stress

Stress: dé boosdoener van deze tijd

Schokkend maar waar: de burn-out is tegenwoordig beroepsziekte nummer één in Nederland. Voorafgaand aan deze staat van mentale en lichamelijke uitputting gaat een periode van teveel stress. Heb jij ook het gevoel dat je teveel stress ervaart? Of zit je zelfs tegen een burn-out aan? Laat de emmer niet vollopen, en trek op tijd aan de bel! Een behandeling met de Access Bars® kan veel voor je betekenen.

Stress: fenomeen van deze tijd

Het idee is gek, maar twintig jaar geleden bestond het woord ‘burn-out’ nog niet. Heden ten dage kampt inmiddels één op de zes Nederlanders met klachten die bij een burn-out horen. Veel stress dus! De generatie van nu ervaart een grote druk om te presteren. Het werken moet snel en efficiënt, en we werken ons een slag in de rondte om aan de verwachtingen van onze werkgever, die van vrienden en familie, social media, en die van onszelf te doen. En dat kan desastreuze gevolgen hebben. Hoe zit het met jou: merk jij dat je ook veel stress hebt? Zie jij er bijvoorbeeld elke avond tegenop om de volgende dag weer naar je werk te gaan? Heb je structureel moeite om je taken op tijd af te krijgen? Heb je regelmatig hoofdpijn en voel je je vermoeid? Kijk je reikhalzend uit naar een vakantie, maar is die nog láng niet in zicht? Dan is het tijd om hulp te zoeken.

Tijd om te breken met dat opgejaagde gevoel!

Tips bij stress!

  • Probeer regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, en een sport uit te kiezen die je leuk vindt om te doen
  • Voel je stress of spanning opkomen? Ga dan even naar buiten, en ga een stukje wandelen
  • Maak een categorisatie in dingen waar je wél en geen invloed op hebt. Probeer je alleen om de eerste categorie druk te maken
  • Neem voldoende pauzes en rust tussen je bezigheden
  • Luister naar je lievelingsmuziek
  • Vergeet multitasken, en probeer echt maar één ding tegelijk te doen, met volle aandacht.
  • Probeer dingen in een groter perspectief te zien. Dit kun je doen door afstand te nemen, en te relativeren
  • Ga na wat jou ontspanning geeft. De Access Bars® kunnen je daarbij helpen!

De behandeling

Om stress te voorkomen, is het belangrijk dat je goed zorgt voor je lichaam en geest. Beiden hebben ontspanning en rust nodig. Misschien vind jij het lastig om zelf de ontspanning op te zoeken. Het is helemaal niet gek om hier hulp bij te vragen! Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van behandelingen met de Access Bars®. Deze behandeling helpt om een gezonde balans te creëren tussen inspanning en ontspanning, waardoor de stress en de gevolgen hiervan van je schouders zullen verdwijnen. Hoe het werkt? De Access Bars® bestaat uit 32 punten en banen op je hoofd, die zachtjes aangeraakt worden. Dit met het doel om jouw lichaam een stimulans te geven om alle ballast los te laten die in de cellen ligt opgeslagen. Denk aan alle overbodige emoties, overtuigingen, blokkades, oude patronen, gedachten en gewoonten. Deze worden ontladen en afgevoerd, zodat er meer rust, ruimte en vrijheid in je hoofd ontstaat. De rust die hierdoor ontstaat, is te vergelijken met een diepe meditatie. Je zal merken dat er een heleboel gevolgen van de stress zullen verdwijnen, en dat er ook ruimte ontstaat voor positieve gevoelens. Bovendien zijn de behandelingen ware momenten van ontspanning: iets dat jij echt wel verdient!

Ontmoet Joyce

Joyce Elshout van Re-Sparkle vertelt: ‘Ik weet maar al te goed hoe het is om met een burn-out te leven. Vijf jaar geleden werd ik hiermee geconfronteerd, en was ik totaal futloos en op. Maar gelukkig kwam de Access Bars®-behandeling onverwachts op mijn pad. Al na de eerste behandeling merkte ik dat de energie weer terugkwam, en dat mijn hoofd lichter en opgeruimder voelde. Natuurlijk ben ik ermee doorgegaan. Na een paar maanden was het net alsof ik een ander persoon was, ik stond heel anders in het leven. Ik maakte me niet meer zo druk over dingen die er eigenlijk helemaal niet toe deden. Deze positieve resultaten, en die rust en ruimte, gunde ik eigenlijk iedereen. Daarom geef ik nu zelf behandelingen, cursussen en workshops met de Access Bars®. Mijn motto? Herleef al je schoonheid!’

Datum: 29 juli 2019