Wanneer concentreren niet (meer) lukt
Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend om zich op iets te kunnen concentreren. Wanneer zoveel prikkels in je omgeving je afleiden, kan het moeilijk zijn om je op één ding te focussen. Misschien was het altijd al zo, of is het gekomen na een burn-out, ongeluk of chemotherapie of zie je het bij je kind die gediagnosticeerd is met AD(H)D.
Concentratievermogen
De Cogmed werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode die, door training van het werkgeheugen, je concentratievermogen kan verbeteren. Een speciaal hiervoor opgeleide coach kan je hierbij begeleiden. Annette Jumelet, logopediste en Cogmed-coach, legt uit: ‘Het programma bestaat uit een serie oefeningen die specifiek op het werkgeheugen zijn gericht. Het trainingsprogramma past zich aan jouw niveau van presteren aan. Je wordt continu uitgedaagd om je grenzen te verleggen en nóg beter te presteren. Op die manier past je brein zich aan. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het werkgeheugen na behandeling met 23% verbetert. Die verbetering is ook nog eens blijvend’, klinkt het enthousiast.
De Cogmed werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode
Werkgeheugen trainen
Cogmed kan bij jong en oud worden ingezet. Daarbij worden drie groepen onderscheiden: kinderen van 4 tot 7 jaar, van 7 tot 17 jaar en volwassenen. Voor iedere groep geldt een specifieke manier om het werkgeheugen te trainen. In de leeftijdsgroep tot 17 jaar gaat het vaak om kinderen met een gedragsstoornis. Volwassenen gaan vaak in training na het oplopen van een hersenbeschadiging, een chemokuur of een burn-out. De methode heeft wereldwijd al verrassende resultaten geboekt.
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Naomi had er al haar hele leven last van: een vaak ongefundeerde angst die ieder moment de kop kon opsteken. Ze had geen idee hoe ze daar kon afkomen. Ze had al vele therapieën gevolgd en ondergaan.
-
In onze moderne wereld, waar stress en burn-outs helaas steeds vaker voorkomen, is het belangrijk om op verschillende manieren te zoeken naar een verbetering van de geestelijke gezondheid. Eén van die manieren, verrassend genoeg, is het leren van een nieuwe taal.
-
Wanneer je een trauma ervaart, lijkt het alsof je brein op tilt slaat. Spanning en stress hopen zich op tot het punt waarop je niet meer normaal lijkt te functioneren.
-
Eigenlijk zijn we allemaal een radertje in het grote geheel. Onderdeel van een systeem. Van je gezin, je werk, je vriendengroep. Als er één radertje stagneert, heeft dat invloed op de rest.
-
Je bent zó moe. Dagelijks ben je in de weer met vroege wekkers, je gezin, je baan, je sociale contacten, je werk. Je staat continu onder druk.
-
Het is soms heerlijk om je even onder te dompelen in een warm bad. Om dat verwenmomentje écht compleet te maken, kun je je bad verrijken met een lekkere badolie, of een lekkere combinatie van oliën.
-
Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Een beetje zoals op die plaatjes in lifestyle magazines. Je zag het al helemaal voor je. En alhoewel je dol bent op je kinderen – je zou ze voor geen goud willen missen – pakte dat idyllische beeld in de praktijk toch wat anders uit.
-
Brigitte (43) is door meer inzicht in deelpersoonlijkheden rustiger en meer in balans. Maar dat was een tijd geleden wel anders. Ze heeft een erg drukke baan en daarnaast heeft ze een gezin draaiende te houden.
-
Wist je dat hypnotherapie een goede methode is om allerlei mentale en fysieke klachten aan te pakken? Iedereen loopt in het leven bepaalde littekens op. Sommige klein, anderen juist groot.