migraine

Migraine? Daar heeft ze bijna geen last meer van!

In de jaren voordat Rianne (53) in de overgang kwam, had ze slechts sporadisch last van migraine. Echter toen eenmaal de menopauze zijn intrede in haar leven deed, kwamen de aanvallen regelmatiger en frequenter. Die gingen dan ook nog eens gepaard met pijn in haar arm, nek en schouder. De aanvallen hadden een behoorlijke impact op haar dagelijks leven. Gelukkig was er wat aan te doen.

Gevoelig voor licht en geluid

Vaak begon zo’n migraineaanval met het zien van vlekken of lichtflitsen. Zodra dat na een uurtje wegtrok, kwam de hoofdpijn opzetten. Een afschuwelijke, heftige, bonzende hoofdpijn. Het liefst kroop Rianne dan in bed. Haar hoofd onder het kussen en de gordijnen stijf dicht – want geluid en licht kon ze amper verdragen – en een emmer binnen handbereik omdat ze vaak zó misselijk was dat ze moest overgeven.

Medicatie

Van de huisarts, en later ook van de neuroloog, had Rianne medicatie gekregen die ze kon innemen zodra ze een aanval voelde opkomen. Soms kon ze het daarmee redden, maar vaker was de hoofdpijn zó intens, dat ze niet kon functioneren en het liefst zo snel mogelijk haar bed opzocht.

Sociaal isolement

Rianne: ‘Ik weet niet of het door die steeds terugkerende hoofdpijn kwam, maar ik kreeg ook steeds meer last van mijn arm, nek en schouder. De pijn deed me denken aan de RSI-klachten die ik in het verleden heb gehad toen ik nog als kapster werkte. Het was op een gegeven moment zó erg, dat ik het gevoel had dat het zelfs weer een nieuwe migraineaanval uitlokte. Door de pijn en de angst voor weer een nieuwe aanval raakte ik steeds meer in een sociaal isolement.’

KANS

De bijkomende klachten waar Rianne mee te maken kreeg, worden ‘KANS’ genoemd: Klachten van de Arm, Nek en/of Schouder. De Engels term is ‘CANS’: Complaints of the Arm, Neck and/or Shoulder. Deze aandoening stond vroeger bekend als ‘RSI’: Repetitive Strain Injury. KANS is een verzamelnaam voor klachten en aandoeningen die ontstaan door regelmatig korte bewegingen te herhalen of een door een statische houding van nek, bovenrug, schouder, boven- of onderarm, elleboog, pols en/of hand. Hoe de aandoening ontstaat, is nog grotendeels onbekend.

Bij 80% van cliënten blijft de migraine voorgoed weg

Combinatie migraine en KANS

Je ziet KANS echter wel vaak in combinatie met migraine. Door de pijn in je hoofd kun je een verkeerde houding aannemen: opgetrokken schouders en veel spanning in je nek. Door het aanspannen van de spieren in je nek en schouders kan de doorbloeding op die plekken belemmerd worden. Daardoor ontstaan pijnprikkels waardoor je je spieren nog meer aanspant. Het gevolg is dat je in een vicieuze cirkel belandt omdat migraine en KANS elkaar triggeren.

Verkeerde stand wervelkolom

Gelukkig heb ik Rianne grotendeels van haar klachten kunnen afhelpen. Zoals vaak het geval is bij migraine, was er ook bij Rianne sprake van een verkeerde stand van haar wervelkolom. Tijdens de behandeling heb ik voor een maximale ontspanning gezorgd, waardoor de spieren rond haar wervelkolom zich konden ontspannen. Vervolgens heb ik speciaal een voor haar specifiek en uniek homeopathisch middel samengesteld om de behandeling te ondersteunen.

Goede resultaten

Bij 80% van cliënten blijft de migraine voorgoed weg. Rianne heeft nog heel af en toe een aanval. Vooral na een periode van veel stress. Maar de aanvallen zijn dan een stuk minder intens dan voorheen. De KANS is na de behandeling wel helemaal verdwenen. Ik word er altijd blij van als ik iemand op die manier kan helpen. Herken jij je ook in de klachten van Rianne? Neem dan gerust contact met me op.

Datum: 23 januari 2023