Acne? Wees niet langer wanhopig!
Wist je dat ongeveer 85% van de pubers en jongvolwassenen te maken heeft met acne? Acne staat ook wel bekend als ‘jeugdpuistjes’. Pubers hebben hier in het bijzonder vaak last van doordat hun hormoonhuishouding onrustig is. Deze onrustige hormonen zorgen ervoor dat de poriën van de huid vergroten en er meer talg wordt geproduceerd. Doordat de talg in de porie ontsteekt, ontstaat er een puistje.
Acne
Het is een ongevaarlijke huidaandoening, maar kan wel bijzonder vervelend zijn. Als jouw kind hier last van heeft, of misschien jijzelf wel, dan weet je wat voor effect dit kan hebben. Want niet alleen voelt de huid onrustig en misschien zelfs pijnlijk aan, vooral vanbinnen kan het zeer negatieve gevolgen hebben. Je gezicht is altijd zichtbaar, en acne kan iemand dus bijzonder onzeker laten voelen.
Lagere kwaliteit van leven
Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat mensen die last hebben van acne aangeven een aanzienlijk lagere kwaliteit van leven te hebben dan mensen zonder acne. Het is dus ook niet opmerkelijk dat wanneer jouw kind of jijzelf met acne kampt, je wanhopig op zoek bent naar een oplossing. Een huidtherapeut kan veel betekenen op het gebied van advies, analyse en behandeling van huidproblemen zoals acne.
Gelukkig is er een nieuwe behandelmethode die helpt bij acne
Behandelmethode
Een nieuwe en effectieve behandelmethode die een huidtherapeut kan uitvoeren tegen acne, is Photo Dynamic Therapy (PDT). Na een eerste dieptereiniging wordt de huid gedurende korte tijd beschenen met blauw licht van een bepaalde golflengte. Het licht zorgt ervoor dat de acnebacteriën die de ontsteking veroorzaken, worden gedood. Hierdoor neemt de acne op den duur af. Maar vrees niet, het licht van de PDT-lamp dat bij deze behandeling wordt gebruikt, gaat niet dieper dan de huid en is niet erg warm. Daardoor beschadigd de huid niet, maar wordt juist het genezingsproces gestimuleerd. De behandeling met PDT is alleen effectief als het in kuurverband gedaan wordt.
Dermavita
Dermavita is een gespecialiseerde huidtherapeutische praktijk, gespecialiseerd in het verhelpen, opheffen of verminderen van een huidstoornis of beschadigde huid.
Je kunt hier onder andere terecht voor behandeling bij:
- couperose
- littekens
- acne
- overbeharing
- storende bloedvaatjes
- pigmentvlekken
- het verwijderen van tatoeages
- het behandelen van oedeem
-
Om maar met de deur in huis te vallen: acnetherapie valt niet onder de basisverzekering. Alleen als een dermatoloog je doorverwijst naar een huidtherapeut voor een acnebehandeling, biedt de basisverzekering mogelijk een vergoeding.
-
Tegenwoordig hebben we allemaal toegang tot het internet, een bron waar we veel informatie kunnen vinden. Heb je last van acne? Dan kun je daar van alles over vinden.
-
Een geïrriteerde huid, puistjes, mee-eters, overgevoeligheid; een huid met acne is allesbehalve prettig. Effectieve huidverzorging kan helpen om acne te verminderen. Hoe eerder je actie onderneemt tegen acne, des te kleiner de kans op pigmentvlekken of littekens.
-
Veel huidproblemen zijn niet gevaarlijk, maar ze kunnen wel vervelend zijn voor het uiterlijk. Acne is daar een goed voorbeeld van. De bijbehorende puistjes of mee-eters verstoren de huid en je wilt er graag zo snel mogelijk vanaf.
-
Ook jij hebt in je tienertijd hoogstwaarschijnlijk te maken gehad met puistjes, mee-eters en misschien zelfs wel acne. Op dat moment is dat niet leuk, maar je weet dat het tijdelijk is. Je houdt je vast aan het feit dat de pukkels na de puberteit meestal grotendeels verdwijnen. Maar wat als je na je twintigste nog steeds onder de puistjes zit?
-
Puistjes, pukkeltjes, mee-eters en andere oneffenheden: het zijn allemaal kenmerken van acne. Acne is de meest voorkomende huidaandoening. Er wordt vaak gedacht dat het alleen in de puberteit voorkomt, maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen.
-
Acne, in de volksmond ‘jeugdpuistjes’ genoemd, komt veel voor. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Maar ook volwassenen kunnen er last van krijgen en hebben.
-
Acne gaat verder dan pukkels en puistjes. Dat weet Daphne (24) als geen ander.
-
Als tiener ontwikkel je vaak de eerste puistjes. Ze horen bij de puberteit, en je bent niet de enige. Maar wanneer je op latere leeftijd nog steeds kampt met hevige onzuiverheden op jouw huid, wordt het op zijn zachtst gezegd vervelend.
-
Iedereen heeft wel eens een puistje. Maar sommige pechvogels krijgen in hun jonge jaren te maken met hardnekkige acne. De ontstekingen en pukkels op je gezicht, borst of rug kunnen je dan ontzettend onzeker maken.