Het zit nu wel goed met zijn zelfliefde en zelfvertrouwen
Zelfliefde en zelfvertrouwen. Voor niet iedereen zijn deze begrippen vanzelfsprekend. Vooral in deze tijd waarin we ons vaak menen te moeten spiegelen aan de perfecte plaatjes op social media. Het lijkt wel of iedereen perfect is en een fantastische baan, een modelgezin, een flitsende sportauto en een prachtig ingericht huis heeft. Succesvol is. Als je dan naar je eigen, allesbehalve perfecte, leven kijkt en daar ook nog eens belemmerende overtuigingen uit het verleden aan toevoegt, zijn zelfliefde en zelfvertrouwen vaak ver te zoeken.
Stil en onopvallend
Een goed voorbeeld daarvan is Wim, een 36-jarige medewerker die ik ontmoette toen ik door zijn werkgever was ingehuurd vanwege een grote, interne reorganisatie. Wim was een wat stille, enigszins onopvallende man. IJverig, bescheiden, een harde werker. Er waren nogal wat veranderingen op komst en bestaande structuren en afdelingen gingen flink op de schop. Aan mij de taak om ieders talenten en competenties te inventariseren, alles in goede banen te leiden en nieuwe teams te vormen.
Controle
Wim was één van de mensen met wie ik een één-op-ééngesprek had. Uit de test die ik hem had laten maken, kwam naar voren dat hij veel meer in zijn mars had. Toen ik dat uitsprak, veegde hij dat bescheiden van tafel. Nee, dat was niks voor hem. Hij was heel kritisch op zichzelf. Hij was al heel blij met de functie die hij nu bekleedde. Het was meer dan hij ooit had gehoopt te bereiken. Dit beheerste hij. Hierover had hij controle.
Belemmerende overtuigingen
Hij klampte zich bijna aan zijn huidige baan vast. Alsof iets nieuws hem angst aanjoeg. Hem vreselijk onzeker maakte. Door wat dieper daarop in te gaan, kwam ik erachter dat belemmerende overtuigingen uit het verleden hem weerhielden om verder te groeien. Om zijn grenzen te verleggen. Er was hem in zijn jeugd té vaak voorgehouden dat hij niet goed genoeg was. Dat had een enorme impact gehad.
Het is net alsof er een nieuwe Wim is opgestaan
Coachtraject
Toch zag ik voor hem beslist een functie als projectleider weggelegd. De uitkomsten van de testen die ik hem had laten doen, bevestigden dat nog maar eens. Tijdens een coachtraject heb ik Wim mogen begeleiden. Hem mogen coachen in zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap. In zelfliefde en zelfvertrouwen. En langzaam maar zeker zag ik hem groeien in zijn nieuwe functie. Een functie waarin hij fantastisch tot zijn recht komt.
De kracht van zelfliefde en zelfvertrouwen
Het is net alsof er een nieuwe Wim is opgestaan. Hij staat en loopt rechtop. Hij durft zijn plaats in te nemen. Hij zit niet meer altijd alleen, maar is nu regelmatig in het gezelschap van anderen. Het is net alsof Wim, nu hij zichzelf heeft leren waarderen en van zichzelf heeft leren houden, ook anderen kan toelaten in zijn leven. Zelfliefde en zelfvertrouwen. Wim weet nu eindelijk wat het is en kijk eens wat het hem gebracht heeft!
Neem die stap
Heb jij ook interesse in een coachtraject? Ontbreekt het jou aan zelfliefde en zelfvertrouwen? Of wil jij een stap zetten in zelfontwikkeling of persoonlijk leiderschap? Neem dan eens contact met me op om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.
-
Als je overweegt om je om te scholen naar een carrière in de zorg, ben je vast benieuwd naar de mogelijkheden om subsidies te verkrijgen. Subsidies kunnen een waardevolle financiële steun bieden tijdens je omscholingstraject, zodat je je kunt concentreren op je opleiding zonder je zorgen te maken over de kosten.
-
Dat 2022 een bewogen jaar is staat al vast! Na jarenlange lockdowns zijn we eindelijk het “nieuwe normaal” aan het gewoon worden, en onze maatschappij is wellicht onherroepelijk veranderd. Nederlanders waren de voorbije jaren gedwongen om thuis te zitten, en dat zorgde uiteraard voor heel wat opschudding in, en aandacht voor, de online wereld.
-
Nu je hebt gesolliciteerd op die leidinggevende functie wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op het gesprek en het assessment. Een online persoonlijkheidstest of leiderschapstest lijkt daarvoor een goed idee.
-
Slechthorendheid kan een belemmering vormen op de werkvloer, zelfs voor mensen die al een hoortoestel dragen. Dan is het van belang om eerst goed te inventariseren hoe de situatie op dat moment is en wat de wensen en mogelijkheden zijn.
-
Mensen zijn veerkrachtig. Ook als er iets heftigs gebeurt, kunnen we tegelijkertijd onze belangrijkste dagelijkse taken blijven doen. Maar soms gebeurt er iets, waardoor je uit het lood geslagen wordt.
-
Caroline (39) had een geweldig vooruitzicht. Over een halfjaar zou Yvonne, haar leidinggevende, met pensioen gaan en nu werd Caroline voorgedragen als haar opvolgster. Ze vond het geweldig. Maar aan de andere kant voelde het ook spannend.
-
Els (42) had nooit een carrièreswitch overwogen, maar na het faillissement van het IT-bedrijf waar ze als leidinggevende van haar afdeling werkte, was er veel veranderd. Er volgde een doorstart. De multinational die de vestiging mét haar werknemers had overgenomen zorgde voor veel veranderingen. Gelukkig vielen er geen ontslagen, maar de sfeer was niet te vergelijken met voorheen.
-
Familiebedrijven zijn prachtig. Ze zijn sterk maatschappelijk betrokken en zichtbaar aanwezig in de regio. Toch kunnen er ook nadelen aan kleven. Dat ondervond Edwin (36) toen hij de groothandel van zijn vader overnam.
-
Vastlopen op werk kan de beste gebeuren. Logisch, je maakt ontwikkeling door, en als je al jaren hetzelfde werk doet, kunnen de werkzaamheden niet meer aansluiten op je interesses. Maar hoe ga je vanaf dat punt verder?
-
Toen Jessie (36) haar vwo-diploma had behaald, wilde ze eerst een tussenjaar doen. Ze had nog geen idee wat ze wilde gaan studeren.