hoofdpijn

Geen quick fix!

De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet. Een paracetamol dan maar, al wil je daar ook niet te veel van gebruiken. Wanneer je geregeld te maken hebt met hoofdpijn is dat enorm belemmerend.

Fysieke klachten zoals hoofdpijn kunnen je erg in de weg zitten. Concentreren op je werk, geduldig reageren op je kinderen of genieten van leuke momenten wordt dan moeilijker. Wanneer je hier veel last van hebt, wil je graag een blijvende oplossing. Maar waar kun je die vinden?

Verleidelijk kopje koffie

Er zijn een aantal zaken waarop je kunt letten om hoofdpijnklachten te verminderen. Denk aan keuzes rondom je eten en drinken. Want ja, het is zo verleidelijk, de ochtend beginnen met een lekker kopje koffie. Maar wanneer de cafeïne is uitgewerkt heb je een energiedipje, dat is voor je hoofd en lichaam niet prettig. Probeer de hoeveelheid koffie die je drinkt te matigen en je lichaam vooral te hydrateren met water of thee. Water heeft een zuiverende werking. Het kan ervoor zorgen dat de afvalstoffen worden afgevoerd waardoor je lekkerder in je vel zit.

Er even tussenuit

Bewegen is altijd goed en al helemaal om lichamelijke ongemakken te verminderen of voorkomen. Zelfs bij een kwartiertje wandelen wordt er in lichaam al endorfine aangemaakt. Zo kan je de dag weer een stuk beter doorkomen. En zeg nou zelf, wat extra lichaamsbeweging kan toch nooit kwaad? Mocht je de hele dag vol zitten gepland met belafspraken? Voer deze gesprekken terwijl je een stuk aan het wandelen bent. Zo ben je én in beweging én aan het werk. Twee vliegen in één klap!

Hoofdpijn kan je behoorlijk in de weg zitten

Lichaamshouding verbeteren

Voor je werk urenlang naar een beeldscherm kijken? Op het moment dat je een krampachtige lichaamshouding hebt, worden je hoofd- en nekspieren overbelast. Het gevolg daarvan is: hoofdpijn. Probeer er voor te zorgen dat je werkplek op een fijne manier is ingericht, zodat je geen extra spanning op nek en schouders brengt. Verander de hoogte van je bureaustoel op zo’n manier dat je prettig naar je computer kan kijken en rechtop kunt blijven zitten.

Dé oplossing

Vaak is er niet één oplossing wanneer het gaat om een klacht als hoofdpijn. Beweging, stress en zithouding kunnen allemaal meespelen. Een fysiotherapeut kan met je meedenken rondom al deze factoren, zodat klachten verminderen en in de toekomst voorkomen kunnen worden. Een duurzame oplossing, en niet een quick fix, dus!

Datum: 28 juni 2022