Veelgestelde vragen over… rimpels!
Rimpels; het welbekende teken van huidveroudering. Hoewel rimpels ook voor een karakteristieke uitstraling kunnen zorgen, zijn ze meestal niet heel geliefd. Logisch, aangezien rimpels vaak confronterend zijn om te zien. Gelukkig hoef je ze niet te accepteren. Er valt namelijk veel tegen te doen. Maar wellicht is het handig om eerst meer te weten te komen over dit verschijnsel. Hieronder lees je de meest gestelde vragen!
Waarom ontstaan rimpels?
Zodra je ouder wordt, maakt je lichaam steeds minder collageen, elastine en vocht aan. Drie soorten stofjes die normaal ervoor zorgen dat je huid elastisch en glad blijven. Wanneer de aanmaak van deze stoffen verminderen, verslapt je huid en wordt je huid droger. Hierdoor komt er een vouw in je huidoppervlakte. Dit noemen we dan een rimpel.
Hoe verloopt het huidverouderingsproces?
De eerste stap van huidveroudering is vaak de vermindering van collageen en elastine. Maar het verloop heeft te maken met verschillende oorzaken:
- Je bovenste huidlaag wordt dunner
- Je talgproductie neemt af
- Verlies van botweefsel
- Verlies van volume
- Omgevingsfactoren, zoals zon, roken, luchtvervuiling, stress, slaaptekort
Welke soorten rimpels zijn er?
Rimpels komen in allerlei vormen voor. Kijk bijvoorbeeld eens in de spiegel en lach eens. Zie je lijntjes naast je ogen? Rimpels worden kraaienpootjes genoemd. Daarnaast heb je ook een rimpel dat vooral tevoorschijn komt bij een bepaalde uitdrukking: de fronsrimpel. Deze rimpel ontstaat op je voorhoofd tussen je ogen. Ook heb je de neus-lipplooien en rimpels onder je ogen. Dit soort rimpels zorgen voor een vermoeide uitstraling en zijn opvallend.
Rimpels komen in allerlei vormen voor
Krijg je sneller rimpels door beeldschermen?
Tegenwoordig zijn je telefoon, computer of televisie niet meer weg te denken. Aangezien we er vele uren aan besteden, is er onderzoek gedaan naar de invloed op je huid. En zo is inderdaad aangetoond dat blauw licht schade kan aanrichten op je huidcellen. Dit komt door de vrije radicalen die vrijkomen. Jezelf beschermen tegen vrije radicalen kan met antioxidanten. Denk aan vitamine C en E, stofjes die te vinden zijn in voeding en verzorgingsproducten. Zet ook eens wat vaker je scherm uit, vooral voor het slapen gaan.
Werkt een anti-rimpelcrème?
Eigenlijk is de naam van dit product misleidend. Er is namelijk geen één product dat rimpels volledig buiten de deur houdt of waarmee je ze weg kunt smeren als het ware. Maar een crème is wel weer onderdeel van een huidverzorging. En dat is ook belangrijk om je huid te ondersteunen. Op die manier krijg je minder snel rimpels of kunnen de aanwezige rimpels sterk verminderen.
Bon Soigné
Wil je graag je rimpels aanpakken, maar weet je niet goed hoe? Bij Bon Soigné staan we klaar voor jou. Onze specialisten kunnen verschillende gezichtsbehandelingen geven. Heeft je huid meer hydratatie nodig? Of sluit een serum met collageen meer aan om je huid te verstevigen? De producten die we gebruiken worden volledig afgestemd op jouw huid en wensen. Bovendien is het ook mogelijk om advies op maat te krijgen voor thuisverzorging. Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.
-
Bij het ouder worden verandert je huid. Ze wordt dunner en begint haar elasticiteit te verliezen.
-
Vroeger maakte je je druk om puistjes, nu wens je dat dat je grootste probleem was. Want als je nu in de spiegel kijkt, zie je niets anders dan rimpels. Het verschil tussen deze plooien en puistjes is dat die laatste tijdelijk zijn. Met een goede huidverzorging en een flinke portie geduld gaan die vanzelf weer weg.
-
Ouder worden we allemaal. Het is een cliché, afijn, maar als je foto’s van jezelf ziet, zie je het er toch ook echt wel aan af: die fijne lijntjes, rimpeltjes en kraaienpootjes.
-
Iedereen heeft zijn eigen blikvangers. Wellicht zijn het je ogen of je strakke jukbeenderen. Of misschien heb je een mooie, egale huid of een scherpe kaaklijn. Daar mag je trots op zijn!
-
We willen allemaal graag ouder worden, maar dan het liefst wel zonder er ouder uit te zien! Huidveroudering is een natuurlijk proces dat niet is tegen te houden. Maar toch zou je de klok af en toe even willen terugdraaien naar de tijd dat je huid nog stevig was, er geen sprake was van lijntjes en rimpels en je kaaklijn nog strak was.
-
Uv-straling, slechte verzorging, genen en hormonen: deze factoren zijn geen vrienden wanneer je kampt met huidveroudering, een fenomeen waar we allemaal op een bepaald moment mee te maken krijgen. Rimpels of hangende huid kunnen overal op je lichaam tevoorschijn komen.
-
Je ziet je huid naarmate de tijd verstrijkt veranderen. In dat mondhoekje is een nieuwe rimpel verschenen, je kraaienpootjes breiden zich uit, je wangen hangen meer. Wat zou je je huidveroudering graag zien verdwijnen.
-
Waar is die ooit zo strakke kaaklijn van jou ineens gebleven? Je begint echt van die ‘hamsterwangetjes’ te krijgen. En nee toch, zie je daar het begin van een onderkin? Het lijkt wel of de zwaartekracht je huid heeft laten zakken.
-
We worden allemaal ouder en waar de één rimpelloos oud lijkt te worden of er niets om lijkt te geven heeft de ander meer problemen met de staat waarin de huid verkeert. Natuurlijk zijn daar oplossingen voor, maar hoe zit dat precies.
-
Ouder worden: het brengt heel veel mooie dingen met zich mee. Je wordt wijzer en weet steeds beter wat je wil. Maar zoals we allemaal weten doet het niet veel goeds voor je huid. Langzaamaan verandert de huidconditie en maakt je strakke, gladde gezicht plaats voor een dunne, slappe huid.