ontmoetingscentrum

Een ontmoetingscentrum voor iedereen met kanker

Mensen die kanker hebben of hebben gehad, hun naasten en hun nabestaanden merken vaak dat zij behoefte hebben aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Waar naar ze geluisterd wordt en waar ze contact kunnen leggen met gelijkgestemden.

Ontmoetingscentrum

Inloophuis Debora is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker en hun naasten. Het inloophuis biedt aandacht, ondersteuning en ontspanning. Van een luisterend oor bij een lekker kopje koffie of thee tot de vele uiteenlopende activiteiten die de vrijwilligers voor je verzorgen.

Kanker

Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want ‘kanker heb je niet alleen’. Vanaf de diagnose, tijdens de behandelingen en nadat de behandelingen zijn afgerond, biedt Inloophuis Debora ondersteuning in het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode.

Situatie

Bij Inloophuis Debora kun je zonder afspraak binnenlopen (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur). De gastvrouwen en gastheren staan voor je klaar. Ook kun je in contact komen met mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren.

Activiteiten

Om juist even niet met de ziekte bezig te zijn en je zinnen te verzetten, kun je deelnemen aan diverse activiteiten. Het inloophuis biedt diverse ondersteunende, ontspannende, creatieve, informatieve en sportieve activiteiten aan (zie de site). Voordat je aan deze activiteiten kunt deelnemen, word je tijdens een kennismakingsgesprek ingeschreven als gast van Inloophuis Debora. Alle activiteiten worden gratis aangeboden.

Het inloophuis biedt diverse activiteiten aan

Zelfvertrouwen

De gasten van het inloophuis laten geregeld weten dat hun deelname aan de activiteiten hun zelfvertrouwen heeft vergroot. Dit geeft energie. Het komt voor dat een van de gasten dusdanig is opgeknapt, dat zij vrijwilliger is geworden. Enerzijds om haar erkentelijkheid te laten blijken richting Inloophuis Debora, anderzijds om haar ervaringen te delen met de (nieuwe) gasten.

Toekomstperspectief

Het is helaas de realiteit dat een deel van de gasten deze gelukkige omstandigheid niet bereikt. Zij ervaren het contact met een ‘ervaringsdeskundige’ als waardevol. Het biedt hoop op een beter toekomstperspectief.

Welkom!

Het vertrouwen in Inloophuis Debora en de onderlinge contacten zijn hartverwarmend. Je bent van harte welkom bij Inloophuis Debora. Alle vrijwilligers kijken ernaar uit om jou te mogen begroeten.

Datum: 06 september 2018