Wanneer kun je overgaan tot het gebruik van fillers?
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies. Voor wie zijn fillers en botox, wat is het verschil en wanneer gebruik je het? We scheppen wat duidelijkheid en spreken met een huidspecialist van Fillers Maastricht.
Verlies van elasticiteit
“Laten we beginnen bij het begin, naarmate we ouder worden verliest onze huid elasticiteit en algeheel volume. Dat wordt vooral duidelijk in het gezicht, dat altijd bloot staat aan weersinvloeden en na verloop van tijd vormen zich fijne lijntjes en/ of holle gebieden. Hyaluronzuur fillers vullen dit volume op en verwijderen de rimpels. Natuurlijk is het van belang te weten wat de mogelijke bijwerkingen zijn en de risico’s die deze resultaten kunnen beïnvloeden”, legt de consulente van Fillers Maastricht uit.
Hoe werkt de behandeling?
Zij vervolgt: “Tijdens een intake maken ze een screening van jouw gezondheid en worden de te behandelen gebieden bepaald. Ook de methode van de behandeling wordt dan gekozen. Ze informeren je over de voor- en nazorg die bij deze behandeling hoort en wat je zelf kan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen”. Zo raden ze bij Fillers Maastricht aan om 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken en een week voor de behandeling te stoppen met visolie capsules. Dit verkleint de kans op blauwe plekken. Tevens wordt je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. We controleren je medische voorgeschiedenis.
De behandeling zelf
De cosmetisch adviseur van Fillers Maastricht adviseert je om op de dag van de behandeling geen make-up te dragen. “De behandeling duurt 15-60 minuten. Afhankelijk van de filler die gebruikt wordt is het resultaat wel of niet direct zichtbaar. Na enkele dagen zie je het optimale resultaat. Direct na de behandeling kunnen en bijwerkingen zoals zwellingen, blauwe plekken, roodheid en jeuk optreden. Na een paar dagen is dit voorbij. Na de eerste behandeling houdt het resultaat, afhankelijk van het soort filler, 6-24 maanden aan”, geeft ze aan.
En daarna
“Het kan zijn dat het gebruikte product bij jou het idee wekt dat het niet zolang werkt. Dat kan, niet iedereen reageert hetzelfde op een product. Bespreek dit dan de volgende keer met je arts. De eerste dagen na een behandeling raden we af om te gaan zonnebaden, make-up te gebruiken, een peeling of naar de sauna of onder de zonnebank te gaan” adviseert de consulente van Fillers Maastricht. “In de eerste twee weken n de behandeling raden we je af om een bindweefselmassage te nemen, naar de tandarts te gaan of naar de kaakchirurg of mondhygiënist”.
“Hoe lang fillers blijven zitten is afhankelijk per persoon. Zo is het resultaat afhankelijk van het soort filler en ook de dikte van de filler. De plek waar de filler is gebruik, je metabolisme en je levensstijl. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je fillers, kun je zelf een aantal dingen doen. Zoals je huid beschermen, gezond eten en stoppen met roken als je dit doet” sluit de woordvoerster van Fillers Maastricht af.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
We willen allemaal graag ouder worden, maar dan het liefst wel zonder er ouder uit te zien! Huidveroudering is een natuurlijk proces dat niet is tegen te houden. Maar toch zou je de klok af en toe even willen terugdraaien naar de tijd dat je huid nog stevig was, er geen sprake was van lijntjes en rimpels en je kaaklijn nog strak was.
-
Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren.
-
Uv-straling, slechte verzorging, genen en hormonen: deze factoren zijn geen vrienden wanneer je kampt met huidveroudering, een fenomeen waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Rimpels of hangende huid kunnen overal op je lichaam tevoorschijn komen.
-
Je ziet je huid naarmate de tijd verstrijkt veranderen. In dat mondhoekje is een nieuwe rimpel verschenen, je kraaienpootjes breiden zich uit, je wangen hangen meer. Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden: het brengt heel veel mooie dingen met zich mee. Je wordt wijzer en weet steeds beter wat je wil. Maar zoals we allemaal weten doet het niet veel goeds voor je huid. Langzaamaan verandert de huidconditie en maakt je strakke, gladde gezicht plaats voor een dunne, slappe huid.