schouderpijn

Tijd om jouw schouderpijn te ontdooien

Een ‘bevroren schouder’ is letterlijk vertaald van de term ‘frozen shoulder’. Dit geeft niet de temperatuur van de schouder aan, maar de stijfheid ervan. Heb jij vaak last van een doffe of hevige pijn in je schouder? En kun je hierdoor je schouder minder goed bewegen? Een frozen shoulder kan leiden tot het amper meer kunnen bewegen op opheffen van je arm. Niets iets wat jij wilt natuurlijk!

Schouderpijn

Een frozen shoulder ontstaat door een ontsteking in het schoudergewricht en sluipt langzaam naar binnen. Het kan wel 3 jaar duren voordat je weer helemaal af bent van je schouderpijn. Bij een primaire frozen shoulder is er nog geen duidelijke oorzaak bekend. Een secundaire frozen shoulder is meestal het gevolg van een ongeluk of operatie.

Frozen shoulder fasen

Drie fasen van een frozen shoulder:

  • Fase 1: De ‘bevriezingsfase’. Door de ontsteking ontstaat er een vervelende pijn, die aldoor in de schouder aanwezig is. De pijn kan ‘s nachts erger worden, vooral wanneer je op je schouder slaapt. Ook wordt de pijn erger bij het bewegen van je arm.
  • Fase 2: In de ‘bevroren fase’ voelt de schouder stijf aan, en merk je dat je bewegingsmogelijkheden beperkt zijn. Het bewegen van het schoudergewricht zelf, doet nu wel minder pijn.
  • Fase 3: In de ‘ontdooifase’ nemen de stijfheid en de pijn af en je merkt dat je je schouder weer beter kunt bewegen.

Pijnbestrijding

Artsen geven vaak injecties en medicatie voor pijnbestrijding, maar de schouderpijn kan dan na verloop van tijd weer terugkomen. Er is ook een andere optie om van je frozen shoulder af te komen, namelijk shiatsu.

Laat je op tijd behandelen voordat jouw frozen shoulder chronisch wordt!

Shiatsu

Bij pijn is er altijd sprake van een blokkade. Met de hulp van een eeuwenoude Chinees-Japanse drukpuntmassage kunnen blokkades worden opgeheven. Shiatsu werkt tevens ook preventief, zodat dat de lichaamsenergie in balans is en er geen (nieuwe) blokkades kunnen ontstaan.

Zelfherstellend vermogen

Door druk toe te passen op de juiste meridianen en punten, activeert de therapeut het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Zo wordt de verstoorde energiebalans weer in evenwicht gebracht en versterkt. Een shiatsu-therapeut kan op deze manier de pijn helemaal of gedeeltelijk te laten verdwijnen. Je voelt je na de behandeling meer ontspannen, rustiger én energieker!

Hersteltijd

Laat je op tijd behandelen voordat jouw frozen shoulder chronisch wordt! Als je er snel bij bent, is de hersteltijd een stuk korter. Het Kobayashi Medisch Shiatsu centrum in Alphen aan den Rijn is hierin gespecialiseerd, en kan jou van je schouderpijn afhelpen.

Datum: 05 juni 2018