed voor je is. Het brengt je gezondheid in gevaar, het is duur, het heeft een slechte invloed op je conditie en de geur is ook niet bepaald prettig. Maar er daadwerkelijk mee stoppen is lastig. Een sigaret staat voor jou misschien zelfs gelijk aan een moment van gezelligheid of rust. Denk aan samen een sigaretje roken op een borrel, of simpelweg even ontstressen na een drukke dag. Zonder dat je het doorhebt, associeer je een sigaret met een middel om tijdelijk een emotie te onderdrukken.
Je verdient het om te stoppen
Het ‘waarom’ achter het rookgedrag
Dit is waar hypnotherapie een oplossing kan bieden. De hypnotherapeut biedt een psychologisch perspectief en gaat op zoek naar het ‘waarom’ achter je rookgedrag. Wat is de reden dat je rookt, wat is je doel? Zijn er bepaalde triggers en gewoontes die hieraan bijdragen, en aan welke emoties is dit gelinkt?
Positieve invulling
Met hypnotherapie kijken we waar de verslaving vandaan komt en pakken we de dieper liggende oorzaken van je nicotinebehoefte aan. We achterhalen de onbewuste triggers waardoor je naar een sigaret grijpt en geven de behoefte een andere, positieve invulling. Doordat de emotie verandert, wordt het gemakkelijker om het oude gedrag te doorbreken, waardoor de behoefte aan een sigaret verdwijnt. Het gevolg hiervan is dat je voortaan rookvrij door het leven kunt. En dat verdien je!
-
In haar jeugd was Merel altijd erg sportief geweest. Sportief én actief. Een paar keer in de week trainde ze samen met de andere meiden van haar volleybalteam om zich voor te bereiden op de wedstrijd van zaterdag.
-
Nu je wat meer binnen zit en je geregeld je avonden vult met een deken op de bank, voel je het nu meer dan ooit: die zeurende pijn in je rug, tussen je schouders of bij je staartbotje.
-
In de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde wordt voeding beschouwd als een essentieel element voor een gezond en evenwichtig leven.
-
Een gezond lichaam is zo normaal, totdat het dat ineens niet meer is. Wanneer we ziek worden, bijvoorbeeld, of wanneer we pijn krijgen wanneer we het niet verwachten.
-
Bij ‘fit en gezond’ denk je snel aan sporten en bewegen. Iemand die fit en gezond is, komt ook zo over: vlot en jong.
-
Je staat op en het wordt zwart voor je ogen. Alles tolt en je graait om je heen voor houvast, om niet om te vallen. Dit is vast weleens gebeurd toen je nog slaperig te snel uit bed stapte, of ging staan nadat je in bad had gelegen.
-
In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.
-
We willen allemaal oud worden, maar dan wel het liefst op een fitte en vitale manier.
-
Het menselijk lichaam is als een ingewikkeld uurwerk, waarbij de juiste voedingsstoffen fungeren als de essentiële tandwielen die alles soepel laten verlopen. Vitamines spelen een cruciale rol in dit proces, en sommige kunnen ons helpen ons volledige potentieel te ontgrendelen.
-
Blauwe luchten, warme zonnestralen, heerlijke temperaturen en…. insecten. In de zomer zijn insecten een stuk actiever.