Een gelaat zonder pigmentvlekken
De zomer staat weer op de stoep en met z’n allen kijken we daar reikhalzend naar uit. Heerlijk die zomerzon. Die geeft je energie en maakt vrolijk. De zon heeft, zoals waarschijnlijk bekend, ook een keerzijde, want de zon kan huidbeschadiging veroorzaken. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste schade al vóór het 18e levensjaar ontstaat? Kijk mee naar de oorzaak van hyperpigmentatie en pigmentvlekken.
Zonbeschermers
Het gebruik van een goede bescherming is dus van belang om meerdere redenen. Regelmatig gebruik van zonbeschermers kan namelijk sommige vormen van huidkanker, als gevolg van teveel zon, helpen verminderen of voorkomen. Ook helpt het tegen hyperpigmentatie. Dat is gunstig voor het gelaat, de handen en de hals, want die worden er niet mooier op als ze onder de pigmentvlekken zitten.
Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Onder normale condities produceren bepaalde huidcellen (melanocyten) melanine. Melanine geeft een natuurlijke bescherming aan de huid. Het melanine beweegt zich omhoog richting het huidoppervlak, waar het de huid een gezonde kleur geeft. Soms, echter, is er wel erg veel kleur te zien. Dat komt door een overproductie van melanine wat leidt tot vlakke, donkere plekken, oftewel pigmentvlekken. De grootte en kleur hiervan variëren.
Oorzaken
Pigmentvlekken behoren tot de meest in het oog springende en storende huidproblemen. Ze geven het uiterlijk een ouder aanzien en dat vindt niemand leuk. Naast zon kunnen pigmentvlekken ook worden veroorzaakt door:
- Huidirritatie
- Hormonale onbalans
- Medicatie
- Straling
Het is van belang dat je stilstaat bij hoeveel tijd je in de zon doorbrengt
Pigmentvlekken voorkomen…
Pigmentvlekken zijn te voorkomen en ook zeker te behandelen. Dat kan door die melanocyten te stimuleren minder melanine te produceren. Dat betekent dat je goed moet opletten bij UV-lichtbronnen zoals de zon. Hierbij is het van belang dat je stilstaat bij hoeveel tijd je in de zon doorbrengt en in hoeverre je jezelf beschermt met zonproducten. Deze factoren bepalen namelijk mede de mate van huidirritatie.
Behandeling
Heb je eenmaal pigmentvlekken? Dan hebben wij in onze huidpraktijk Beauty Inn goede remedies in de vorm van twee wetenschapsmerken: PRIORI en Jan Marini. Jan Marini maakt in de prijswinnende formule ‘SkinCare Management System’ in vijf stappen gebruik van ingrediënten die invloed hebben op hyperpigmentatie, en die bovendien veel andere prachtige huidverbeterende eigenschappen hebben.
Een zonnige oplossing
Weten wat wij bij Beauty Inn voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze vakkundige en sympathieke huidexperts. Je maakt dan gelijk kennis met ons, ons bedrijf en met onze werkwijze. In overleg maken we een persoonlijk plan van aanpak. Ook kun je altijd, zonder afspraak, onze beauty store binnenlopen voor informatie of de nodige aankopen. Voor vragen en een zonnige oplossing op maat, ben je van harte welkom bij Huidpraktijk Beauty Inn!
-
Het stijgen der jaren, zonschade en de invloed van hormonale veranderingen doen wat met je huid. Langzaam maar zeker zie je pigmentvlekjes verschijnen. En zitten daar ook ineens haartjes op je bovenlip?
-
Hoe krijg ik mijn pigmentvlekken weg? Als we Google automatisch laten aanvullen, zien we dat mensen rondom pigmentvlekken vooral zoeken op deze vraag. Logisch, pigmentvlekken ontsieren jouw mooie gezicht. En daar heb je geen zin in!
-
Sproetjes, zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken, zonschade of gewoon onregelmatige vlekken op de huid: hyperpigmentatie wordt vaak als cosmetisch storend gezien. Ook Laura (49) had last van pigmentvlekken.
-
Pigmentvlekken die ontstaan tijdens de zwangerschap worden ook wel een zwangerschapsmasker of melasma genoemd. De vlekken ontstaan op het gezicht, met name op het voorhoofd, de bovenlip, de wangen en slapen.
-
Hoe ontstaan pigmentvlekken? Pigmentvlekken kunnen ontzettend ontsierend zijn.
-
Na een lekkere middag zonnen, hopen veel mensen dat ze een bruin kleurtje krijgen. Meestal trekt dit kleurtje op den duur weer weg, maar wel kun je aan zonnen donkere plekjes overhouden. Hoewel pigmentvlekken een natuurlijke reactie zijn van de huid op zonlicht en ontstekingen, zijn veel mensen ze liever kwijt dan rijk. Meestal vind je ze namelijk op heel zichtbare plekken.
-
Bijna allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met pigmentvlekken. Soms ontdek je na een zon- zeevakantie dat het aantal sproetjes flink is vermenigvuldigd of ontstaat er opeens een grotere pigmentvlek. Het kan karakter aan je gezicht geven, maar als het te veel overheersend aanwezig is, kan het cosmetisch storend zijn.
-
Waar één pigmentvlek vaak nog als schoonheidsvlekje gezien kan worden, kunnen meerdere pigmentvlekken al snel als vervelend worden ervaren. Begrijpelijk, want wanneer deze donkere, ontsierende vlekken goed zichtbaar zijn, wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf.
-
Toen je jonger was, vond je ze al verschrikkelijk. Vooral je oma had er veel op haar armen en handen. En ook op haar gezicht! De afgelopen jaren heb je ze ook bij jezelf zien verschijnen.
-
Nu het volop zomer is, geniet jij optimaal van het heerlijke warme weer en het stralende zonnetje. Heerlijk: die eindeloze middagen op het terras, die slentertochtjes over het strand en de gezellige wandelingen met je kinderen in het park. Eén ding is zeker: de zon zorgt voor een opgewekt humeur. Maar waar je niet altijd bij stilstaat, is dat de zon een minder positieve invloed heeft op jouw huid.