leerproblemen

Leerproblemen? Een oplossing uit onverwachte hoek

Vandaag de dag moeten kinderen een heleboel, en er kunnen dus genoeg redenen zijn waarom jouw kind soms wat minder lekker in zijn vel zit. Misschien voelt je kind zich wel moe, energieloos en kan het zich maar slecht concentreren op school. Dat leidt tot problemen met de lessen, waardoor je kind zich nog negatiever gaat voelen. Natuurlijk probeer je dit dan op verschillende manieren op te lossen. Maar mogelijk zit de oplossing in onverwachte hoek…

Lichamelijke oorzaak

Wanneer een jong en ogenschijnlijk gezond kind zich een periode wat minder goed voelt, zul je waarschijnlijk niet meteen denken aan een lichamelijke oorzaak. Logisch, want je gaat er vanuit dat wanneer je kind ziek is, je dat meteen opmerkt. Toch kan er onderhuids iets spelen wat van grote invloed is op zowel het lichamelijke als het mentale welzijn.

Ontsteking

Wanneer je een ontsteking hebt, kun je dat merken aan pijn, roodheid, zwelling en warmte (eventueel zelfs koorts). Praktisch iedereen heeft hier weleens mee te maken gehad: denk aan een ontsteking door een splinter of een keelontsteking. Wanneer er iets ontstoken is, gaat ons lichaam hard aan het werk om dit op te lossen. Het immuunsysteem probeert de ontsteking te verdrijven en beschadigde cellen weer te herstellen, net zolang totdat je lichaam ontstekingsvrij is en je je weer fit voelt.

Uitgeput immuunsysteem

Een ontsteking hoeft niet altijd door een bacterie of virus te ontstaan, maar kan ook ontstaan door een disbalans in de voeding. De ontsteking is dan niet zo zichtbaar en het lukt je immuunsysteem niet goed om de ontsteking op te lossen, omdat je vaak dezelfde voedingsmiddelen eet als de dag of week ervoor. In die situatie wordt de ontsteking chronisch, en spreken we van een ‘laaggradige ontsteking’. Een vervelende situatie, want hierbij merk je nauwelijks dat je cellen beschadigd worden. Langzaam maar zeker put de chronische ontsteking je immuunsysteem uit, wat kan resulteren in velerlei klachten, waaronder vermoeidheid, slaap-, concentratie- en gedragsproblemen.

Er kan een lichamelijke oorzaak zijn, zoals een laaggradige onsteking

Tijdige bijsturing

Heeft jouw kind moeite met school door laaggradige ontsteking? Elvira Zwanikken van Body-Pitstop kan je helpen het antwoord hierop te vinden. ‘In mijn praktijk bied ik een bloedtest aan waaruit we kunnen opmaken of er sprake is van een laaggradige ontstekingen. Het voordeel is dat je in een vroeg stadium kunt meten en bijsturen. Deze ontstekingen worden nog niet in het algemene bloedbeeld bij de huisarts gemeten. De testen worden geanalyseerd in een GMP-laboratorium. Verder kun je advies krijgen over een eet- en leefpatroon dat je helpt hierbovenop te komen. Juist voor kinderen is dat heel belangrijk, want tijdige bijsturing kan veel stress, onnodig leed en kosten voorkomen.’ Behandelingen in Body-Pitstop worden vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

Natuurlijk beter

Body-Pitstop biedt vele effectieve behandelmethodes aan op het gebied van gezonde voeding, homeopathie, natuurlijke supplementen en sport en beweging. Alles om je lichaam op een natuurlijke manier te bevrijden van ballast. Je wist niet dat je je zó goed kon voelen!

Datum: 08 november 2019