Pigmentvlekken behandelen met camouflagetherapie
Telkens wanneer je in de spiegel kijkt stoor je je aan de vlekken in je gezicht. Ze zitten er altijd al, maar door de jaren heen lijken ze heviger te zijn geworden. De make-upproducten die je altijd gebruikte om deze vlekken te verbergen, geven niet meer het gewenste resultaat. Het is tijd voor een specialisatie aanpak.
Pigmentvlekken
‘Pigmentvlekken of andere ontsierende plekken kunnen je behoorlijk onzeker maken’, vertelt Silvia Eising. ‘Donkere of lichte vlekken in je gezicht zijn lastig te verbergen en vallen al snel op. Wist je trouwens dat pigmentvlekken ook in je hals, decolleté, op je handen of op je onderarmen voor kunnen komen? Deze kleurverschillen in je huid zijn goed te camoufleren met verzorgende foundations en moisturizers.’
Pigment camoufleren
Het camoufleren van pigmentvlekken of andere ontsierende plekken wordt ook wel camouflagetherapie genoemd. ‘Dit is een behandeling met een tijdelijk effect’, zegt Silvia. ‘Bij Schoonheidsinstituut / Praktijk voor huidtherapie Silvia Eising maken we gebruik van de cosmetica van Oxygenetix. Dit merk is geschikt voor alle huidtinten. Uit een pallet met 14 kleuren kijken onze huidspecialisten welke kleur of combinatie van kleuren het beste past bij jouw natuurlijke huidteint. We leren je hoe je deze camouflage dagelijks kunt aanbrengen, zodat jouw pigmentvlekken verborgen zijn.’
Huidproblemen
‘Camouflagetherapie is overigens niet alleen geschikt voor het camoufleren van pigment. We kunnen ook andere huidproblemen hiermee bedekken: littekens, melasma, vitiligo, wijnvlekken, rosacea, couperose, spataderen en brandwonden. Op deze manier kunnen storende huiddelen minder opvallend worden gemaakt. Het camoufleren van huidoneffenheden vraagt om een specialistische aanpak. Kies er dan ook altijd voor om je te laten adviseren door een huidtherapeut. De huidtherapeut kan beoordelen welk middel het meest geschikt is voor jouw huid.’
Pigmentvlekken of andere ontsierende plekken kunnen je behoorlijk onzeker maken
-
Het stijgen der jaren, zonschade en de invloed van hormonale veranderingen doen wat met je huid. Langzaam maar zeker zie je pigmentvlekjes verschijnen. En zitten daar ook ineens haartjes op je bovenlip?
-
Hoe krijg ik mijn pigmentvlekken weg? Als we Google automatisch laten aanvullen, zien we dat mensen rondom pigmentvlekken vooral zoeken op deze vraag. Logisch, pigmentvlekken ontsieren jouw mooie gezicht. En daar heb je geen zin in!
-
Sproetjes, zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken, zonschade of gewoon onregelmatige vlekken op de huid: hyperpigmentatie wordt vaak als cosmetisch storend gezien. Ook Laura (49) had last van pigmentvlekken.
-
Pigmentvlekken die ontstaan tijdens de zwangerschap worden ook wel een zwangerschapsmasker of melasma genoemd. De vlekken ontstaan op het gezicht, met name op het voorhoofd, de bovenlip, de wangen en slapen.
-
Hoe ontstaan pigmentvlekken? Pigmentvlekken kunnen ontzettend ontsierend zijn.
-
Na een lekkere middag zonnen, hopen veel mensen dat ze een bruin kleurtje krijgen. Meestal trekt dit kleurtje op den duur weer weg, maar wel kun je aan zonnen donkere plekjes overhouden. Hoewel pigmentvlekken een natuurlijke reactie zijn van de huid op zonlicht en ontstekingen, zijn veel mensen ze liever kwijt dan rijk. Meestal vind je ze namelijk op heel zichtbare plekken.
-
Bijna allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met pigmentvlekken. Soms ontdek je na een zon- zeevakantie dat het aantal sproetjes flink is vermenigvuldigd of ontstaat er opeens een grotere pigmentvlek. Het kan karakter aan je gezicht geven, maar als het te veel overheersend aanwezig is, kan het cosmetisch storend zijn.
-
Waar één pigmentvlek vaak nog als schoonheidsvlekje gezien kan worden, kunnen meerdere pigmentvlekken al snel als vervelend worden ervaren. Begrijpelijk, want wanneer deze donkere, ontsierende vlekken goed zichtbaar zijn, wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf.
-
Toen je jonger was, vond je ze al verschrikkelijk. Vooral je oma had er veel op haar armen en handen. En ook op haar gezicht! De afgelopen jaren heb je ze ook bij jezelf zien verschijnen.
-
Nu het volop zomer is, geniet jij optimaal van het heerlijke warme weer en het stralende zonnetje. Heerlijk: die eindeloze middagen op het terras, die slentertochtjes over het strand en de gezellige wandelingen met je kinderen in het park. Eén ding is zeker: de zon zorgt voor een opgewekt humeur. Maar waar je niet altijd bij stilstaat, is dat de zon een minder positieve invloed heeft op jouw huid.