Reken af met nek- en schouderklachten
Als je na een lange dag werken op de fiets stapt en een paar teugen frisse buitenlucht inademt, voel je pas weer écht hoe gespannen je lijf is. Je schouders zijn stijf en je kunt je nek nauwelijks draaien om naderend verkeer te zien aankomen. De spanning straalt uit naar je kaken en hoofd en een avondje relaxen doet niets meer om de klachten te verlichten. Dit vraagt om een andere oplossing!
Langdurige stress
Nek- en schouderklachten zijn typische voorbeelden van lichamelijke spanningsklachten. Ze ontstaan in de meeste gevallen wanneer je langdurig stress ervaart op je werk of in je privésfeer. Stress is niet per definitie slecht voor je. Het is een reactie van je hersenen die je in staat stelt om snel en adequaat te reageren. Je hartslag verhoogt, je ademhaling wordt sneller je pupillen vergroten en je spieren spannen aan. Het is een vorm van stress die topsporters of muzikanten ervaren voordat ze aan een belangrijke wedstrijd of een groot optreden beginnen. Ook als je plotseling moet reageren bij een gevaarlijke verkeerssituatie kun je deze vorm van stress ervaren.
Spanning vs. ontspanning
Stress wordt een groter probleem als je lichaam niet de gelegenheid krijgt om te herstellen. Je kunt je niet ontspannen en ontwikkeld chronische stress. Je lichaam staat dus eigenlijk altijd ‘paraat’ en zelfs met alle wil van de wereld lukt het je niet meer echt om te ontspannen, hoeveel behoefte je er ook aan hebt.
Met reflexzonetherapie kun je voorgoed afscheid nemen van je klachten
Spanningsklachten
Hoewel spanningsklachten goed te verhelpen zijn, wordt daarmee niet altijd het probleem aangepakt. Het is daarom raadzaam om eens een andere behandelwijze te overwegen. Een methode die naar je lichaam als geheel kijkt en werkt vanuit het probleem, niet slechts de klacht. Of jouw klachten nu spontaan ontstaan omdat je ’s nachts wakker ligt over het plannen van het jaarlijkse familiediner of dat je er al veel langer mee rondloopt: reflexzonetherapie, of reflexologie, kan je helpen om voor goed afscheid te nemen van de klachten.
Natuurlijke behandelwijze
Reflexzonetherapie is een natuurlijke behandelwijze gebaseerd op het feit dat alles in je lichaam met elkaar verbonden is. Alle elementen van je lichaam worden elders weerspiegeld. Tijdens een behandeling bewerk ik deze zones. Je zult weer kunnen ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Dit betekent echter niet dat je nek- en schouderklachten of andere stressgerelateerde klachten na een enkele behandeling verdwenen zijn, maar het bevordert en ondersteunt wel het herstelproces. Daarnaast krijgt je lichaam eindelijk weer de gelegenheid om te ontspannen.
Holistisch
Mijn benadering is holistisch, wat betekent dat ik naar jou als mens kijk. Lichamelijke en geestelijke processen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door hier goed naar te kijken kan ik meestal snel bepalen waar een disbalans of verstoring in je lichaam plaatsvindt. Daarmee ga ik aan de slag om je te helpen snel weer lekkerder in je vel te zitten.
Reflexologie
Reflexzonetherapie in het kort:
- verhoogt immuniteit en activeert zelfherstellend vermogen
- geeft ontspanning
- brengt balans en evenwicht
- brengt een hormonale reactie teweeg
- stimuleert het lichaam om afvalstoffen uit te scheiden én de juiste stoffen op de juiste plek te brengen
- stimuleert de stofwisseling
-
We hebben er allemaal van tijd tot tijd last van: stress. Het woord heeft een negatieve klank, want je kunt er immers allerlei klachten door krijgen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, rug- en nekklachten, concentratieverlies en slapeloosheid.
-
Zodra je een verkeerde beweging maakt met je nek, schiet de pijn weer door je lijf. Het maakt niet uit wat je doet: of je nu thuis op de bank zit, in de auto, of op je werk. Ondanks dat je rust moet houden, is ontspannen is er op deze manier niet echt bij. Ook kun je de slaap maar moeilijk vatten.
-
Wat een ellende: ‘s ochtends wakker worden en niet eens op je wekker kunnen kijken zonder een helse pijn. En wanneer je op de fiets zit, wilde je dat je achteruitkijkspiegels had omdat omkijken simpelweg niet gaat.
-
Het verhaal van Margreet (67): ‘Soms kan een simpele gebeurtenis je leven voorgoed veranderen. Voor mij is dat de aanrijding waar ik elf jaar geleden bij betrokken raakte. Terwijl ik naar mijn werk fietste, werd ik geschept door een auto. Mijn schouder ving de grootste klap op en verder had ik een snee op mijn hoofd.
-
Het verhaal van Robine (39): ‘Het gebeurde in een split second. Ik reed naar huis in mijn Fiat en werd ineens van opzij aangereden door een grote Range Rover. Het gevolg: ik had een gebroken arm, twee gebroken vingers en mijn auto was total loss. Erg heftig, maar het natuurlijk nog veel erger kunnen aflopen. Een tijdje later merkte ik pas echt de nasleep van het ongeluk.
-
Het mineraal waar we in Nederland massaal te weinig van nemen is magnesium. Terwijl magnesium zeker niet mag ontbreken in het rijtje onmisbare stoffen! Magnesium is een alleskunner en is goed voor lichaam én geest.
-
Marja was jaren geleden aan een nekhernia geopereerd. De hevige nekpijn, die uitstraalde naar haar rechterarm, en de vaak tintelingen en soms zelfs gevoelloosheid en krachtverlies in haar rechterhand begonnen de laatste tijd echter weer op te spelen. Daarnaast werd ze geplaagd door hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid.
-
We bewegen met z’n allen steeds minder. Vooral sinds de opkomst van de televisie zitten we binnen en hangen we op de bank. Voor kinderen werd begin jaren 90 de Gameboy geïntroduceerd, het eerste handcomputerspel.
-
Als klein meisje wist Myrthe al wat ze later wilde worden: kapster. ‘Het is altijd mijn droom geweest. Een droom die uitkwam, want volgend jaar hoop ik 25 jaar in het vak te zitten’, vertelt ze enthousiast.
-
Niet iedere pijnklacht heeft een oorzaak die ook op de plek van de pijnklacht zit. Anna Bron van Manuele Praktijk Anna gebruikt een integrale aanpak waarbij ze de bron van de pijnklacht zoekt. Deze bron hoeft namelijk niet op de plek van de klacht zelf te zitten.