Tijd om jouw schouderpijn te ontdooien
Een ‘bevroren schouder’ is letterlijk vertaald van de term ‘frozen shoulder’. Dit geeft niet de temperatuur van de schouder aan, maar de stijfheid ervan. Heb jij vaak last van een doffe of hevige pijn in je schouder? En kun je hierdoor je schouder minder goed bewegen? Een frozen shoulder kan leiden tot het amper meer kunnen bewegen op opheffen van je arm. Niets iets wat jij wilt natuurlijk!
Schouderpijn
Een frozen shoulder ontstaat door een ontsteking in het schoudergewricht en sluipt langzaam naar binnen. Het kan wel 3 jaar duren voordat je weer helemaal af bent van je schouderpijn. Bij een primaire frozen shoulder is er nog geen duidelijke oorzaak bekend. Een secundaire frozen shoulder is meestal het gevolg van een ongeluk of operatie.
Frozen shoulder fasen
Drie fasen van een frozen shoulder:
- Fase 1: De ‘bevriezingsfase’. Door de ontsteking ontstaat er een vervelende pijn, die aldoor in de schouder aanwezig is. De pijn kan ‘s nachts erger worden, vooral wanneer je op je schouder slaapt. Ook wordt de pijn erger bij het bewegen van je arm.
- Fase 2: In de ‘bevroren fase’ voelt de schouder stijf aan, en merk je dat je bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Het bewegen van het schoudergewricht zelf, doet nu wel minder pijn.
- Fase 3: In de ‘ontdooifase’ nemen de stijfheid en de pijn af en je merkt dat je je schouder weer beter kunt bewegen.
Pijnbestrijding
Artsen geven vaak injecties en medicatie voor pijnbestrijding, maar de schouderpijn kan dan na verloop van tijd weer terugkomen. Er is ook een andere optie om van je frozen shoulder af te komen, namelijk shiatsu.
Laat je op tijd behandelen voordat jouw frozen shoulder chronisch wordt!
Shiatsu
Bij pijn is er altijd sprake van een blokkade. Met de hulp van een eeuwenoude Chinees-Japanse drukpuntmassage kunnen blokkades worden opgeheven. Shiatsu werkt tevens ook preventief, zodat dat de lichaamsenergie in balans is en er geen (nieuwe) blokkades kunnen ontstaan.
Zelfherstellend vermogen
Door druk toe te passen op de juiste meridianen en punten, activeert de therapeut het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Zo wordt de verstoorde energiebalans weer in evenwicht gebracht en versterkt. Een shiatsu-therapeut kan op deze manier de pijn helemaal of gedeeltelijk te laten verdwijnen. Je voelt je na de behandeling meer ontspannen, rustiger én energieker!
Hersteltijd
Laat je op tijd behandelen voordat jouw frozen shoulder chronisch wordt! Als je er snel bij bent, is de hersteltijd een stuk korter. Het Kobayashi Medisch Shiatsu centrum in Alphen aan den Rijn is hierin gespecialiseerd, en kan jou van je schouderpijn afhelpen.
-
Als klein meisje wist Myrthe al wat ze later wilde worden: kapster. ‘Het is altijd mijn droom geweest. Een droom die uitkwam, want volgend jaar hoop ik 25 jaar in het vak te zitten’, vertelt ze enthousiast.
-
Niet iedere pijnklacht heeft een oorzaak die ook op de plek van de pijnklacht zit. Anna Bron van Manuele Praktijk Anna gebruikt een integrale aanpak waarbij ze de bron van de pijnklacht zoekt. Deze bron hoeft namelijk niet op de plek van de klacht zelf te zitten.
-
Schouderpijn was bij Naomi (33) de orde van de dag tijdens periodes vol stress en spanning. Daar keek zij niet meer echt van op. Toen de klachten alleen ineens veel heviger werden, ging ze op zoek naar hulp.
-
Een chronische ziekte kan de kleinste bewegingen al moeilijk maken. Sporten is dan al helemaal geen optie.
-
Als je na een lange dag werken op de fiets stapt en een paar teugen frisse buitenlucht inademt, voel je pas weer écht hoe gespannen je lijf is. Je schouders zijn stijf en je kunt je nek nauwelijks draaien om naderend verkeer te zien aankomen.
-
Schouderklachten zijn een veelvoorkomende kwaal. Vaak zijn de klachten langdurig of komen ze snel en regelmatig terug.
-
Je ziet het in steeds meer huidverzorgingsmiddelen terugkomen: tea tree oil. En terecht, want deze essentiële olie, afkomstig uit Australië, heeft verschillende krachtige eigenschappen. Zo kan het gebruikt worden voor de huishouding van mens en dier.
-
Het kan best een uitdaging zijn om een cadeau te vinden waar de ontvanger echt blij mee is. Of het nu gaat om een verjaardag, jubileum, feestdag of gewoon als blijk van waardering, je wilt een cadeau geven dat echt in de smaak valt.
-
Wanneer je te maken krijgt met letselschade, kan het vinden van het juiste juridisch advies bij letselschade cruciaal zijn voor je herstel en compensatie. Maar met zoveel opties beschikbaar, hoe weet je welk advies betrouwbaar is?
-
Heb jij regelmatig te maken gehad met een blaasontsteking? Dat is erg vervelend, want je hebt constant het gevoel dat je naar het toilet moet, terwijl er vaak maar weinig urine uit komt. Nog frustrerender is het wellicht om je te realiseren dat je man of vriend eigenlijk nooit een blaasontsteking heeft.