Goede voetverzorging voorkomt ingegroeide teennagels
Als de rand van een teennagel als het ware de huid in groeit, dan spreken we van een ingegroeide teennagel. Vaak zien we dat dit vooral voorkomt aan de zijkanten van de nagel. De huid naast de nagel wordt dan dik, rood en pijnlijk. Het is belangrijk om een ingegroeide nagel te behandelen, voordat deze gaat ontsteken. Ik vertel je graag wat ik als medisch pedicure kan doen aan een ingegroeide teennagel en ik geef je daarnaast graag wat tips om ingegroeide teennagels te voorkomen.
Wat kan een medisch pedicure doen aan een ingegroeide teennagel?
Als medisch pedicure zie ik steeds vaker mensen met ingegroeide teennagels in mijn praktijk. Veel te vaak blijkt dat dit komt doordat deze mensen te kleine schoenen dragen. Wanneer iemand bij mij in de praktijk een afspraak maakt en aangeeft last te hebben van een ingegroeide teennagel, dan vraag ik daarom altijd om een paar oude schoenen mee te nemen. Ik vind het namelijk belangrijk om de ingegroeide teennagel niet alleen te behandelen, maar ik wil ook graag dat iemand in het vervolg kan voorkomen dat de teennagel ingroeit.
Aan de afdruk in de oude schoenen kan ik precies aflezen of de schoen goed is. Om te voorkomen dat iemand in de toekomst last krijgt van ingegroeide teennagels, geef ik naast de behandeling van de huidige nagels, dus ook een advies over het dragen van schoenen.
Goed schoenadvies
Met een schoenadvies is de huidige ingegroeide teennagel natuurlijk niet opgelost. Die ga ik daarom behandelen. Wanneer je last hebt van een bolle of een steeds opnieuw ingroeiende teennagel, dan kunnen we een nagelbeugel gebruiken om de vorm van de nagel te beïnvloeden. Een nagelbeugel biedt verlichting en helpt om de groei van de nagel zo te reguleren, dat de nagel niet de huid in groeit. De nagelbeugel maak ik helemaal op maat voor je en lijm ik vervolgens met een speciale lijmtechniek vast op de nagel. Voordat ik de nagelbeugel plaats, verwijder ik alle scherpe hoekjes van de nagel en maak ik de huid goed schoon, zodat deze netjes kan herstellen.
Als je de nagels te kort knipt, dan kan de huid omhoog gaan groeien
Tips voor goede voetverzorging en het voorkomen van ingegroeide teennagels
Graag geef ik je wat tips mee die kunnen helpen ingegroeide nagels te voorkomen. Een ingegroeide teennagel kun je voorkomen door goede voetverzorging. Dat begint bij goede schoenen. Zorg er altijd voor dat je schoenen draagt die passen bij je schoenmaat en kies voor schoenen die niet knellen. Knip je je teennagels, dan is het belangrijk om ze niet rond te knippen. Knip je nagels bovendien niet te kort af. Als je de nagels te kort knipt, dan kan de huid omhoog gaan groeien. Dat zorgt er vervolgens weer voor dat de nagel, die in een vaste vorm groeit, in die verhoogde huid groeit.
Jouw ingegroeide teennagels laten behandelen bij medisch pedicure Francisca
Heb jij ook te maken met ingegroeide teennagels en wil jij hier voor eens en voor altijd van af komen? Laat je voeten dan verzorgen door medisch pedicure Francisca. Neem direct contact met me op een afspraak te maken. Vergeet je je oude schoenen niet mee te nemen?
-
Een fris gevoel is fijn. Voor je hele lichaam, maar ook zeker voor je voeten. Wanneer we te maken hebben met onaangename geurtjes, voelen we ons al snel ongemakkelijk. Begrijpelijk!
-
We kennen de massage als ontspanningsmiddel voor je hele lichaam. Je ziet misschien een ruimte voor je met geurkaarsen, aromatische oliën, een comfortabele ligstoel, kortom: een wellness. Maar een massage heeft meer functies dan enkel ontspanning.
-
Wanneer je last hebt van pijnklachten aan je voeten, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen – letterlijk en figuurlijk. Er zijn zoveel mogelijkheden om de pijn te verlichten of volledig te laten verdwijnen. Bijvoorbeeld met een orthese.
-
Pijnlijke, stijve voeten, opgezwollen gewrichten, vergroeiingen in je tenen of andere delen van je voeten. Kun jij deze klachten afvinken? Dan heb je misschien reuma.
-
Je voeten gebruiken is zo vanzelfsprekend. Vaak merk je pas hoe belangrijk je voeten zijn wanneer er een klacht tevoorschijn komt. Een medisch pedicure biedt gelukkig de oplossing voor verschillende voetklachten.
-
De voet bestaat uit 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Een ingewikkelde samenstelling, waar we zuinig op moeten zijn. Het is vervelend als je pijn hebt aan of in je voeten, enkels, knieën, heupen of rug.
-
Hebben voeten en diabetes iets met elkaar te maken? Jazeker, de diabetische voet is kwetsbaar en heeft daarom extra aandacht nodig.
-
Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje wielrennen of hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk!
-
Winterhanden en -voeten zijn geen pretje. Roodheid, jeuk dan weer een blauwe kleur die gepaard gaat met wisselingen in temperatuur. Vooral wintertenen komen vaak voor.
-
Wij vrouwen zijn er dol op: schoenen kopen. Het liefst hebben we bij elke outfit een passend paar. Kekke kleurtjes, hoge hakken of stoere boots. Wij zijn daarbij vooral geneigd om naar het uiterlijk van het schoeisel te kijken.