vermoeidheid

Stop aanhoudende vermoeidheid en hoofdpijn

Herken je dat? Je staat op met een zeurderige hoofdpijn en een vermoeid, protesterend lijf. Met veel moeite weet je jezelf uit bed te slepen. Op het werk aangekomen, word je gelijk overspoeld door vragen van je collega’s en kom je terecht in de dagelijkse sleur. Je valt in de ene vergadering na de andere, waardoor je nauwelijks aan je eigen taken toekomt. Je besluit wat langer op kantoor te blijven om werk in te halen. Aan het eind van de dag ga je naar huis en merk je op dat de hoofdpijn steeds erger is geworden.

Chronische klachten

Iedereen heeft weleens zo’n dag. Maar wanneer dit eerder regel dan uitzondering wordt, wordt het tijd om in te grijpen. Chronische klachten als vermoeidheid en hoofdpijn zijn signalen die duiden op overbelasting of een verstoring in de balans. Je lichaam geeft dan aan dat het een grens heeft bereikt, waar je telkens weer overheen gaat. Je slikt wat paracetamol, drinkt een kop koffie en probeert de pijn en vermoeidheid te negeren, terwijl je het hierboven beschreven ritueel nog eens herhaalt.

Verstoorde balans

Bij langdurige blootstelling aan stress, kan de balans verstoord raken. Het lijkt dan alsof je de uit-knop niet meer kunt vinden en steeds moeilijker tot ontspanning kunt komen. Zelfs wanneer je de werkdag hebt afgesloten, kun je de stress moeilijk van je afzetten. Terwijl je televisie kijkt of een boek probeert te lezen, dwalen je gedachten steeds af. ‘s Nachts pieker je je suf en kun je de slaap maar moeilijk vatten.

Omgaan met stress

Velen van ons gaan niet op de juiste manier om met stress. We geven geen gehoor aan de oproep van ons lichaam om te ontspannen en rust te nemen. De spanningen blijven vastzitten, waardoor je gevoeliger wordt voor het effect van stress. Op een gegeven moment krijg je dan steeds sneller klachten. Dit vergt veel energie, omdat je lichaam harder moet werken om te blijven functioneren. Dat verklaart waarom elke handeling al te veel lijkt te zijn, waarom je constant moe bent en waarom je bij de minste inspanning platligt met hoofdpijn.

‘Ik kon niet meer functioneren op mijn werk en ook mijn gezin begon eronder te lijden’

Weigerend lichaam

Klachten door stress kunnen lang aanhouden wanneer deze onbehandeld blijven. Zo bereikte Fleur (43) een punt waar ze geheel vastliep: ‘Ik kon niet meer functioneren op mijn werk en ook mijn gezin begon eronder te lijden. Mijn lichaam weigerde in beweging te komen. Een arts schreef toen medicijnen voor, waar ik heel duf van werd. Ik besloot daarom op zoek te gaan naar een natuurlijke behandeling en kwam bij Judith van der Knaap terecht.’

Behandeling op maat

‘Bij haar voelde ik me gelijk op mijn gemak. Toen ik mijn verhaal deed, was ze een en al oor. Ze had alle aandacht voor mij en stelde veel vragen, waardoor ik tot nieuwe inzichten kwam. Samen gingen we toen op zoek naar de beste oplossing. Judith stemde de behandeling af op mijn levensstijl door een combinatie van coaching, BSR en energetische remedies. Stukje bij beetje bloeide ik weer op, kreeg ik mijn energie weer terug en kon ik mijn leven weer oppakken!’

Over Judith

Ben je op zoek naar een natuurlijke oplossing voor lichamelijke en psychische klachten? Judith van der Knaap is professioneel coach, BSR-practitioner en E.E.N.-therapeut en helpt je graag aan een behandeling op maat. Met haar passie voor gezondheid en veel persoonlijke aandacht, laat ze mensen weer beter in hun vel te zitten door blokkades in het lichaam op te sporen en de energie te herstellen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend.

Datum: 06 juni 2020