Een dag op het kinderdagverblijf
De dag begint met het openen van de locatie. De eerste pedagogisch medewerkers komen aan op de locatie en beginnen hun werkdag. Er wordt bekeken welke kinderen er die dag komen in de groep. Plannen worden gemaakt voor het bereiden van de warme maaltijd: wie kookt en hoeveel is er nodig vandaag? Hebben we grote eters of juist veel kleinere kinderen die misschien iets anders krijgen of misschien nog niet mee-eten met de warme maaltijd? Zijn er bijzonderheden? Allergieën of intoleranties? Overal wordt rekening mee gehouden, net zoals de ouders of verzorgers thuis ook doen.
Overdracht
Dan komen de eerste kinderen binnen. Er volgt een overdracht van de thuissituatie naar de pedagogisch medewerker. Heeft hij/zij goed geslapen? En het ontbijt? Zijn er nog bijzonderheden te melden? De medewerkers van het kinderdagverblijf willen graag goed op de hoogte zijn. Ze kennen het kind al goed, weten dat hij/zij soms moeilijk in slaap komt of het misschien altijd een beetje moeilijk heeft bij het vertrek van de ouders of verzorgers. Dit alles geeft hun een vertrouwd gevoel. Hun kind is in goede handen.
Thema
Als alle kinderen binnen zijn, start het dagritme. De kinderen drinken thee en eten lekker fruit aan tafel. De pedagogisch medewerker kletst met de kinderen over alledaagse dingen die belangrijk zijn voor de kinderen. Welke dag is het vandaag? Wat voor weer is het en in welk seizoen zijn we nu? Ook is er een thema dat besproken wordt. Er horen liedjes bij en verhaaltjes, of misschien wel een knutselwerkje en een spelletje.
Naar buiten
Als de thee op is en alle stukjes fruit opgegeten zijn, worden de kinderen verschoond of gaan ze op de wc of het potje. Dan is het tijd om de jassen aan te trekken en naar buiten te gaan. Er liggen plassen in de tuin, dus laarsjes aan en lekker stampen! Met rode konen komen de kinderen weer binnen, waarna de laarzen worden uitgetrokken en de jassen aan de kapstok worden gehangen. Nu is het even tijd om binnen te spelen. Iedereen kan fijn doen wat hij wil. Met een groepje samen of even helemaal alleen met de treinbaan.
We nemen je mee van de ochtend tot de avond
Eten en slapen
Dan is het tijd om te eten. De warme maaltijd van vandaag gaat er goed in. Erbij drinken de kinderen lekker een beker melk of, als iemand geen gewone melk kan verdragen, lactosevrije melk of misschien zelfs gewoon water. De kinderen weten zelf ook heel goed wie er wel en niet melk drinken. Na de maaltijd gaan sommige kinderen naar bed. Overal wordt ook hier weer aan gedacht. Een speentje voor hem, een knuffeltje voor haar. Met slaapzak, zonder slaapzak. Liever niet te lang slapen, anders is het vanavond lastig om op tijd naar bed te gaan. De pedagogisch medewerkers weten ervan.
Overdracht
Tijdens het slapen van de kleintjes kunnen de grotere kinderen lekker even verven of misschien een leuk spel doen. En als iedereen weer uit bed is, is het tijd voor een bekertje water en een cracker of maiswafel. Een gezellig momentje met elkaar aan tafel. Daarna is voor sommige kinderen de dag alweer bijna voorbij en worden ze opgehaald. Andere kinderen kunnen nog lekker spelen. Bij het ophalen volgt er opnieuw een overdracht. Deze keer is het de pedagogisch medewerker die alle details van de dag bespreekt met de ouders of verzorgers. Eet en drink momenten, slaapjes en leuke en bijzondere gebeurtenissen. Ook zorgen worden uitgesproken over bijvoorbeeld gezondheid, of de medewerker geeft een tip over een situatie. Het kind kan gekoesterd en gevoed naar huis en kan na een boterham en een knuffel heerlijk naar bed. Het was een fijne dag. Ook de ouders of verzorgers vertrekken met een fijn gevoel.
-
De introductie van babymelk aan je baby is een beslissing die een zorgvuldige overweging vereist. In de eerste levensmaanden speelt voeding een sleutelrol in de ontwikkeling en het welzijn van een kind.
-
Aan het einde van ieder kalenderjaar komen kinderopvangorganisaties met het nieuwe tarief voor het komende jaar. De tarieven lopen wel wat uiteen.
-
Spelen mag best een beetje spannend zijn! Kinderen gebruiken hun spel tenslotte om grenzen te verkennen. Wat durf ik? Wat kan ik? Kan ik het zonder hulp of heb ik een handje nodig?
-
Motorrijden is super gaaf en avontuurlijk! Het gevoel van vrijheid en de spanning tijdens een rit zijn geweldig. En het zou toch fantastisch zijn om je passie voor motorrijden te delen met je kinderen?
-
Midden in Leidschendam-Noord staat Integraal Kind- en Expertisecentrum De Waterlelie.
-
Je kind is je meest waardevolle bezit. De liefde die je voelt, is met niets te vergelijken, en je wilt hem of haar een fijne omgeving bieden. Wanneer je ziet dat het niet goed gaat, is dat dan ook enorm frustrerend.
-
Wil je samen met jouw kind op pad? Dan moet je ook zorgen voor voldoende veiligheid onderweg. Onderweg kan er immers veel gebeuren en je bent ook snel afgeleid als jouw kind overal naartoe kan. De veiligheid begint daarom al vanaf het moment dat je de auto in stapt. Hiervoor kan je een maxi cosi autostoel kiezen.
-
Zodra je binnenstapt in één van de spa’s van Sparkle voel je het al: een warme sfeer en oprechte aandacht. Welzijn, gezondheid en ontspanning komen hier samen. Het is méér dan leuk: floaten heeft tal van voordelen.
-
De stap naar hulp zoeken in de opvoeding en begeleiding van je kind is belangrijk.
-
Wist je dat maar liefst 76% van de Nederlandse moeders moeite heeft met het combineren van gezin en werk? En dan hebben we het nog niet eens over dat momentje voor haarzelf dat er veel te vaak bij inschiet. Daarom 5 gouden tips: Wat kost jou energie en waar krijg je energie van? Zet dat eens voor jezelf op een rijtje en zorg dat je minimaal driekwart van je tijd bezig bent met dingen waarvan je energie krijgt.