
Help, ik heb zweetvoeten!
Oké, heel fijn hoor dat zonnetje. Maar er zitten toch echt wat nadelen aan het vrouw-zijn in de zomer. Je áltijd moeten scheren bijvoorbeeld, uitgelopen make-up bij hitte en een permanente kledingcrisis (‘Is deze rok niet te kort?’). Maar het allerergste? Die zwetende voeten en die nare geurtjes in je schoenen!
Zweetvoeten
Zweetvoeten kunnen iedereen overkomen, vooral in de zomer. Niet alleen kun je er last van krijgen als je bijvoorbeeld dichte sneakers draagt. Ook in sandalen, slippers of pumps kan het probleem zich voordoen. Bij de één is het alleen iets meer dan bij de ander. Je hoeft je dus zeker niet te schamen!
Erge stank
Toch kunnen zweetvoeten erg vervelend voor jou (en je omgeving) zijn, zeker wanneer de stank zó erg is dat het ook nog met schoenen aan kan worden geroken. Echt niet dat jij nog ergens je schoenen durft uit te trekken, of naar die leuke nieuwe date durft te gaan. Gelukkig hoeft het niet zover te komen!
Terug in de schoolbanken
Hier volgt een klein lesje biologie. Daarna snap je helemaal hoe zweetvoeten ontstaan. Over je hele lichaam zitten zweetklieren. Wordt je lichaam verwarmd, dan geven deze klieren vocht af, ofwel zweet. Dit vocht zorgt ervoor dat je hele lichaam door verdamping afkoelt, en het niet oververhit raakt.
Hyperhidrosis
Zweet je overmatig, dan wordt dit ook wel ‘hyperhidrosis’ genoemd. De zweetklieren worden snel getriggerd, waardoor ze sneller dan normaal al actief worden en gaan zweten. Omdat je vaak schoenen draagt, kan het zweet van je voeten moeilijker verdampen. In combinatie met lichaamswarmte blijft het zweet in je schoen hangen. Een perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels is geboren. Deze bacteriën en schimmels voeden zich met zweet en dode huidschilfers, en laten een vieze geur achter. En daar begint het probleem: stinkvoeten!
De oorzaak aanpakken!
Maar nu rest natuurlijk nog de vraag: ‘Wat kun je er dan aan doen?’ De desinfecterende werking van PediFris® zorgt ervoor dat het zweetvoeten verholpen worden. Deze behandeling is er op gericht om de oorzaken bij de bron aan te pakken en je zweetvoeten voorgoed te bestrijden.
Báh! Wat ruik je toch?
Poeder
Hoe het precies werkt? Het is eigenlijk heel simpel! Voordat je je schoenen aantrekt, strooi je gewoon een theelepeltje PediFris® in je schoen. Vervolgens schud je eventjes met je schoen, zodat het poeder zich goed verspreid over de binnenste schoenzool. Het poeder zal oplossen tijdens het dragen van je schoenen. Dit proces herhaal je een paar dagen. Je neemt dus definitief afscheid van je stinkende schoenen en van je zwetende voeten.
Wist je dat…
op je voeten zo’n 250.000 zweetklieren zitten? Deze kunnen per dag wel één glas vol zweet produceren.
-
Wist je dat maar liefst 57% van alle mensen ooit met voetproblemen te maken krijgt? Grote kans dat jij dus ook weleens pijnlijke voeten hebt gehad.
-
Je voeten zijn de basis van je lichaam.
-
Wanneer je reuma hebt, zijn je voeten kwetsbaarder en gevoeliger. Je kunt eerder last krijgen van verschillende soorten voetproblemen. Je voeten hebben daarom nét wat extra zorg nodig.
-
Je kent het vast: je schoenen zitten te strak of je hebt nét wat te lang doorgelopen op die hoge hakken. Heel vervelend, want daardoor ervaar je bij elke stap die je zet een flinke pijnscheut. Misschien vormen zich zelfs soort eeltknobbels op je voeten of tenen.
-
We kennen allemaal het gevoel wanneer je je teen stoot. Het lijkt zo onschuldig, maar het kan ontzettend pijn doen. Wanneer daarbij je nagel ook nog eens inscheurt of afbreekt, heb je dubbel zoveel pech.
-
Je wilt graag je leven op orde hebben. Daarom besluit je jezelf elke zondag avond eens goed te verzorgen, zodat je helemaal op en top de week kunt beginnen. Je doet een maskertje op, gevolgd door een warm bad en tot slot smeer je jezelf lekker in met een luxe lotion.
-
Na een dag uren te hebben gewandeld, kan het voelen alsof je benen nog net niet loslaten en je je voeten praktisch mee moet slepen. Dat is gewoon vermoeidheid. Zeker als je net die nieuwe schoenen hebt aangedaan die dag, kunnen je voeten best even zeer doen.
-
Je schamen voor je voeten is natuurlijk niet de bedoelingen. Toch is het voor veel mensen de realiteit. Is het eindelijk weer zomer, durf je eigenlijk niet open schoenen te dragen omdat je eeltplekken dan zichtbaar zouden kunnen zijn.
-
Je voeten zijn de dragers van je lichaamsgewicht. Je kunt je daarom wel voorstellen dat ze op een dag veel te verduren hebben. Vooral als jij op je werk veel kilometers maakt. Je staat, loopt en bent te vinden op allerlei verschillende plekken.
-
Als de rand van een teennagel als het ware de huid in groeit, dan spreken we van een ingegroeide teennagel. Vaak zien we dat dit vooral voorkomt aan de zijkanten van de nagel. De huid naast de nagel wordt dan dik, rood en pijnlijk.