
Een ontmoetingscentrum voor iedereen met kanker
Mensen die kanker hebben of hebben gehad, hun naasten en hun nabestaanden merken vaak dat zij behoefte hebben aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn. Waar naar ze geluisterd wordt en waar ze contact kunnen leggen met gelijkgestemden.
Ontmoetingscentrum
Inloophuis Debora is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker en hun naasten. Het inloophuis biedt aandacht, ondersteuning en ontspanning. Van een luisterend oor bij een lekker kopje koffie of thee tot de vele uiteenlopende activiteiten die de vrijwilligers voor je verzorgen.
Kanker
Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want ‘kanker heb je niet alleen’. Vanaf de diagnose, tijdens de behandelingen en nadat de behandelingen zijn afgerond, biedt Inloophuis Debora ondersteuning in het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode.
Situatie
Bij Inloophuis Debora kun je zonder afspraak binnenlopen (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur). De gastvrouwen en gastheren staan voor je klaar. Ook kun je in contact komen met mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren.
Activiteiten
Om juist even niet met de ziekte bezig te zijn en je zinnen te verzetten, kun je deelnemen aan diverse activiteiten. Het inloophuis biedt diverse ondersteunende, ontspannende, creatieve, informatieve en sportieve activiteiten aan (zie de site). Voordat je aan deze activiteiten kunt deelnemen, word je tijdens een kennismakingsgesprek ingeschreven als gast van Inloophuis Debora. Alle activiteiten worden gratis aangeboden.
Het inloophuis biedt diverse activiteiten aan
Zelfvertrouwen
De gasten van het inloophuis laten geregeld weten dat hun deelname aan de activiteiten hun zelfvertrouwen heeft vergroot. Dit geeft energie. Het komt voor dat een van de gasten dusdanig is opgeknapt, dat zij vrijwilliger is geworden. Enerzijds om haar erkentelijkheid te laten blijken richting Inloophuis Debora, anderzijds om haar ervaringen te delen met de (nieuwe) gasten.
Toekomstperspectief
Het is helaas de realiteit dat een deel van de gasten deze gelukkige omstandigheid niet bereikt. Zij ervaren het contact met een ‘ervaringsdeskundige’ als waardevol. Het biedt hoop op een beter toekomstperspectief.
Welkom!
Het vertrouwen in Inloophuis Debora en de onderlinge contacten zijn hartverwarmend. Je bent van harte welkom bij Inloophuis Debora. Alle vrijwilligers kijken ernaar uit om jou te mogen begroeten.
-
Hyperthermie kan een zinvolle uitbreiding zijn bij het behandelen van ziekten zoals kanker. De behandeling helpt de werking van bestraling en/of chemotherapie te versterken, om de tumor of het kankergezwel optimaal aan te pakken.
-
Iedereen kan het begrijpen, dat wanneer je kanker hebt je alles wil aangrijpen om beter te worden. Vandaag de dag zijn er ook verschillende behandelwijzen die uitgevoerd en gecombineerd kunnen worden.
-
Wanneer jij of een naaste te maken heeft met kanker, is dat vaak een heftige ervaring. Logischerwijs wil je alles op alles zetten om te genezen. Daarvoor kunnen verschillende behandelmethoden ingezet worden.
-
Toen Evelien (43) de eerste keer gediagnosticeerd werd met borstkanker, zat de schrik er goed in. ‘Maar ik was ook heel overtuigd dat het goed zou komen. Ik weet niet waar dat vandaan kwam’, vertelt ze. ‘Misschien is het mijn optimistische natuur.
-
Onderzoek naar het toepassen en de werkzaamheid van hyperthermie stopt nooit. Met nieuwe onderzoeken worden alsmaar meer toepassingen, werkingen en resultaten van hyperthermie bij het bestrijden van impactvolle ziekten zoals kanker, bevonden.
-
De HPV-vaccinatie: we horen er veel over en landelijk is er zelfs een campagne gestart. Maar waar staat ‘HPV’ nu eigenlijk voor?
-
In februari 2019 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had, met uitzaaiingen naar m’n botten. Als je zoiets te horen krijgt, kloppen alle clichés: je wereld staat op z’n kop en je belandt in een rollercoaster.
-
Natuurlijk is de schrik groot als je te horen krijgt dat je een tumor hebt. Een onzekere toekomst van operaties en behandelingen is ingrijpend.
-
Kanker zet je wereld op zijn kop. De ziekte treft niet alleen de degene met kanker, maar heeft effect op het hele gezin. De naasten worden echter vaak vergeten.
-
Kanker heeft invloed op zoveel verschillende aspecten van je leven. Een van de gevolgen van de ziekte kan zijn dat je huid gaat jeuken. In het grote proces lijkt het misschien niet zo belangrijk, maar het kan wel impact hebben op je zelfvertrouwen en hoe lekker je in je vel zit.