haptotherapie

Uit balans? Ontdek hoe haptotherapie jou kan helpen!

Laat jij je te veel leiden door je verstand, zonder je gevoel hierin mee te nemen? Heb je het idee dat je meegaat in de stroom en steeds verder afdrijft van de mens die je bent? Hoe ouder we worden, hoe minder we naar ons gevoel lijken te luisteren. De keuzes die je maakt, staan dan niet meer in verbinding met je wezenlijke drijfveren. Misschien ben je soms de weg kwijt, je voelt niet echt meer wie je bent en wat je wilt. We kunnen dan weer contact maken met ons gevoelsleven door haptotherapie. Maar wat is het, wat doet het en voor wie is het eigenlijk?

Vervreemd van je lichaam

Als je vastloopt in je leven, is het een signaal dat je niet in balans bent. Je raakt vervreemd van jezelf, doordat je handelingen niet meer in overeenstemming zijn met je gevoel. Dit manifesteert zich vaak in onverklaarbare lichamelijke klachten, zoals nek- en schouderklachten of spanningshoofdpijn. Ook je psyche kan te maken krijgen met overbelasting. Je kunt meer gaan piekeren, moeite hebben met beslissingen nemen, angstgevoelens ervaren of worstelen met een laag zelfbeeld. Dagelijkse werkzaamheden gaan steeds moeizamer, wat gevolgen kan hebben voor je persoonlijke relaties en je functioneren op het werk. Zulke klachten ontstaan nooit zomaar.

Op zoek naar de oorzaak

Herken je je in bovenstaande klachten en signalen? Ga dan in op de uitnodiging om je gevoel en reacties beter te leren kennen. Met haptotherapie ga je je verdiepen in de oorzaak van de blokkades en kun je weer een doorgang voor jezelf creëren. Het kan je helpen om bewust te worden van je gevoelens en de vaste patronen waarin je verstrikt bent geraakt. Samen met de hapnotherapeut ga je op ontdekkingsreis in je gevoelswereld en kom je dieper tot jezelf. Door te weten hoe de onvrede in jezelf is ontstaan, kun je je doelen weer concreet maken en stappen zetten op je eigen weg.

In de aanraking van een ander kan een geruststellend en kalmerend gevoel ontstaan

Werking van aanraking

Aanraking is binnen de haptotherapie een affectieve wijze van in contact zijn. Met onszelf, met anderen en de wereld om ons heen. Daarnaast kan het ingezet worden als toegang om weer een betere binding te krijgen met onszelf. Op een veilige en transparante wijze. In de aanraking van een ander kan een geruststellend en kalmerend gevoel ontstaan. Er vindt een directe reactie in het lichaam en geest plaats: je krijgt weer toegang tot je emoties. Zo komen je onderliggende motieven en beweegredenen beter in beeld en ontstaat er ruimte om jezelf te ontwikkelen.

Over Visiemotion

Visiemotion kan je weer op weg helpen naar je eigen geluk. Door bewust te worden van de cirkel van denken, voelen, handelen en bewegen, van je eigen essentie, leer je weer in balans komen. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken welke factoren/angsten je blijken te belemmeren, wat je eigen kwaliteiten/krachten zijn en hoe je het zelfhelende proces in gang kunt zetten. Kun je hierbij wel wat begeleiding gebruiken? Neem dan contact op met haptotherapeut Hedwig om je pad terug te vinden.

Datum: 06 mei 2020