schouderklachten

Reken af met nek- en schouderklachten

Als je na een lange dag werken op de fiets stapt en een paar teugen frisse buitenlucht inademt, voel je pas weer écht hoe gespannen je lijf is. Je schouders zijn stijf en je kunt je nek nauwelijks draaien om naderend verkeer te zien aankomen. De spanning straalt uit naar je kaken en hoofd en een avondje relaxen doet niets meer om de klachten te verlichten. Dit vraagt om een andere oplossing!

Langdurige stress

Nek- en schouderklachten zijn typische voorbeelden van lichamelijke spanningsklachten. Ze ontstaan in de meeste gevallen wanneer je langdurig stress ervaart op je werk of in je privésfeer. Stress is niet per definitie slecht voor je. Het is een reactie van je hersenen die je in staat stelt om snel en adequaat te reageren. Je hartslag verhoogt, je ademhaling wordt sneller je pupillen vergroten en je spieren spannen aan. Het is een vorm van stress die topsporters of muzikanten ervaren voordat ze aan een belangrijke wedstrijd of een groot optreden beginnen. Ook als je plotseling moet reageren bij een gevaarlijke verkeerssituatie kun je deze vorm van stress ervaren.

Spanning vs. ontspanning

Stress wordt een groter probleem als je lichaam niet de gelegenheid krijgt om te herstellen. Je kunt je niet ontspannen en ontwikkeld chronische stress. Je lichaam staat dus eigenlijk altijd ‘paraat’ en zelfs met alle wil van de wereld lukt het je niet meer echt om te ontspannen, hoeveel behoefte je er ook aan hebt.

Met reflexzonetherapie kun je voorgoed afscheid nemen van je klachten

Spanningsklachten

Hoewel spanningsklachten goed te verhelpen zijn, wordt daarmee niet altijd het probleem aangepakt. Het is daarom raadzaam om eens een andere behandelwijze te overwegen. Een methode die naar je lichaam als geheel kijkt en werkt vanuit het probleem, niet slechts de klacht. Of jouw klachten nu spontaan ontstaan omdat je ’s nachts wakker ligt over het plannen van het jaarlijkse familiediner of dat je er al veel langer mee rondloopt: reflexzonetherapie, of reflexologie, kan je helpen om voor goed afscheid te nemen van de klachten.

Natuurlijke behandelwijze

Reflexzonetherapie is een natuurlijke behandelwijze gebaseerd op het feit dat alles in je lichaam met elkaar verbonden is. Alle elementen van je lichaam worden elders weerspiegeld. Tijdens een behandeling bewerk ik deze zones. Je zult weer kunnen ontspannen en het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt geactiveerd. Dit betekent echter niet dat je nek- en schouderklachten of andere stressgerelateerde klachten na een enkele behandeling verdwenen zijn, maar het bevordert en ondersteunt wel het herstelproces. Daarnaast krijgt je lichaam eindelijk weer de gelegenheid om te ontspannen.

Holistisch

Mijn benadering is holistisch, wat betekent dat ik naar jou als mens kijk. Lichamelijke en geestelijke processen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door hier goed naar te kijken kan ik meestal snel bepalen waar een disbalans of verstoring in je lichaam plaatsvindt. Daarmee ga ik aan de slag om je te helpen snel weer lekkerder in je vel te zitten.

Reflexologie

Reflexzonetherapie in het kort:

  • verhoogt immuniteit en activeert zelfherstellend vermogen
  • geeft ontspanning
  • brengt balans en evenwicht
  • brengt een hormonale reactie teweeg
  • stimuleert het lichaam om afvalstoffen uit te scheiden én de juiste stoffen op de juiste plek te brengen
  • stimuleert de stofwisseling
Datum: 26 november 2019