pigmentvlekken

Pigmentvlekken? Kom er van af met een peeling!

Nu het volop zomer is, geniet jij optimaal van het heerlijke warme weer en het stralende zonnetje. Heerlijk: die eindeloze middagen op het terras, die slentertochtjes over het strand en de gezellige wandelingen met je kinderen in het park. Eén ding is zeker: de zon zorgt voor een opgewekt humeur. Maar waar je niet altijd bij stilstaat, is dat de zon een minder positieve invloed heeft op jouw huid. Zo kan het zijn dat je in de loop der jaren pigmentvlekken hebt opgelopen, bijvoorbeeld op je handen of in je gezicht. Kleine verkleuringen van de huid, die in de loop der jaren groter en donkerder kunnen worden. Misschien schaam je je voor je pigmentvlekken, en zie je ze als een teken van veroudering of van een slechte huidbescherming. Maar die tijd is gelukkig voorbij!

Pigmentvlekken: wat zijn ze precies?

Allereerst is het goed om te begrijpen waar pigmentvlekken vandaan komen. Pigmentvlekken uiten zich als donkere plekken en verkleuringen op je huid. Hoe ze precies ontstaan? Ze zijn het gevolg van overactieve pigmentcellen. Deze bevinden zich in je opperhuid (de bovenste huidlaag), en geven melanine af aan de andere huidcellen. Het gevolg hiervan is dat je huid verkleurt. De zon heeft een grote invloed op de kans op het krijgen van pigmentvlekken. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan het zonlicht, krijgt de aanmaak van pigment namelijk een stimulans, waardoor er pigmentvlekken kunnen ontstaan. Pigmentvlekken komen voor op plekken die het vaakst worden blootgesteld aan de zon, zoals je gezicht, decolleté en handen. Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken. Dit zijn de meest bekende: sproeten, het zwangerschapsmasker (melasma), ouderdomsvlekken en post-inflammatoire hyperpigmentaties (deze ontstaan vaak na wondjes en puistjes). Waar sproetjes na verloop van tijd meestal wegtrekken, geldt dat helaas niet voor de andere soorten.

De behandeling: een peeling!

Om problemen als pigmentvlekken aan te pakken, bied ik in mijn praktijk voor huidtherapie paramedische behandelingen aan: speciale peelings. Deze behandelingen worden uitsluitend gegeven door de geschoolde huidtherapeuten die in mijn praktijk werkzaam zijn. De intensiteit van de peeling wordt perfect afgestemd op de behoefte van de huid, jouw wensen en de ernst van het huidprobleem. Een peeling bestaat uit verschillende ‘zuren’ die een proces van huidverbetering in gang brengen. Bij pigmentvlekken gebruiken we zuren als melkzuur. Deze zuren zorgen ervoor dat de enzymen die betrokken zijn bij de vorming van melanine in de huid afremmen. Hierdoor gaan onrustige pigmentcellen minder pigment aanmaken. Ook zorgen de zuren voor een versnelde afschilfering van de huidcellen. Het gevolg: je huid en teint worden egaler en rustiger, en de pigmentvlekken worden aanzienlijk verminderd. Bovendien zorgt de peeling ervoor dat je huid – naast gezonder – zachter, stralender en strakker wordt. Lijkt zo’n peeling jou wel wat? Dan kun je contact opnemen met mijn praktijk, en een afspraak maken. Tijdens deze afspraak bekijken de specialisten welke peeling het meest geschikt is voor jou. Daarnaast zou camouflagetherapie ook een mogelijkheid kunnen zijn: hiermee kun je zelfs de meest heftige pigmentvlekken verhullen.

Pigmentvlekken uiten zich als donkere plekken en verkleuringen op je huid

Datum: 15 augustus 2019