‘Is dit de uitvaartonderneming van de bokkenpoten?’
Met veel liefde maakt Dinny grote koeken en koekjes om de nabestaanden die Afscheidscentrum De Engel bezoeken wat extra troost te bieden. En dan hebben we het niet over de standaard cake, maar over zelfgebakken koek, kokosbollen, boterkoek, appelkoeken en natuurlijk haar lokaal befaamde bokkenpoten. Heb je als nabestaande een speciale wens? Dinny gaat op zoek naar een recept en alle benodigdheden om hieraan te kunnen voldoen. Persoonlijk. Betrokken. En met liefde.
Bokkenpoten
‘Het is altijd een hobby geweest om in de keuken te staan’, geeft Dinny aan. ‘Ik hou enorm van lekker kokkerellen en nieuwe dingen uitproberen. Had iemand vroeger voor een verjaardag een taart nodig? ‘O, dan bellen we Dinny even.’ Bij Besems beginnen de zelfgemaakte bokkenpoten dan ook echt een eigen leven te leiden. Ik heb weleens iemand aan de telefoon gehad die als eerste vroeg: ‘Is dit de uitvaartonderneming van de bokkenpoten?’ Dinny lacht. ‘Het is ook wel uniek’, vervolgt ze. ‘Ik ken geen andere uitvaartonderneming die zoveel persoonlijke aandacht aan het eten schenkt. Naast alle zoete lekkernijen kunnen nabestaanden ook gewoon een verse kom soep krijgen. Verder maak ik ook graag balletjes gehakt en saucijzenbroodjes. En zelfs een high tea of een toast op het leven door middel van een borrel behoren tot de mogelijkheden.’
Lekkernijen
De specialiteiten van Dinny:
- Bokkenpoten
- Mergpijpen
- Boterkoek
- Verschillende taarten
- Speculaascake
- Saucijzenbroodjes
- Balletjes gehakt
- Kaasstengels
- Sesamstengels
- Kletskoppen
- Verse soep
‘Zelfs een high tea of een toast op het leven behoren tot de mogelijkheden’
Koekhappen!
Elke eerste zondag van de maand doet Besems aan koekhappen! Je kunt steeds een andere koek komen proeven die Dinny met veel passie gemaakt heeft. Naast het koekhappen kun je langsgaan voor een bakkie troost, maar ook als je vragen hebt over je eigen uitvaart en hierover graag advies of een luisterend oor wilt hebben.
-
De dood is onlosmakelijk verbonden met het leven, maar we denken er liever niet te veel over na. We schuiven dat onderwerp meestal ver voor ons uit.
-
Wanneer het einde van het leven nadert, kunnen gedachten over de eigen uitvaart naar de oppervlakte komen. Hoewel dit onderwerp voor velen gevoelig is, is het van groot belang om uw wensen duidelijk vast te leggen en te bespreken met uw naasten.
-
We verzekeren ons voor van alles en nog wat en over de ene verzekering denken we liever net wat langer na dan de andere. Toch denken en praten we liever nog niet altijd over een uitvaartverzekering. Ook al praten we er niet veel over, zo’n 70 procent van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering afgesloten.
-
Heb jij weleens nagedacht over rouwvervoer? Meestal wordt een rouwauto gebruikt om de overledene naar de laatste rustplaats te vervoeren, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden.
-
Een groene uitvaart: waarom zou je daar, wanneer je altijd milieubewust leeft en duurzame keuzes maakt, niet voor kiezen? Er zijn veel mogelijkheden om de impact van jouw afscheid op het milieu zo klein mogelijk te maken.
-
Ooit heb je er eentje afgesloten: een uitvaartverzekering. Maar weet je eigenlijk (nog) wel voor welke soort verzekering je hebt gekozen?
-
Ieder mens is uniek en waarom zou iedere uitvaart daarom ook niet uniek zijn? Waar vroeger ‘standaard’ nog de norm was, mag een uitvaart nu bijzonder zijn. Passend bij de persoon die is overleden.
-
Als afscheidsfotograaf kan ik jou heel goed vertellen waarom je als nabestaande een afscheid moet laten vastleggen, maar het is nog beter als je hoort wat andere nabestaanden hiervan vinden. De mensen die al eerder de keuze hebben moeten maken om het afscheid van hun dierbare te laten fotograferen. Want dat is het natuurlijk. Al krijg ik ook wel eens de vraag waarom je zoiets triests zou laten fotograferen.
-
Kinderen en rouw. Dat zijn twee begrippen die je het liefst niet naast elkaar ziet staan. Kinderen zouden een onbezorgde jeugd moeten hebben en daar hoort de dood, en dus ook rouw, niet in thuis.
-
Hoe vaak beginnen we in ons leven niet aan iets nieuws? We willen allemaal weleens iets anders of zijn toe aan iets nieuws. Soms is die drang zó sterk dat er echt iets móét veranderen en er een frisse wind door je leven moet waaien, omdat het plezier of de passie uit je leven verdwenen is.