Wanneer kun je overgaan tot het gebruik van fillers?

We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies. Voor wie zijn fillers en botox, wat is het verschil en wanneer gebruik je het? We scheppen wat duidelijkheid en spreken met een huidspecialist van Fillers Maastricht.

Verlies van elasticiteit

“Laten we beginnen bij het begin, naarmate we ouder worden verliest onze huid elasticiteit en algeheel volume. Dat wordt vooral duidelijk in het gezicht, dat altijd bloot staat aan weersinvloeden en na verloop van tijd vormen zich fijne lijntjes en/ of holle gebieden. Hyaluronzuur fillers vullen dit volume op en verwijderen de rimpels. Natuurlijk is het van belang te weten wat de mogelijke bijwerkingen zijn en de risico’s die deze resultaten kunnen beïnvloeden”, legt de consulente van Fillers Maastricht uit.

Hoe werkt de behandeling?

Zij vervolgt: “Tijdens een intake maken ze een screening van jouw gezondheid en worden de te behandelen gebieden bepaald. Ook de methode van de behandeling wordt dan gekozen. Ze informeren je over de voor- en nazorg die bij deze behandeling hoort en wat je zelf kan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen”. Zo raden ze bij Fillers Maastricht aan om 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken en een week voor de behandeling te stoppen met visolie capsules. Dit verkleint de kans op blauwe plekken. Tevens wordt je geïnformeerd over de voor- en nazorg die hoort bij de betreffende behandeling. We controleren je medische voorgeschiedenis.

De behandeling zelf

De cosmetisch adviseur van Fillers Maastricht adviseert je om op de dag van de behandeling geen make-up te dragen. “De behandeling duurt 15-60 minuten. Afhankelijk van de filler die gebruikt wordt is het resultaat wel of niet direct zichtbaar. Na enkele dagen zie je het optimale resultaat. Direct na de behandeling kunnen en bijwerkingen zoals zwellingen, blauwe plekken, roodheid en jeuk optreden. Na een paar dagen is dit voorbij. Na de eerste behandeling houdt het resultaat, afhankelijk van het soort filler, 6-24 maanden aan”, geeft ze aan.

En daarna

“Het kan zijn dat het gebruikte product bij jou het idee wekt dat het niet zolang werkt. Dat kan, niet iedereen reageert hetzelfde op een product. Bespreek dit dan de volgende keer met je arts. De eerste dagen na een behandeling raden we af om te gaan zonnebaden, make-up te gebruiken, een peeling of naar de sauna of onder de zonnebank te gaan” adviseert de consulente van Fillers Maastricht. “In de eerste twee weken n de behandeling raden we je af om een bindweefselmassage te nemen, naar de tandarts te gaan of naar de kaakchirurg of mondhygiënist”.

“Hoe lang fillers blijven zitten is afhankelijk per persoon. Zo is het resultaat afhankelijk van het soort filler en ook de dikte van de filler. De plek waar de filler is gebruik, je metabolisme en je levensstijl. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je fillers, kun je zelf een aantal dingen doen. Zoals je huid beschermen, gezond eten en stoppen met roken als je dit doet” sluit de woordvoerster van Fillers Maastricht af.

Datum: 19 februari 2023