
Stop aanhoudende vermoeidheid en hoofdpijn
Herken je dat? Je staat op met een zeurderige hoofdpijn en een vermoeid, protesterend lijf. Met veel moeite weet je jezelf uit bed te slepen. Op het werk aangekomen, word je gelijk overspoeld door vragen van je collega’s en kom je terecht in de dagelijkse sleur. Je valt in de ene vergadering na de andere, waardoor je nauwelijks aan je eigen taken toekomt. Je besluit wat langer op kantoor te blijven om werk in te halen. Aan het eind van de dag ga je naar huis en merk je op dat de hoofdpijn steeds erger is geworden.
Chronische klachten
Iedereen heeft weleens zo’n dag. Maar wanneer dit eerder regel dan uitzondering wordt, wordt het tijd om in te grijpen. Chronische klachten als vermoeidheid en hoofdpijn zijn signalen die duiden op overbelasting of een verstoring in de balans. Je lichaam geeft dan aan dat het een grens heeft bereikt, waar je telkens weer overheen gaat. Je slikt wat paracetamol, drinkt een kop koffie en probeert de pijn en vermoeidheid te negeren, terwijl je het hierboven beschreven ritueel nog eens herhaalt.
Verstoorde balans
Bij langdurige blootstelling aan stress, kan de balans verstoord raken. Het lijkt dan alsof je de uit-knop niet meer kunt vinden en steeds moeilijker tot ontspanning kunt komen. Zelfs wanneer je de werkdag hebt afgesloten, kun je de stress moeilijk van je afzetten. Terwijl je televisie kijkt of een boek probeert te lezen, dwalen je gedachten steeds af. ‘s Nachts pieker je je suf en kun je de slaap maar moeilijk vatten.
Omgaan met stress
Velen van ons gaan niet op de juiste manier om met stress. We geven geen gehoor aan de oproep van ons lichaam om te ontspannen en rust te nemen. De spanningen blijven vastzitten, waardoor je gevoeliger wordt voor het effect van stress. Op een gegeven moment krijg je dan steeds sneller klachten. Dit vergt veel energie, omdat je lichaam harder moet werken om te blijven functioneren. Dat verklaart waarom elke handeling al te veel lijkt te zijn, waarom je constant moe bent en waarom je bij de minste inspanning platligt met hoofdpijn.
‘Ik kon niet meer functioneren op mijn werk en ook mijn gezin begon eronder te lijden’
Weigerend lichaam
Klachten door stress kunnen lang aanhouden wanneer deze onbehandeld blijven. Zo bereikte Fleur (43) een punt waar ze geheel vastliep: ‘Ik kon niet meer functioneren op mijn werk en ook mijn gezin begon eronder te lijden. Mijn lichaam weigerde in beweging te komen. Een arts schreef toen medicijnen voor, waar ik heel duf van werd. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar een natuurlijke behandeling en kwam bij Judith van der Knaap terecht.’
Behandeling op maat
‘Bij haar voelde ik me gelijk op mijn gemak. Toen ik mijn verhaal deed, was ze een en al oor. Ze had alle aandacht voor mij en stelde veel vragen, waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam. Samen gingen we toen op zoek naar de beste oplossing. Judith stemde de behandeling af op mijn levensstijl door een combinatie van coaching, BSR en energetische remedies. Stukje bij beetje bloeide ik weer op, kreeg ik mijn energie weer terug en kon ik mijn leven weer oppakken!’
Over Judith
Ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing voor lichamelijke en psychische klachten? Judith van der Knaap is professioneel coach, BSR-practitioner en E.E.N.-therapeut en helpt je graag aan een behandeling op maat. Met haar passie voor gezondheid en veel persoonlijke aandacht, laat ze mensen weer beter in hun vel te zitten door blokkades in het lichaam op te sporen en de energie te herstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend.
-
Hoofdpijn is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Meestal trekt de pijn snel weer weg, maar in sommige gevallen blijft de pijn dagen, soms weken aanhouden. Dat is vaak erg belemmerend.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Een bonkend of heftig bonzend gevoel in je hoofd. Alle gordijnen dicht, want ieder straaltje licht veroorzaakt een hevige pijn. Misschien zelfs misselijkheid en braken. Komen deze klachten jou bekend voor?
-
Ineens kwam het weer opzetten: gezichtsvelduitval. Annemarie wreef over haar voorhoofd. Nog even en dan zou die afschuwelijke hoofdpijn weer op komen zetten.
-
In de jaren voordat Rianne (53) in de overgang kwam, had ze slechts sporadisch last van migraine. Echter toen eenmaal de menopauze zijn intrede in haar leven deed, kwamen de aanvallen regelmatiger en frequenter. Die gingen dan ook nog eens gepaard met pijn in haar arm, nek en schouder.
-
De dag is nog niet halverwege en je hebt alweer moeite met concentreren. Je sluit je ogen en drukt je handen tegen je slapen, maar ook dat verlicht de pijn niet.
-
Als een molletje lig je daar dan. Ogen dicht en opgerold, met de deken om je heen gevouwen in een donkere, stille kamer. Door de dag heen voel je het erger worden. Het begint vooraan je hoofd en verspreidt zich met de uren naar je hele hoofd en nek.
-
Schitteringen of flitsen rondom je gezichtsveld. Vlekken zien. Ineens is het er, uiteraard op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, en je weet al precies wat er straks komen gaat. Hoofdpijn. Helse pijn die je helemaal lam legt.
-
Hoofdpijn, een vervelend fenomeen waar iedereen wel eens last van heeft. Eens in de zoveel tijd wat last van je hoofd kan geen kwaad. Maar wat als je er nu continu last van hebt?
-
Suzy (37): ‘De eerste keer dat ik een migraineaanval kreeg, herinner ik me nog goed. Dat is ook niet iets dat je snel vergeet. Ik was twaalf en kwam uit school thuis met knallende hoofdpijn. Dat kon ik toen nog niet plaatsen, ik dacht dat ik ‘gewoon’ ziek was.