concentreren

Wanneer concentreren niet (meer) lukt

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om zich op iets te kunnen concentreren. Wanneer zoveel prikkels in je omgeving je afleiden, kan het moeilijk zijn om je op één ding te focussen. Misschien was het altijd al zo, of is het gekomen na een burn-out, ongeluk of chemotherapie of zie je het bij je kind die gediagnosticeerd is met AD(H)D.

Concentratievermogen

De Cogmed werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode die, door training van het werkgeheugen, je concentratievermogen kan verbeteren. Een speciaal hiervoor opgeleide coach kan je hierbij begeleiden. Annette Jumelet, logopediste en Cogmed-coach, legt uit: ‘Het programma bestaat uit een serie oefeningen die specifiek op het werkgeheugen zijn gericht. Het trainingsprogramma past zich aan jouw niveau van presteren aan. Je wordt continu uitgedaagd om je grenzen te verleggen en nóg beter te presteren. Op die manier past je brein zich aan. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het werkgeheugen na behandeling met 23% verbetert. Die verbetering is ook nog eens blijvend’, klinkt het enthousiast.

De Cogmed werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode

Werkgeheugen trainen

Cogmed kan bij jong en oud worden ingezet. Daarbij worden drie groepen onderscheiden: kinderen van 4 tot 7 jaar, van 7 tot 17 jaar en volwassenen. Voor iedere groep geldt een specifieke manier om het werkgeheugen te trainen. In de leeftijdsgroep tot 17 jaar gaat het vaak om kinderen met een gedragsstoornis. Volwassenen gaan vaak in training na het oplopen van een hersenbeschadiging, een chemokuur of een burn-out. De methode heeft wereldwijd al verrassende resultaten geboekt.

Datum: 02 januari 2019