zweetvoeten

Zweetvoeten: hoe kom je eraan en hoe kom je eraf?

Wist je dat 60% van de mensen wel eens last van zweetvoeten heeft? Je bent dus verre van de enige. Toch worden zweetvoeten ervaren als een gênant probleem waardoor je je onzeker kunt voelen. Maar hoe kom je toch aan die zweterige voeten? En belangrijker nog: hoe kom je er vanaf?

Waarom zweten wij?

Volwassenen verliezen gemiddeld een halve liter zweetvocht over hun gehele lichaam. Dat is heel belangrijk, want zweten helpt bij het reguleren van de lichaamswarmte. Bovendien helpt zweet met het transporteren van water en zout. Zeker op de voeten komen erg veel zweetkliertjes voor. De voeten zijn dan ook bij uitstek een plek waarop de lichaamswarmte wordt geregeld. Het zal je misschien verbazen, maar zweetvocht zelf is geurloos. Pas als het vocht in contact komt met de bacteriën die op je voet leven, ontstaat er een nare zweetgeur. En extra lastig: deze bacteriën gedijen ook nog eens bijzonder goed in zo’n vochtige omgeving.

Overmatig zweten

Hoezeer je last van zweetvoeten hebt, kan per persoon enorm verschillen. Een ‘normale’ hoeveelheid zweet bij de voeten komt neer op bijna een borrelglaasje aan vocht per dag. Maar er kunnen redenen zijn waardoor jij (veel) meer zweet dan dat. Een reden is bijvoorbeeld hyperhydrosis. Dit is een vrij zeldzame aandoening waarbij er overmatig veel wordt gezweet. Maar ook andere redenen kunnen ten grondslag liggen aan overmatig zweten:

  • stress
  • slechte conditie
  • slechte hygiëne
  • te strakke of niet ventilerende schoenen/sokken
  • stofwisselingsstoornis

Zweetvoeten? Dat vindt natuurlijk niemand leuk

Tips tegen zweetvoeten

Zorg allereerst voor een goede voethygiëne. Dat betekent dat je minimaal twee keer per dag je voeten wast. Droog de voeten nauwkeurig, en trek na het wassen schone sokken aan. Let erop dat sokken van synthetische materialen stinkende en zweterige voeten in de hand werken. Draag dus altijd sokken van natuurlijke materialen zoals katoen, wol of bamboe. Zorg ook dat je schoenen goed ademen, ook hierbij geldt dat natuurlijke materialen dit beter doen dan synthetische. Zoek dus naar materialen als leer, katoen, canvas, hennep of hout. En trek dagelijks andere schoenen aan. Dat geeft je schoenen de kans goed te drogen, waardoor de bacteriën geen kans hebben om te groeien.

PediFris®

Heb je alles geprobeerd, maar blijf je last houden van zweetvoeten? Vaak krijg je dan de tip voetendeodorant, geurvreters of inlegzooltjes te gebruiken. Dit lijkt op korte duur wel te helpen, maar eigenlijk maskeren deze producten de geur alleen. Wanneer het parfum dan vervlogen is, komt de stank dubbel en dwars weer terug. Met een PediFris®-behandeling pak je het probleem bij de kern aan. Dit product is een poeder met een desinfecterende werking, en gaat dus die vervelende bacteriën tegen. Daarnaast zorgt het ervoor dat de voet droger blijft, en zonder dat zweet is er ook geen vervelende stank.

Voor jou?

Benieuwd geworden naar PediFris®? PediFris® bestrijdt stinkvoeten doordat het boosdoeners zoals micro-organismen elimineert, waardoor nare geurtjes verdwijnen. Door je voeten en schoenen te behandelen met PediFris® ben je binnen een paar dagen bevrijd van de hinderlijke gevolgen van zweetvoeten op een snelle en eenvoudige manier. En wees niet bang voor geklieder met zalf, want PediFris® strooi je simpelweg in je schoen!

Korting!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten van PediFris®? Met de vouchercode: foryou2019 kun jij als lezer van dit artikel een korting krijgen van 10%!

Datum: 22 mei 2019