migraine

Voorgoed verlost van migraine

Schitteringen of flitsen rondom je gezichtsveld. Vlekken zien. Ineens is het er, uiteraard op momenten dat het je helemaal niet uitkomt, en je weet al precies wat er straks komen gaat. Hoofdpijn. Helse pijn die je helemaal lam legt. Geluiden, licht en geuren verdraag je amper nog en soms voel je je zó ziek dat je er zelfs van moet braken. Migraine. Je zult er maar last van hebben. Maar gelukkig is er wat aan te doen!

Oorzaken migraine

Migraine is niet zomaar een hoofdpijntje. Het is duidelijk veel heftiger en kan soms wel een paar dagen duren. Over de oorzaak ervan bestaat nog veel onduidelijkheid. Wel zijn er duidelijke aanwijzingen door welke factoren een aanval getriggerd kan worden. Stress kan een duidelijke oorzaak zijn, maar ook bepaalde voedingsmiddelen zoals kaas, rode wijn, chocola, koffie, sojasaus of koud voedsel zijn berucht. Verder lijken hormoonschommelingen er ook mee te maken te kunnen hebben én kan het zelfs een erfelijke kwestie zijn.

Ziekte van Menière

Een aanval kan zelfs gepaard gaan met hevige draaiduizeligheid en dan is er mogelijk sprake van de Ziekte van Menière, die ook wel vestibulaire migraine wordt genoemd. De draaiduizeligheid kan optreden voor, tijdens of na de hoofdpijnaanval. Deze vorm van migraine kan zelfs worden uitgelokt wanneer je in een omgeving bent waar snelle bewegingen te zien zijn.

Pijnstillers

We zijn vaak gewend om pijn te bestrijden met pijnstillers. Wanneer je vaak hevige aanvallen hebt, heb je wellicht medicatie voorgeschreven gekregen, die je kunt innemen wanneer je een aanval voelt opkomen of die een aanval enigszins kan verlichten. Het zijn in ieder geval medicijnen die de gevolgen bestrijden, maar niet de oorzaak aanpakken.<

Andere benadering

Daarom pak ik in mijn praktijk de behandeling van migraine heel anders aan. En met succes, want bij ongeveer 80% van mijn cliënten blijven de klachten voorgoed weg. Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, maar eigenlijk is wat ik doe heel logisch: ik spreek het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan. Na een uitgebreid intakegesprek begin ik altijd met het onderzoek van de wervelkolom. Eén van de voornaamste wisselwerkingen bij migraine is namelijk een verkeerde stand van je wervelkolom.

Datum: 06 oktober 2020