Stop aanhoudende vermoeidheid en hoofdpijn
Herken je dat? Je staat op met een zeurderige hoofdpijn en een vermoeid, protesterend lijf. Met veel moeite weet je jezelf uit bed te slepen. Op het werk aangekomen, word je gelijk overspoeld door vragen van je collega’s en kom je terecht in de dagelijkse sleur. Je valt in de ene vergadering na de andere, waardoor je nauwelijks aan je eigen taken toekomt. Je besluit wat langer op kantoor te blijven om werk in te halen. Aan het eind van de dag ga je naar huis en merk je op dat de hoofdpijn steeds erger is geworden.
Chronische klachten
Iedereen heeft weleens zo’n dag. Maar wanneer dit eerder regel dan uitzondering wordt, wordt het tijd om in te grijpen. Chronische klachten als vermoeidheid en hoofdpijn zijn signalen die duiden op overbelasting of een verstoring in de balans. Je lichaam geeft dan aan dat het een grens heeft bereikt, waar je telkens weer overheen gaat. Je slikt wat paracetamol, drinkt een kop koffie en probeert de pijn en vermoeidheid te negeren, terwijl je het hierboven beschreven ritueel nog eens herhaalt.
Verstoorde balans
Bij langdurige blootstelling aan stress, kan de balans verstoord raken. Het lijkt dan alsof je de uit-knop niet meer kunt vinden en steeds moeilijker tot ontspanning kunt komen. Zelfs wanneer je de werkdag hebt afgesloten, kun je de stress moeilijk van je afzetten. Terwijl je televisie kijkt of een boek probeert te lezen, dwalen je gedachten steeds af. ‘s Nachts pieker je je suf en kun je de slaap maar moeilijk vatten.
Omgaan met stress
Velen van ons gaan niet op de juiste manier om met stress. We geven geen gehoor aan de oproep van ons lichaam om te ontspannen en rust te nemen. De spanningen blijven vastzitten, waardoor je gevoeliger wordt voor het effect van stress. Op een gegeven moment krijg je dan steeds sneller klachten. Dit vergt veel energie, omdat je lichaam harder moet werken om te blijven functioneren. Dat verklaart waarom elke handeling al te veel lijkt te zijn, waarom je constant moe bent en waarom je bij de minste inspanning platligt met hoofdpijn.
‘Ik kon niet meer functioneren op mijn werk en ook mijn gezin begon eronder te lijden’
Weigerend lichaam
Klachten door stress kunnen lang aanhouden wanneer deze onbehandeld blijven. Zo bereikte Fleur (43) een punt waar ze geheel vastliep: ‘Ik kon niet meer functioneren op mijn werk en ook mijn gezin begon eronder te lijden. Mijn lichaam weigerde in beweging te komen. Een arts schreef toen medicijnen voor, waar ik heel duf van werd. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar een natuurlijke behandeling en kwam bij Judith van der Knaap terecht.’
Behandeling op maat
‘Bij haar voelde ik me gelijk op mijn gemak. Toen ik mijn verhaal deed, was ze een en al oor. Ze had alle aandacht voor mij en stelde veel vragen, waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam. Samen gingen we toen op zoek naar de beste oplossing. Judith stemde de behandeling af op mijn levensstijl door een combinatie van coaching, BSR en energetische remedies. Stukje bij beetje bloeide ik weer op, kreeg ik mijn energie weer terug en kon ik mijn leven weer oppakken!’
Over Judith
Ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing voor lichamelijke en psychische klachten? Judith van der Knaap is professioneel coach, BSR-practitioner en E.E.N.-therapeut en helpt je graag aan een behandeling op maat. Met haar passie voor gezondheid en veel persoonlijke aandacht, laat ze mensen weer beter in hun vel te zitten door blokkades in het lichaam op te sporen en de energie te herstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Een hele nacht slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In de maand maart staan we daarbij stil op de Internationale Dag van de Slaap.
-
Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid en welzijn, vooral in het drukke leven dat velen van ons leiden. Een goede nachtrust zorgt niet alleen voor een goede fysieke gezondheid, maar zorgt ook voor een betere mentale gezondheid. Toch hoor je steeds vaker dat veel mensen moeite hebben om voldoende slaap te krijgen.
-
Veel fysieke klachten zijn te wijten aan een slecht bed. Lang niet iedereen beseft dat voldoende, met als gevolg dat men blijft doorlopen met klachten, die eigenlijk heel simpel te verhelpen zouden zijn. In dit artikel behandelen we de meest voorkomende fysieke klachten die veroorzaakt worden door te slapen op een bed dat niet bij je past of dat zodanig versleten is dat het een gevaar vormt voor je gezondheid.
-
De wekker naast je bed geeft 03.17 uur aan. Pff, er zijn nog maar drie minuten verstreken sinds je de vorige keer keek. Je draait je maar weer eens op je andere zij.
-
We slapen wat af. Bijna een derde van ons leven verkeren we in dromenland terwijl de wekker op scherp staat om ons weer het dagelijkse leven in te trekken. Het lijkt bijna tijdverspilling, totdat je een tijdje slecht slaapt.
-
Rusteloze benen zijn geen feest. Wanneer je probeert te slapen, voelt het alsof er een mierenkolonie door je benen loopt. Prikkels, steken of kriebelen maken dat je een onbedwingbare drang krijgt om je benen te bewegen.
-
Elke avond is het weer hetzelfde liedje. Je maakt je klaar voor het slapengaan in de hoop dat je dit keer wel een goede nachtrust tegemoet gaat. Maar al snel malen de piekergedachten weer door je hoofd en is je lichaam te onrustig om de slaap te vatten.
-
Ben jij iemand die ‘s nachts onrustig in bed ligt te woelen, piekerend over van alles en nog wat? Word jij om de haverklap wakker, om vervolgens niet meer in slaap te kunnen komen?
-
Een goede nachtrust ondersteunt en reflecteert je gezondheid. Wanneer je slecht slaapt, kan dit te maken hebben met stress, een verstoring in het slaap-waakritme of een tekort aan melanine. Daarnaast zijn sommige mensen gevoelig voor omgevingsfactoren zoals licht of geluid.