
Uit balans? Ontdek hoe haptotherapie jou kan helpen!
Laat jij je te veel leiden door je verstand, zonder je gevoel hierin mee te nemen? Heb je het idee dat je meegaat in de stroom en steeds verder afdrijft van de mens die je bent? Hoe ouder we worden, hoe minder we naar ons gevoel lijken te luisteren. De keuzes die je maakt, staan dan niet meer in verbinding met je wezenlijke drijfveren. Misschien ben je soms de weg kwijt, je voelt niet echt meer wie je bent en wat je wilt. We kunnen dan weer contact maken met ons gevoelsleven door haptotherapie. Maar wat is het, wat doet het en voor wie is het eigenlijk?
Vervreemd van je lichaam
Als je vastloopt in je leven, is het een signaal dat je niet in balans bent. Je raakt vervreemd van jezelf, doordat je handelingen niet meer in overeenstemming zijn met je gevoel. Dit manifesteert zich vaak in onverklaarbare lichamelijke klachten, zoals nek- en schouderklachten of spanningshoofdpijn. Ook je psyche kan te maken krijgen met overbelasting. Je kunt meer gaan piekeren, moeite hebben met beslissingen nemen, angstgevoelens ervaren of worstelen met een laag zelfbeeld. Dagelijkse werkzaamheden gaan steeds moeizamer, wat gevolgen kan hebben voor je persoonlijke relaties en je functioneren op het werk. Zulke klachten ontstaan nooit zomaar.
Op zoek naar de oorzaak
Herken je je in bovenstaande klachten en signalen? Ga dan in op de uitnodiging om je gevoel en reacties beter te leren kennen. Met haptotherapie ga je je verdiepen in de oorzaak van de blokkades en kun je weer een doorgang voor jezelf creëren. Het kan je helpen om bewust te worden van je gevoelens en de vaste patronen waarin je verstrikt bent geraakt. Samen met de hapnotherapeut ga je op ontdekkingsreis in je gevoelswereld en kom je dieper tot jezelf. Door te weten hoe de onvrede in jezelf is ontstaan, kun je je doelen weer concreet maken en stappen zetten op je eigen weg.
In de aanraking van een ander kan een geruststellend en kalmerend gevoel ontstaan
Werking van aanraking
Aanraking is binnen de haptotherapie een affectieve wijze van in contact zijn. Met onszelf, met anderen en de wereld om ons heen. Daarnaast kan het ingezet worden als toegang om weer een betere binding te krijgen met onszelf. Op een veilige en transparante wijze. In de aanraking van een ander kan een geruststellend en kalmerend gevoel ontstaan. Er vindt een directe reactie in het lichaam en geest plaats: je krijgt weer toegang tot je emoties. Zo komen je onderliggende motieven en beweegredenen beter in beeld en ontstaat er ruimte om jezelf te ontwikkelen.
Over Visiemotion
Visiemotion kan je weer op weg helpen naar je eigen geluk. Door bewust te worden van de cirkel van denken, voelen, handelen en bewegen, van je eigen essentie, leer je weer in balans komen. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken welke factoren/angsten je blijken te belemmeren, wat je eigen kwaliteiten/krachten zijn en hoe je het zelfhelende proces in gang kunt zetten. Kun je hierbij wel wat begeleiding gebruiken? Neem dan contact op met haptotherapeut Hedwig om je pad terug te vinden.
-
In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.
-
Je bent zó moe. Dagelijks ben je in de weer met vroege wekkers, je gezin, je baan, je sociale contacten, je werk. Je staat continu onder druk.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Veel mensen in Nederland werken fulltime, en voor die mensen klinkt het dan ook niet gek als we het hebben over de dagelijkse werksleur. Voor sommige mensen is het zelfs zo erg dat ze van s ochtends vroeg tot s avonds laat bezig zijn met hun werk. Dit hoeft niet altijd fysiek bezig te zijn, veel mensen kunnen hun gedachten niet van werk afkrijgen en blijven ook na werk nadenken over werk over hoe dingen beter kunnen of dingen die nog gedaan moeten worden.
-
Tamar (37) merkte vlak voor de feestdagen dat ze steeds meer fysieke klachten kreeg: hoofdpijn, vermoeidheid, prikkelbaar en slecht kunnen slapen omdat ze alleen maar lag te piekeren. En dan die huilbuien steeds op de meest onverwachte momenten. Jeetjemina, zo kende ze zichzelf helemaal niet.
-
Cadeaus geven aan een ander is leuker dan er zelf één krijgen, althans dat zeggen veel mensen. Dat is op het gebied van materiële zaken vaak ook zeker het geval, maar waar het gaat om echte duurzame investeringen is het vooral belangrijk om deze jezelf cadeau te doen. Hier gaan namelijk jijzelf maar ook je omgeving profijt van hebben.
-
Toen Janneke (39) voor het eerst bij me kwam, was ze aan het herstellen van een pittige burn-out. Zelf had ze die absoluut niet zien aankomen. Ze deed immers alleen maar dingen die ze leuk vond (dacht ze)? Voor haar uitdagende baan op het evenementen organisatiebureau maakte ze vaak lange dagen.
-
Iedereen is weleens moe. Maar wat als je energieniveau continu op het laagste pitje staat en de vermoeidheid je dagelijks leven gaat beïnvloeden?
-
Waar denk jij aan bij de ideale leider? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan een leidinggevende rol, bijvoorbeeld op de werkvloer.
-
Veel mensen maken in het nieuwe jaar nieuwe plannen, zoals een bepaald doel bereiken. Je hoort dit meestal voorbij komen als ‘goede voornemens.’ Dat is niet zo gek, want veel mensen reflecteren aan het eind van een jaar. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze het afgelopen jaar ervaren hebben, en wat ze hebben bereikt.