Reflexzonetherapie voor klachten bij je zwangerschap
Tijdens een zwangerschap zit je niet te wachten op medicatie of ingrijpende behandelingen. Je wil het liefst gewoon een gezonde baby ter wereld brengen. Mocht je toch klachten hebben wil ik je graag kennis laten maken met reflexzonetherapie, een natuurlijke methode die tijdens de zwangerschap prima te gebruiken is.
Hoort het er wel bij?
Zeker tijdens een zwangerschap kan ik me voorstellen dat je jezelf ook veel druk maakt of alles wel goed is met je toekomstige kindje. Soms kunnen er problemen opspelen waarvan je niet weet wat je er mee moet, zoals hoofdpijn, misselijkheid, pijn in je rug, nek of schouder of hevige vermoeidheid. Voor veel klachten is het moeilijk om een duidelijke oorzaak te vinden. Je schuift het af op de zwangerschap en zegt tegen jezelf “het zal er wel bij horen”. De klacht blijft ondertussen bestaan. Ik geef zelf reflexzonetherapie in mijn praktijk, waarmee ik veel klachten die vrouwen tijdens de zwangerschap ervaren, kan aanpakken.
Weerspiegeling van je lichaam
Wat is reflexzonetherapie? Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat je lichaam zichzelf spiegelt, het ene lichaamsdeel kent een weerspiegeling in het andere. Al je organen, botten, weefsel en andere gebieden waar problemen kunnen ontstaan hoef je zo niet direct aan te pakken, maar kun je benaderen met de gebieden waar ze weerspiegeld zijn, de zogeheten reflexzones. Deze reflexzones zitten onder andere in je voeten. Door in deze zones speciale technieken te gebruiken stimuleer ik het herstellende vermogen van de weerspiegelde lichaamsdelen, waardoor ik klachten kan verlichten.
Een natuurlijke behandeling
Deze behandeling kan ik ook voor, tijdens en na de zwangerschap gebruiken. Reflexzonetherapie is tijdens de zwangerschap geschikt omdat het een natuurlijke methode is waar geen enkel medicijn bij komt kijken. Het is dus risicovrij voor zowel jijzelf als je baby. Ook is het een aanvullende therapie, wat betekent dat het naast eventuele andere behandelingen kan bestaan.
Reflexzonetherapie is een methode om zwangerschapsklachten te verminderen
Wat voor klachten
Waar kan ik je allemaal mee helpen? Ten eerste als je baby in een verkeerde houding ligt, bijvoorbeeld in de stuitligging. Een gynaecoloog komt na de 36e week bij een stuitligging in actie, waarna die met uitwendige massage de baby probeert om te draaien. Reflexzonetherapie kan je eerder toepassen, we kunnen dan ongeveer vanaf week 33/34 al proberen je kindje te draaien. Dat gebeurt met moxa-therapie op specifieke meridiaanpunten.
Warme uitstraling
Moxa is bijvoetkruid en geeft een aangename warme uitstraling, waardoor de energie in het kleine bekken wordt gestimuleerd. Dit leidt ertoe dat er meer beweeglijkheid in dit gebied en bij de baby komt en de kans op draaien vergroot wordt. Daarbij maak ik uiteraard gebruik van de reflexzones om het draaien en indalen te stimuleren. Ik kan reflexzonetherapie tijdens de zwangerschap ook gebruiken om weeën mee op te wekken als je uitgerekende datum al geweest is, maar je kindje nog niet is geboren.
Hormonen in balans
Het kan zijn dat de klachten ontstaan door een disbalans in je hormoonspiegel. Het is bekend dat een zwangerschap voor veel wisselingen in je hormonen zorgt. De klieren die deze hormonen regelen zijn net als alle andere organen en lichaamsdelen weerspiegeld in de reflexzones. Reflexzonetherapie is dus een goede methode om aan de slag te gaan met problemen met deze klieren. Daarnaast kan de therapie verlichting bieden bij:
- Onbestemde pijn, zoals hoofdpijn en rugpijn
- Misselijkheid
- Vermoeidheid
- Incontinentieproblemen
Voor allerlei klachten
Reflexzonetherapie is niet alleen bij de zwangerschap een nuttige behandeling. De behandeling kan voor allerlei klachten verlichting bieden, zoals problemen met je spijsvertering, hormoonklachten als stressklachten, problemen met je schildklier, en geestelijke problemen als emotionele instabiliteit en overspannenheid. Door de natuurlijke werking is het zeker bij een zwangerschap ook een geschikte behandelmethode. Neem vooral contact met me op om de mogelijkheden te bespreken!
-
Iedere maand is daar weer dat moment. Weer ongesteld… Je bent dus nog steeds niet zwanger, terwijl je zó uitkijkt naar de komst van een kindje.
-
Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. En dat voel je. Rugklachten, ochtendmisselijkheid, weinig slaap… Soms wil je al dat vervelende even achter je laten en op en top genieten van je zwangerschap.
-
Je zwangerschap en daarna de geboorte van jouw baby zijn bijzondere momenten in je leven. Natuurlijk wil je vanaf het moment dat je zwanger bent het allerbeste voor jouw kindje.
-
Als je zwanger bent, is alleen het beste goed genoeg voor je baby, je gezin en jezelf. Elke baby is uniek en ieder gezin is bijzonder.
-
Je hebt zojuist een kindje op de wereld gezet. Voorbij zijn die maanden van een dikker wordende buik, zwangerschapskwaaltjes en misschien wel het opzien tegen die bevalling.
-
Een zwangerschap duurt negen maanden. In die periode verandert er van alles in en aan je lichaam. Het lijkt misschien alsof het een lange periode is, maar die maanden gaan sneller voorbij dan je denkt.
-
Je zwangerschap en vervolgens de geboorte van je baby zijn bijzondere momenten in je leven. Natuurlijk wil je vanaf het moment dat je zwanger bent het allerbeste voor je kindje.
-
Zowel mannen als vrouwen kampen steeds vaker met vruchtbaarheidsproblemen. Soms zijn er medische redenen waarom het niet lukt om zwanger te raken. Maar als dat niet het geval is en je door dokters gezond wordt verklaard, is het van belang om dieper te kijken naar je eigen leefstijl en mogelijk andere factoren.
-
Joëlle (33) was eindelijk zwanger na een lang onvervulde kinderwens. Dolblij was ze. Ze kon niet wachten om haar kind te ontmoeten en moeder te zijn.
-
Een kind krijgen is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in iemands leven. Of je nu vader of moeder wordt, je leven staat op zijn kop. Toen Floris vader zou worden was dat natuurlijk ook het geval. Maar ook merkte hij dat hij als man anders benaderd werd dan zijn vrouw. ‘Dat begon vrij snel.